בריאות
סלמונלה באבוקדו: זו האזהרה של מנהל התרופות והמזון
טרנד חדש ברשת מציע שיטה להאריך את חיי המדף של האבוקדו, אלא שדובר מטעם ה-FDA מזהיר כי השיטה עשויה להביא סלמונלה לתוך האבוקדו שלכם
חובבי אבוקדו רבים כבר יודעים כי הפרי שמשדרג כל ארוחה, ניחן בחלון זמנים קצר בין ההמתנה הארוכה עד בשלותו להפיכתו לרקוב, טרנד טיקטוק חדש מבקש לתת מענה בדיוק לבעיה הזאת, אלא שהסרטונים הפופולאריים ברשת עוררו תגובה מפתיע של ה- FDA מנהל המזון והתרופות האמריקאי.
עוד ב-
בסרטונים שגרפו מיליוני צפיות, מוצגת שיטה להאריך את חיי המדף של האבוקדו: להשרות את האבוקדו בבקבוק מלא במים ואז להכניסו לקירור, פעולה שלפי הגולשים, שומרת על הפרי ירוק בשל וטרי לכשבועים ויותר.
אלא שבשיחה עם אתר "ניוזוויק", אמר גורם ב-FDA כי מנהל המזון והתרופות ממליץ להימנע מכך: "מחקר הראה שלליסטיריה יש סיכוי לחדור לתוך עיסת האבוקדו, תוך 15 יום כאשר הוא שקוע בתוך מכלים מקוררים, במקרה כזה אפילו חיטוי של הקליפה לא יוכל להסיר את הזיהום", אמר הדובר, והוסיף, "שיירי פתוגנים אנושיים דוגמת סלמונלה וליסטריה יכולים לקבוע את מושבם על גבי האבוקדו ועשויים להכפיל את עצמם בזמן האחסון כשהם שקועים בתוך המים".
@shamamamahealing Just some #avocado magic for you! Store in water in the fridge for up to a month! #kitchentips #vegan #vegetarian #howto ♬ Fadeaway - Official Sound Studio
אלא שבשיחה עם אתר "ניוזוויק", אמר גורם ב-FDA כי מנהל המזון והתרופות ממליץ להימנע מכך: "מחקר הראה שלליסטיריה יש סיכוי לחדור לתוך עיסת האבוקדו, תוך 15 יום כאשר הוא שקוע בתוך מכלים מקוררים, במקרה כזה אפילו חיטוי של הקליפה לא יוכל להסיר את הזיהום", אמר הדובר, והוסיף, "שיירי פתוגנים אנושיים דוגמת סלמונלה וליסטריה יכולים לקבוע את מושבם על גבי האבוקדו ועשויים להכפיל את עצמם בזמן האחסון כשהם שקועים בתוך המים".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(20):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
18.להשרות במים הז לא בריא בכללישרה 05/2022/30הגב לתגובה זו0 0מי שרוצה שינסה מקסימום כמה ימים כאב בטןסגור
-
17.סלמונלהאילי 05/2022/29הגב לתגובה זו0 0כל פעם ימציאו משהו אחר שיש בו סלמונלה לאט לאט יגרום לאנדןת לא לאכול אוכל טבעי אלא כדורים שהם מייצריםסגור
-
16.אבוקדודנה 05/2022/29הגב לתגובה זו1 0כל יום יוצאת שיטה חדשה לאחסון אבוקדו. וכל יום מפחידים אותנו מסלמונלה !, עכשיו גם באבוקדו !!, אולי כבר תינתן שיטה באמת בטוחה ,מפי מומחים לדבר הזה !!!!, ולא סיפורים ושטויות. נא כתבו תשובה , מי שיודע בדיו !!!סגור
-
15.איזה פחדשימי 05/2022/29הגב לתגובה זו0 1תפסיקו לנסות להפחיד אותנו עם ההמצאות שלכם אילומנטי מסרחיםסגור
-
14.שטויות במיץ. תפסיקו עם הפחדות סרק! (ל"ת)נמאס כבר 05/2022/28הגב לתגובה זו0 1סגור
- טען עוד
-
13.שיטה יותר טובהלילך 05/2022/28הגב לתגובה זו2 1לעטוף בנייר כסף ולשים במקרר, מחזיק לי כבר שבועיים ועדיין ירוק וטרי. לשים כאשר בשל. תהנו!סגור
-
אבוקדודייב בונד 05/2022/30הגב לתגובה זו0 0רחוב עיתון תעטפו.ובתיאבוןסגור
-
12.שקריםשפוי 05/2022/28הגב לתגובה זו1 1ימשיך לאכול, ואגב שכלתי שוקולדים ושום כלום אתם חבורת פושעים שדוקטור מנגלה היה גאה בכםסגור
-
11.איזה טמטום יש שיטה יותר פשוטה ובריאהאביחי בר שלום 05/2022/28הגב לתגובה זו0 0פשוט להכניס את האבוקדו למקרר!!!סגור
-
אבוקדודנה 05/2022/29הגב לתגובה זו0 0זה לא נכון כי סתם להכניס את האבוקדו למקרר, זה לא נשמר ונרקב . אני ניסיתי לעטוף אותו בניירניגוב לבן וזה החזיק יותר זמן מהרגיל.סגור
-
10.אבוקדודין דין 05/2022/28הגב לתגובה זו0 0ההבדל בין אבוקדו בשל לאכילה ואבוקדו רקוב הוא שעות. לא אכלת בזמן וזה לא מתאים לאכילה טעם מר.סגור
-
9.עיריית חולוןדי 05/2022/28הגב לתגובה זו0 0עבודות הכביש והחפירות הקשות נעשות לא רק עד השעה 22:00 ולעיתים רק מתחילות בב22:00 למה לשקר את הציבורסגור
-
8.אז מה קורה בארץ שמוכרים אבוקדו מקרור (ל"ת)יוסי 05/2022/28הגב לתגובה זו0 0סגור
-
7.די לשקרעדי 05/2022/28הגב לתגובה זו0 1תפסיקו לשקר לא נשאר כלום לאכול איך הסלמולינה הגיעה לפרי היפה הזה מה קרה ... כנראה יש יונה שכרבנה על רושו של מנהל משרד הבריאות סלמולינה בתחת שלכם יא שקרנים רק שקריםסגור
-
6.לא מאמינה להם (ל"ת)אין שם 05/2022/28הגב לתגובה זו0 0סגור
-
5.אוקי, אז למדנו מה לא לעשות...ס. 05/2022/28הגב לתגובה זו0 0חבל שלא הוספתם פסקה קצרה שמסבירה מה הדרך הנכונה לשמור על אבוקדו... :/סגור
-
4.סלמונלה בראש שלהםנוווו 05/2022/27הגב לתגובה זו0 0בחייכם השתגעתם סלמונלה באבוקדו? שיגעתם את האמא שלו. סלמונלה בתפוז היה קצת רקוב והסלמונלה נכנסו לתוך כל הפלחים אפילו שזקו את החלק הרקוב לאחר האכילה עשרים דקות איזה שילשול מזל שהגוף מתגבר????????סגור
-
3.לא נכון!!!!פיסורה 05/2022/27הגב לתגובה זו0 1גם בתחת שליסגור
-
2.לא לעשות כל שטות מטיקטוקאחת 05/2022/27הגב לתגובה זו1 0מה שכן, חובה לרחוץ את האבוקדו לפני שחותכים אותו. על קליפות מחוספסות יש יותר חיידקי סלמונלה, שנכנסים לפרי בזמן החיתוך.סגור
-
1.תעזבומזל 05/2022/27הגב לתגובה זו0 0תרדו לנו כבר מהחיים קורונה אוקראינה סמולונה.ועכשיו גם את אבוקדו אתם רוצים להשמיד פושעיםסגור