בריאות
שפעת העופות משתוללת בישראל: כך תבשלו בצורה נכונה ביצים ועופות
בשבועות האחרונים דווחו מספר מקרים של שפעת עופות מסוג H5N1 במשקי עופות ותרנגולי הודו בישראל. על מנת לצמצם את הסיכון לתחלואה, מפרסם משרד הבריאות המלצות לציבור לטיפול ובישול נכון של עופות וביצים. צפו
בשבועות האחרונים שפעת העופות משתוללת בישראל כאשר דווחו מספר מקרים של שפעת עופות מסוג H5N1 במשקי עופות ותרנגולי הודו ברחבי הארץ. על מנת לצמצם את הסיכון לתחלואה, מפרסם משרד הבריאות המלצות לציבור לטיפול ובישול נכון של עופות וביצים.
חשוב לציין כי הסיכון להדבקה בין בני אדם נמוך ביותר והנגיף לא מדבק כלל לאחר בישול המזון. לא התקבלו במשרד הבריאות דיווחים על הדבקת בני אדם בשפעת העופות בישראל.
המלצות משרד הבריאות: אין לשטוף עוף גולמי - טיפות המים שמתפזרות כתוצאה מהשטיפה עלולות לשאת מחוללי מחלה שנמצאים על העוף ולזהם מוצרים אחרים. יש לבשל או לאפות את העוף באופן יסודי על מנת שהוא יהיה בטוח למאכל. הקפדה על בישול מלא של מוצרי עוף, הודו וביצים. הימנעות מזיהום צולב – הפרדה בין קרשי חיתוך של עוף גולמי לירקות והפרדה בין מוצרים לפני בישול ולאחריו.
ממשרד הבריאות נמסר כי "משרד הבריאות פועל בשיתוף פעולה מלא עם משרד החקלאות, שאחראי על פעולות הניטור, המעקב והטיפול בנוגע לשפעת העופות, זאת על מנת לשמור על בטיחות המזון ובריאות הציבור". צפו בסרטון ההדרכה לבישול נכון של ביצים ועופות:
עוד ב-
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה