השוק
ענקית ההנדסה מסכמת: ירידה בפעילות הבינלאומית קוזזה עם זינוק בישראל
ברן סוגרת את 2024 עם הכנסות של כ-685 מיליון שקל, זינוק של כ-50% ברווח התפעולי ועלייה של כ-12% ברווח הנקי

ברן, חברת ההנדסה הגדולה בישראל שבשליטת אביחי סטולרו ומאיר דור, מסיימת את שנת 2024 עם הכנסות של כ-685 מיליון שקל, עלייה קלה לעומת כ-680 מיליון שקל בשנת 2023. במגזר ברן אינטרנשיונל, אחד משני מגזרי הליבה של הקבוצה, חלה ירידה בהכנסות בשנת 2024, שהסתכמו בכ-312 מיליון שקל, לעומת כ-373 מיליון שקל בשנת 2023. הירידה נובעת מהיקף ביצוע נמוך מהמתוכנן בפרויקטים רב-שנתיים, שהושפעו מעונתיות ומהגעה לאבני דרך בפרויקטים. אף שהתכנון המקורי לקח בחשבון את התנודתיות הזו, קצב ההתקדמות בפועל היה נמוך מהצפוי. עם זאת, החברה אינה צופה השפעה מהותית על התרומה הכוללת של פרויקטים אלו לאורך זמן.
מגזר ברן ישראל רשם צמיחה משמעותית בהכנסות, שעלו לכ-368 מיליון שקל בשנת 2024, בהשוואה לכ-305 מיליון שקל בשנת 2023. עיקר הגידול הגיע מפעילות יחידת הביצוע ויחידת ההנדסה, שהובילו את הפרויקטים שבהם זכתה החברה החל מהרבעון הראשון של השנה הקודמת. יתר יחידות המגזר שמרו על יציבות בפעילותן.
במגזר התפעול והאחזקה לא חלו שינויים מהותיים, אך נרשמה עלייה קלה בהכנסות, המשקפת את מאמצי החברה בפיתוח המגזר.
הרווח הגולמי עלה לכ-98 מיליון שקל, לעומת כ-87 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד, שיעור הרווח הגולמי עמד על 14%. הרווח התפעולי זינק בכ-50% לכ-60 מיליון שקל, לעומת 40 מיליון שקל ב-2023, שיעור הרווח התפעולי עמד על 9%. ה-EBITDA הסתכם לכ-62 מיליון שקל לעומת כ-42 מיליון שקל ב-2023.
מגזר ברן ישראל סיים את שנת 2024 עם רווח תפעולי של כ-21 מיליון שקל, המשך מגמת השיפור לעומת השנה הקודמת. יחידות ההנדסה והשירותים לפרויקטים המשיכו לרשום רווחים יציבים, בעוד שיחידת הביצוע, שסבלה בשנה שעברה מהפסדים בשל עלויות התנעת פרויקטים חדשים, נהנתה השנה מגידול בהיקף הפעילות, מה ששיפר את הרווחיות באופן משמעותי.
מגזר ברן אינטרנשיונל רשם בשנת 2024 רווח תפעולי של כ-42 מיליון שקל, נתון כמעט זהה לשנה הקודמת, שבה עמד הרווח על כ-43 מיליון שקל. יש לציין כי הרווח השנה כולל מחיקת הפרשה לחוב מסופק בהיקף של 4.6 מיליון שקל, שקוזזה מול השפעות הפרשי שער.
מגזר התפעול והאחזקה, הכולל פעילויות שאינן בליבת העסקים המרכזית של החברה, רשם הפסד תפעולי של כ-3.6 מיליון שקל, לעומת הפסד של כ-0.7 מיליון שקל בשנת 2023. עיקר ההפסדים נבעו מהשקעה ופיתוח חטיבת האנרגיה, שנמצאת עדיין בשלבי ייזום ופיתוח. בסך הכול, הרווח התפעולי של כלל המגזרים בשנת 2024 הסתכם בכ-60 מיליון שקל.
הרווח הנקי עלה לכ-42 מיליון שקל, עלייה של כ-12% לעומת כ-38 מיליון שקל בשנת 2023.
החברה רשמה גידול בתזרים המזומנים מפעילות שוטפת, אשר הסתכם בכ-36.5 מיליון שקל, לעומת כ-23 מיליון שקל בשנה הקודמת, עלייה של כ-59%. יתרת המזומנים של החברה בסוף השנה הסתכמה בכ-127 מיליון שקל, כמעט כפול מהיתרה של כ-69 מיליון שקל בשנת 2023.
צבר ההזמנות של ברן ישראל הכפיל את עצמו ל-675 מיליון שקל, הצבר של ברן אינטרנשיונל הסתכם ב-738 מיליון שקל. צבר זה אינו כולל מספר פרויקטים חדשים שעליהם הכריזה החברה מתחילת השנה, ביניהם זכייה במכרז בהיקף של 80 מיליון אירו ומספר חוזים נוספים בחברת קל בניין.
איציק פרנק, מנכ״ל קבוצת ברן: "2024 הייתה שנה של רווחיות שיא המשך פעילות חזקה הן בישראל והן גלובלית, במהלך 2024 ביצענו שורת מהלכים אסטרטגיים שממצבים אותנו היטב לשנים הבאות.
עוד ב-
"אנו נכנסים לשנת 2025 עם בסיס פיננסי איתן, צבר הזמנות חזק בישראל ובפעילות הבינלאומית וממשיכים להתמקד בהתרחבות גלובלית ולנצל את ההזדמנויות הרבות בישראל. אנו בטוחים כי עם הבסיס האיתן שבנינו והמהלכים האסטרטגיים שביצענו, החברה תמשיך לספק ערך משמעותי למשקיעים, לעובדים וללקוחותיה".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה