אוכל
בסיר אחד: קציצות ופסטה של כוכבת "האח הגדול"
לא צריך יותר מדי כדי להכין ארוחת טעימה ומזינה לכל בני הבית. אחרי שכבשה אותנו עם הטריק הסודי למרק ירקות, ספיר בורגיל מציגה - מתכון לקציצות ופסטה בסיר אחד

ספיר בורגיל אוהבת לשתף את העוקבות שלה בחיי היום יום וזה כולל כמובן גם את הבישולים מהמטבח הביתי. אחרי שהתאהבנו בטריק המושלם שלה למרק ירקות עם ציר עוף, המנה הבאה שלה לגמרי הולכת להיכנס לכם לתפריט השבועי. היא קלה, מהירה והכי חשוב - בסיר אחד.
מצרכים:
לרוטב:
1 בצל קצוף
1 גמבה קצוצה
פלפל חריף - לא חובה
קופסא קטנה של רסק עגבניות
פחית של עגבניות מרוסקות
תבלינים: כף מרק עוף, 2 כפות פפריקה אדומה, חצי כף פלפל שחור, חצי כף כורכום, חצי כף מלח, כף תבלין תערובת לתיבול עוף.
חצי כף שום כתוש
חצי כוס שמן
4 כוסות מים
1 בצל קצוף
1 גמבה קצוצה
פלפל חריף - לא חובה
קופסא קטנה של רסק עגבניות
פחית של עגבניות מרוסקות
תבלינים: כף מרק עוף, 2 כפות פפריקה אדומה, חצי כף פלפל שחור, חצי כף כורכום, חצי כף מלח, כף תבלין תערובת לתיבול עוף.
חצי כף שום כתוש
חצי כוס שמן
4 כוסות מים
לקציצות:
חצי קילו בשר טחון
חופן שמיר
תפוח אדמה בינוני
בצל אחד
1 פלפל חריף/יבש (או גם וגם למי שאוהב)
חצי כף שום כתוש
1 שקית אבקת אפיה
1 ביצה
3 כפות פירורי לחם
תבלינים: חצי כף מלח\ חצי כף פלפל שחור, חצי כף בהרט/כמון, חצי כף אבקת מרק עוף.
חצי קילו בשר טחון
חופן שמיר
תפוח אדמה בינוני
בצל אחד
1 פלפל חריף/יבש (או גם וגם למי שאוהב)
חצי כף שום כתוש
1 שקית אבקת אפיה
1 ביצה
3 כפות פירורי לחם
תבלינים: חצי כף מלח\ חצי כף פלפל שחור, חצי כף בהרט/כמון, חצי כף אבקת מרק עוף.
אופן ההכנה:
מתחילים לטגן את הבצל ללא שמן.
במקביל בעזרת קוצץ'/מעבד מזון מכינים את הבלילה לקציצות - טוחנים את הבצל, תפוח אדמה ושמיר. לאחר מכן מוסיפים אבקת אפייה, ביצה, פירורי לחם ומאחדים. מוסיפים את התבלינים והבשר ומאחדים הכל לעיסה אחידה. לסיום מכדררים לקציצות. לפני שמכניסים את הקציצות לרוטב - לטגן אותן מעט בשמן עד לקבלת צבע זהוב, אך לא יותר מדי.
מתחילים לטגן את הבצל ללא שמן.
במקביל בעזרת קוצץ'/מעבד מזון מכינים את הבלילה לקציצות - טוחנים את הבצל, תפוח אדמה ושמיר. לאחר מכן מוסיפים אבקת אפייה, ביצה, פירורי לחם ומאחדים. מוסיפים את התבלינים והבשר ומאחדים הכל לעיסה אחידה. לסיום מכדררים לקציצות. לפני שמכניסים את הקציצות לרוטב - לטגן אותן מעט בשמן עד לקבלת צבע זהוב, אך לא יותר מדי.
הכנת הרוטב: למחבת עם הבצל מוסיפים את הפלפל והגמבה ורק לאחר מכן מוסיפים את התבלינים והרסק - מערבבים לאיחוד ומוסיפים את פחית העגבניות המרוסקות ומערבבים. מוסיפים תבלינים ומים, מביאים לרתיחה ומתקנים טעמים.
מוסיפים את הקציצות לרוטב ומבשלים עם מכסה סגור למשך כרבע שעה. לאחר מכן מוסיפים לסיר שקית פסטה שאוהבים. מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים עד שהפסטה מוכנה.
מוסיפים את הקציצות לרוטב ומבשלים עם מכסה סגור למשך כרבע שעה. לאחר מכן מוסיפים לסיר שקית פסטה שאוהבים. מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים עד שהפסטה מוכנה.
עוד ב-
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה