השוק

אלפי עובדים זרים בדרך לישראל: משרד הכלכלה משחרר מכסות

משרד הכלכלה והתעשייה פותח מכסות נוספות של עובדים זרים: 2,000 עובדים זרים לענף המסעדנות שסובל ממחסור של אלפי עובדים מכסה של 2,000 עובדים זרים לענף התעשייה, אלו מצטרפות למכסה של 6,400 עובדים זרים לענף המסחר והשירותים שחלוקתה החלה השבוע
מערכת ice | 
עובדים זרים (אילוסטרציה) (צילום משה שי/ פלאש 90)
לאחר הקצאת המכסה ל-6,400 עובדים זרים למגזר המסחר והשירותים, אשר חלוקתה החלה השבוע, ולאור הצורך המיידי בעובדים בענפי המסעדנות והתעשייה, הודיע היום משרד הכלכלה והתעשייה, בשיתוף רשות האוכלוסין וההגירה, על חלוקת שתי מכסות נוספות, של 2000 עובדים זרים כל אחת, לענפי התעשייה והמסעדנות.
ענף המסעדנות (מסעדות, בתי קפה וברים) סובל ממחסור של אלפי עובדים מזה מספר שנים, שכמובן החריף עם פרוץ המלחמה והיעדרותם של העובדים הפלסטינים. בשנת 2018 נפתחה מכסה של 2000 עובדים פלסטינים שסיפקה מענה חלקי לענף, אולם עם פרוץ המלחמה עובדים אלו לא חזרו לעבוד.
הקצאת העובדים, שיגיעו מסרי לנקה במסגרת ההסכם הבילטרלי הייעודי בעניין, תתבצע בפועל על ידי משרד הכלכלה ורשות האוכלוסין, ותפוקח על ידי משרד העבודה ומשרד הפנים, על מנת להבטיח תהליך מסודר ושמירה על זכויות העובדים.
בנוסף, נפתחה מכסה נוספת עבור ענף התעשייה של 2000 עובדים זרים (לא מקצועיים). מכסה זו מאפשרת גם הבאה פרטית ממדינות שיאושרו על ידי רשות האוכלוסין, בנוסף לאפשרות של ההסכם הבילטרלי בין מדינת ישראל לסרי לנקה (או מדינה אחרת, ככל שייחתם עמה הסכם בעתיד).
פתיחת המכסות התבצעה לאחר החלטת ועדת המנכ"לים לענייני עובדים זרים, ונועדה להקל על העסקים ולספק להם גמישות בתהליכי ההעסקה, תוך צמצום התלות שנבנתה בעשורים האחרונים בעובדים פלסטינים. לאחר העברת הבקשות מהמעסיקים אל משרד הכלכלה והתעשייה, ימליץ המשרד בפני רשות האוכלוסין האם לקבלן, בהתאם לקריטריונים שנקבעו עבור כל מכסה.

מנהלת מערך תעשייה, נורית צור רבינו: "אנו פותחים מכסה נוספת של עובדים זרים, מתוך מכסה כוללת של 13,200 עובדים זרים. מדובר בפתרון המהיר ביותר למחסור הכרוני בעובדים בענף, שהתגבר מאז החלה המלחמה".
נעמי הימיין רייש, סגנית מנהל הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים במשרד הכלכלה: "פתיחת המכסה עבור עובדים זרים בענף המסעדות היא צעד משמעותי במתן מענה למחסור הרב בכוח אדם. אנחנו צופים ביקוש גדול לעובדים שיאפשרו למסעדות לחזור ולפעול בצורה אופטימלית, ולממש את הפוטנציאל העסקי שלהן, ושל מעגלים נוספים של ספקים, יצרנים וחקלאים שעובדים עם ענף זה".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה