בריאות

צבר תתאושש מהורדת החומוס מהמדפים? זה המהלך שינקט נגדה

מוקדם להעריך את הנזק הכלכלי אבל ניתן להניח שנוכח האיסוף הנרחב בחברה, גם בנושא הזה תהיינה השלכות כואבות לחברה. שרון אלרעי פרייס דורשת לערוך ביקורת במפעלים
מערכת ice | 
חומוס צבר (צילום צבר)
בעקבות זיהום והמצאות חיידק הסלמונלה בחומוס אבו מרוואן 400 גרם של חברת צבר עם תאריך תפוגה עד עשרים ושישה בדצמבר, אסם הכריזה על איסוף נרחב של תשעה מוצרים המיוצרים באותו קו ייצור ובהם חומוס מסעדה, חומוס חלק וחומוס עם חריף.
באסם אומרים שהממצא התגלה בעת בדיקה שגרתית במפעל צבר בקרית גת. מקור הבעיה ככל הנראה באחד מחומרי הגלם וכמשנה זהירות החליטו בחברה לאסוף את כלל המוצרים המיוצרים באותם קווי ייצור. 

צבר מבקשת שלא לצרוך את המוצרים. חיידק הסלמונלה עלול לגרום למחלת מעיים המתבטאת בחום, שלשול, בחילה וכאבי בטן ובקרב האוכלוסיית הרגישות החיידק עלול לגרום למחלה קשה יותר.
אסי יהודה, מנכ"ל חברת פרוסייף בטיחות מזון, מזהיר מפני חיידק הסלמונלה וגם מותח ביקורת על התנהלות המפעל בקרית גת, בינתיים משרד הבריאות מעודכן בנושא ונכון לעכשיו לא הגיעו תלונות מצרכנים. שרון אלרעי פרייס הנחתה לערוך ביקורות במפעלים.
חברת סלטי צבר בבעלות אסם היא השחקן השני בגודלו בתחום הסלטים אחרי סלטי שטראוס. בשנת 2021 נתח השוק של סלטי צבר עמד בממוצע על כ-30%. מוקדם להעריך את הנזק הכלכלי אבל ניתן להניח שנוכח האיסוף הנרחב בחברה, גם בנושא הזה תהיינה השלכות כואבות לחברה.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה