בעולם
המטבע המיתולוגי עומד להיעלם מהארנקים: "מטרד חסר שימוש"
הנשיא טראמפ החליט לעצור את ייצור מטבעות הסנט בטענה כי עלות הייצור שלהם גבוהה משוויים. ההחלטה מעוררת סערה – האם הצעד הזה יסמן את סוף המזומן בארה"ב?

במהלך הפסקת משחק הסופרבול, הודיע הנשיא טראמפ כי הורה לשר האוצר, סקוט בסנט, להפסיק את ייצור מטבעות הסנט.
בהודעה שפרסם ברשת החברתית שלו, Truth Social, כתב: "במשך זמן רב מדי ארה"ב טבעה פרוטות שממש עולות לנו יותר מ-2 סנט. זה כל כך בזבזני! הנחיתי את שר האוצר האמריקני שלי להפסיק לייצר פרוטות חדשות".
על פי נתוני המטבעה האמריקנית, בשנת 2023 הופצו כ-4.1 מיליארד מטבעות פני, ובשנת הכספים 2024 עלות ייצור והפצת כל מטבע הגיעה ל-3.7 סנט – עלייה של יותר מ-20% מהשנה הקודמת, שנובעת בעיקר מהתייקרות המתכות המשמשות לייצורו.
Trump instructs the US Treasury to halt penny production, citing the high cost of producing one cent https://t.co/ql2YyDmSNr
— CNN (@CNN) February 10, 2025
הדיון סביב ביטול הפני נמשך זה שנים, כאשר רבים טוענים כי הוא הפך למטרד חסר שימוש שמצטבר במגירות, מאפרות וקופות חיסכון. מנגד, תומכי המטבע גורסים כי הוא מסייע לשמור על יציבות מחירים ומהווה מקור הכנסה עבור ארגוני צדקה.
מדינות כמו קנדה, אוסטרליה וניו זילנד כבר הפסיקו לייצר את המטבעות הקטנים ביותר שלהן בשל שיקולי עלות. האם ארה"ב תלך בעקבותיהן באופן מוחלט? גורמים בבית הלבן רמזו כי אם המהלך יעבור ללא התנגדות משמעותית, הצעד הבא עלול להיות בחינת עתידו של מטבע הניקל (5 סנט), שגם עלותו גבוהה משוויו הנקוב.
עוד ב-
החלטתו של טראמפ מעוררת דיון ציבורי רחב. בעוד שתומכיו טוענים כי מדובר במהלך חכם שיחסוך למשלם המיסים כסף רב, אחרים טוענים כי הפסקת ייצור המטבעות הקטנים תפגע בעסקאות מזומן, בעיקר בקרב אוכלוסיות חלשות שמסתמכות עליהם.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה