בריאות
כך מוצרי חלב דלי שומן מסכנים את בריאותכם
צריכה יום יומית של מוצרי חלב דלי שומן מעלה את הסיכון לפתח פרקינסון, כך עולה ממחקר חדש שנערך באוניברסיטת הרווארד בארה"ב
אין כמו לאכול פרוזן יוגורט ביום קיצי חם, אבל כמו עם כל דבר טוב, לא כדאי להגזים עם הכמויות. במקרה של פרוזן יוגורט ועוד מוצרי יוגורט דלי שומן למיניהם, יותר מדי מעלה את הסיכון לפתח פרקינסון. כך עולה ממחקר חדש.
חוקרים מהמחלקה לבריאות ציבורית באוניברסיטת הרווארד שבבוסטון, שבדקו את ההשפעה של מוצרי חלב דלי שומן, מצאו שצריכה יומית של שלוש מנות או יותר מעלה משמעותית את הסיכון לחלות בפרקינסון לעומת צריכת מנה אחת. גם צריכה יומית של מנה אחת מסכנת הרבה יותר מצריכה מנה אחת בשבוע.
החוקרים הגיעו למסקנות אלה אחרי שבדקו כמות עצומה של נתונים לאורך 25 שנים בקרב יותר מ-80,000 נשים ו-48,000 גברים. החוקרים מצאו שבמהלך המחקר, 1063 משתתפים אובחנו עם פרקינסון. כשהם בחנו אילו מוצרי חלב המשתתפים צרכו, הם גילו טווח רחב של מוצרים מחלב ועד יוגורט. החוקרים ניסו לבדוק את הקשר בין אלה שפיתחו פרקינסון וצרכו מוצרי חלב ללא שומן ודלי שומן.
החוקרים הגיעו למסקנות אלה אחרי שבדקו כמות עצומה של נתונים לאורך 25 שנים בקרב יותר מ-80,000 נשים ו-48,000 גברים. החוקרים מצאו שבמהלך המחקר, 1063 משתתפים אובחנו עם פרקינסון. כשהם בחנו אילו מוצרי חלב המשתתפים צרכו, הם גילו טווח רחב של מוצרים מחלב ועד יוגורט. החוקרים ניסו לבדוק את הקשר בין אלה שפיתחו פרקינסון וצרכו מוצרי חלב ללא שומן ודלי שומן.
עוד ב-
באשר לנבדקים שצרכו שלושה מוצרי חלב באופן יומיומי, היו בסבירות של 39% לפתח את המחלה. החוקרים הדגישו שאכילת מוצרי חלב דלי שומן לא גורמת באופן ישיר לפרקינסון, אבל מצאו שיש קשר כלשהו בין המחלה לבין כמות הצריכה. החוקרים מדגישים שבעוד צריכה תכופה של מוצרי חלב דלי שומן עלולה להעלות את הסיכויים לפרקינסון, הסיכוי של אדם לפתח את המחלה עדיין נמוכים ביותר. רק 1% מבין 6,000 נבדקים פיתח את המחלה בהשוואה ל-0.6% מתוך 78,000 שדיווחו שהם צורכים פחות ממנה אחת ביום.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(14):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
12.ומה שכחתם?יופי נחמה 08/2022/27הגב לתגובה זו0 0כתבה שלמה על מחקר בנושא השפעתם המזיקה של מוצרי חלב דלי שומן, ולא ציינתם מה נחשב על פי המחקר מוצר דל שומן. 0%? 1/2/5%?סגור
-
11.כי מי שאוכל דל שומן-יש לו עוד מחלות... (ל"ת)הסיבה 08/2022/25הגב לתגובה זו0 0סגור
-
10.פארקינסוןוייס 08/2022/25הגב לתגובה זו2 2אבא לא אכל מוצרי חלב בכלל וחלה בפארקינסון. הגיע הזמן לחקור את תרומתם של החומרים השונים ועבודה ליד מכונות במפעלים השונים כמחוללי המחלהסגור
-
9.מוצרי חלבציפוש 08/2022/25הגב לתגובה זו0 1כל בוקר מתעוררים עם עוד בהלה למחרת מחקר חדש שמפריך כבר אי אפשר לדעת למי להאמיןסגור
-
8.איזה מזל... אז אפשר להמשיך עם המוצרים עתירי השומן... (ל"ת)צירעה 08/2022/25הגב לתגובה זו1 0סגור
- טען עוד
-
7.The circle of lifeA 08/2022/25הגב לתגובה זו3 0מי שאכל הרבה מוצרי חלב דלי שומן , היה צריך את הסידן בגלל פעילות גופנית מוגברת . פעילות כזאת גורמת לנזק למפרקים . אם בן אדם סתם צריך יותר סידן בגלל חוסר סידן ? . הרי ידוע שהדבר שבונה עצמות הכי טוב זה עומס על השלד ולא פעילות גופנית מוגזמת . זה גם ידוע שככל שעולה הגיל (יש סברה) שצריך יותר שומן כדי שהסידן יספג מכיוון שקשה להשיג ויטמין D שלא מהשמש.סגור
-
6.בזמן שחולים ממלאים את בתי החולים אין פרסום מונע למחלה ל (ל"ת)ממלאים את בתי החולים 08/2022/24הגב לתגובה זו1 1סגור
-
5.מה המסקנה?דלית 08/2022/24הגב לתגובה זו8 2האם בדקו את זה לעומת אכילה של מוצרי חלב שמנים? או לעומת אי-אכילה של מוצרי חלב בכלל?סגור
-
4.חסרי אחריותתמי4 08/2022/24הגב לתגובה זו4 3מדובר במחקר סטטיסטי. יכול להיות קשור להמון גורמים אחרים.סגור
-
3.לא מסתמכים על מחקר אחדבן 16 08/2022/24הגב לתגובה זו5 2כל מי שחכם קצת, יודע שבחיים בודקים כמה פעמים לפני שמחליטים דברים נחרצים. במשך כל הכתבה הם פירסמו רק תוצאות, מבלי לבדוק את מהלך המחקר, שהוא דווקא הגורם היותר מכריע, ובסופו של דבר, אנשים יחשבו הרבה דברים )שחלקם אפילו יכולים להיות לא נכונים( רק בגלל הפרשנות שהם מקבלים. אני אקח לדוגמא את ה FDA. הם עושים כמה עשרות של מחקרים בכל מיני צורות ותנאים בשביל לבחון רק מוצר אחד, והם עושים את זה על כל מוצר, ולא מסתמכים רק על אחד. אז לפני שמגיעים להחלטות בריאותיות, בודקים יותר מפעם אחת.סגור
-
צודקצודק 08/2022/24הגב לתגובה זו1 1צודק, בטח אפילו לא קראו את כל המחקר וכמובן שלא יוסיפו אפילו קישור לתוצאות ותוכן המחקרסגור
-
2.בוקר טוב!! המוח לא יתפקד בלי שומן, דווקא כלאלה 08/2022/23הגב לתגובה זו14 0המוצרים דלי השומן מלאים בפחמימה, משמינים ,גורמים לנו לרצות עוד ועוד ,הופכים לסוכר בגוף ,לא מזינים ,לא משביעים ! אני רזה ואוכלת מידי פעם יוגורט יווני 7 אחוז ,שזה משביע ,מזין טוב למוח ולא פחמימתי -סוכרי...צריך חוקרים בשביל זה ???סגור
-
1.בוקר טוב!! המוח לא יתפקד בלי שומן, דווקא כלאלה 08/2022/23הגב לתגובה זו7 0המוצרים דלי השומן מלאים בפחמימה, משמינים ,גורמים לנו לרצות עוד ועוד ,הופכים לסוכר בגוף ,לא מזינים ,לא משביעים ! אני רזה ואוכלת מידי פעם יוגורט יווני 7 אחוז ,שזה משביע ,מזין טוב למוח ולא פחמימתי -סוכרי...צריך חוקרים בשביל זה ???סגור
-
שומן לפעילות מוחיתA 08/2022/25הגב לתגובה זו0 0מי שאוכל הרבה מוצרי חלב דלי שומן משיג את כמות השומן שהוא צריך . ( כי זה "הרבה" , הבנת ? ) .אני לא מדבר על חסרי שומן . אולי התכוונת להגיד שיש שומנים וחומצות שומן שהגוף לא יכול לייצר בעצמו ולכן הוא זקוק להם מבחוץ לפעילות מוחית. אז מה הקשר לשומן שיש בדברי חלב ?סגור