דיגיטל וטק

בשורה לבעלי אלרגיה לבוטנים: שת"פ בין בטרסידס למכון וולקני

שיתוף הפעולה של חברת בטרסידס עם מכון וולקני יניב זני בוטנים בריאים יותר, הארכת חיי המדף בתום הקציר והתאמתם לקטיף ממוכן יעיל יותר

מערכת ice | 
דר רן חובב (צילום מכון וולקני)
בטרסידס (BetterSeeds), חברת אגריטק המשביחה גנטית גידולים חקלאיים על ידי שימוש בטכנולוגיית עריכה גנטית ייחודית שפיתחה, ומכון וולקני, המוסד הגדול ביותר בישראל העוסק במחקר חקלאי, באמצעות דר' רן חובב, החוקר המוביל וגנטיקאי של בוטנים, מודיעים על שיתוף פעולה חדש בפיתוח זני בוטנים בעלי תכונות משופרות. בוטנים הם אחד מהגידולים הנפוצים ביותר בתעשיות המזון, ובעלי איכויות תזונתיות גבוהות, דבר הגורם לעלייה בביקוש להם ברחבי העולם. שוק הבוטנים מגלגל מעל ל-80 מיליארד דולר בשנה, וצפוי לחצות את רף ה-100 מיליארד עד סוף העשור. המדינות המובילות בגידול בוטנים בעולם הן סין, הודו, ארה"ב וניגריה.
 
אחת התכונות התזונתיות שצוות החוקרים של בטרסידס עובדים עליהן במסגרת השת"פ הנה פיתוח זני בוטנים ללא אלרגנים. 3% מאוכלוסיית הילדים בעולם, סובלת מאלרגיה לבוטנים שנחשבת לעיתים מסכנת חיים. באמצעות עריכה גנטית של הגנים המבטאים את האלרגנים הללו, עתידה להיפתר הבעיה העיקרית בתעשיית הבוטנים והחסם העיקרי לצמיחתה. פיתוח זה עתיד לשנות את חייהם של ילדים והורים ברחבי העולם.
לבוטנים אורך חיי מדף קצרים יחסית לאחר הקטיף בשל הרכב חומצות השומן של הצמח הגורם לחמצון מהיר של המוצר. ע"מ להימנע מהתופעה הבוטנים עוברים תהליך של עיבוד כדי למנוע את תהליך חמצון, שגורם לירידה משמעותית באיכותם. בנוסף, הרכב חומצות השומן הנוכחי של הבוטנים מונע משומן הבוטנים להתמוסס ביעילות בתוצר, מה שמקשה בפיתוח מוצרים מבוססי בוטנים.
במטרה להתגבר על מכשולים אלו, במסגרת השת"פ ע"י שימוש בטכנולוגיית עריכה גנומית ישונה הרכב חומצות השומן בבוטנים, דבר שיאפשר חיי מדף ארוכים יותר, ויהפוך את תוצרי הבוטנים לאחידים.
כיום, מבנה צמח הבוטנים ואי אחידות הופעת תרמיליו מפחיתים את יעילות ואיכות הקטיף, כאשר החקלאי עשוי לאבד עשרות אחוזים מהיבול בשל כך. במסגרת השת"פ ובאמצעות עריכה גנומית תותאם הארכיטקטורה של הצמח ואחידות הופעת תרמיליו כך שיותאם לקציר ממוכן יעיל ובעל איכות גבוהה יותר.
BetterSeeds, הנמנית כאחת מחברות הפורטפוליו של קרן סמארט אגרו, מוכיחה שגנטיקה משופרת בגידולים חקלאיים הינה המפתח לאבטחת אספקת מזון לאוכלוסיית העולם ההולכת וגדלה בצל שינויי האקלים. החברה משתמשת בטכנולוגיית העריכה הגנומית הייחודית שלה EDGE (Efficient Delivery of Gene Editing), המאפשרת יישום טכנולוגיית ה-CRISPR במגוון רחב של גידולים חקלאיים. בעזרת EDGE ניתן לפתח זנים משופרים עם תכונות חדשות וחיוניות, שאינן זמינות היום בפורטפוליו רחב של גידולים בשל מוגבלות השימוש בטכנולוגיית ה-CRISPR.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה