בריאות
הסוף לשקיות בסופרמרקטים: מתי ייכנס האיסור החדש לתוקף?
קנדה אוסרת על פלסטיק לשימוש חד פעמי, כולל שקיות מכולת וקשיות כחלק ממאבק בפגיעה בסביבה. האיסור כולל שקיות לקופה, סכו"ם, קשיות וכלי מזון המיוצרים או מכילים פלסטיק שקשה למיחזור, למעט כמה חריגים מסיבות רפואיות. התאריך המיועד: דצמבר 2022
האיסור יכסה פריטים כמו תיקי קופה, סכו"ם, קשיות וכלי מזון עשויים או מכילים פלסטיק שקשה למיחזור, למעט כמה חריגים מסיבות רפואיות. האיסור ייכנס לתוקף בדצמבר 2022, ומכירת פריטים אלה תהיה אסורה החל מדצמבר 2023 כדי לספק לעסקים בקנדה מספיק זמן למעבר ולדילול מלאי קיימות.
פלסטיק חד פעמי מהווה את רוב פסולת הפלסטיק שנמצאת על קוי החוף של קנדה. עד 15 מיליארד שקיות פלסטיק נמצאות בשימוש מדי שנה וכ-16 מיליון קשיות משמשות מדי יום, על פי נתוני הממשלה. ראש הממשלה ג'סטין טרודו, שנשבע ב-2019 לבטל את השלב של פלסטיק, אמר שהאיסור יחסל יותר מ-1.3 מיליון טונות של פסולת פלסטיק במהלך העשור הבא - שווה ערך למיליון שקי אשפה של אשפה.
"הבטחנו לאסור פלסטיק מזיק לשימוש חד פעמי, ואנחנו מקיימים את ההבטחה הזו", כתב טרודו בציוץ ביום שני. קנדה תאסור גם על ייצוא הפלסטיק הזה עד סוף 2025 כדי לטפל בזיהום הפלסטיק הבינלאומי. "עד סוף השנה, לא תוכל לייצר או לייבא את הפלסטיק המזיק הזה", אמר סטיבן גילבו, השר הפדרלי לאיכות הסביבה ושינויי האקלים. "לאחר מכן, עסקים יתחילו להציע את הפתרונות ברי-קיימא שהקנדים רוצים, בין אם זה קשיות נייר או שקיות לשימוש חוזר".
עוד ב-
ארצות הברית היא התורמת הגדולה בעולם של פסולת פלסטיק, על פי דו"ח מטעם הקונגרס לשנת 2021. החודש, משרד הפנים אמר שהוא יפסיק את מכירת מוצרי הפלסטיק החד-פעמיים בגנים לאומיים ובאדמות ציבוריות אחרות עד 2032.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה