דיגיטל וטק
משרד החקלאות יקיים כנס בינלאומי לטכנולוגיות מזון בישראל
הכנס ראשון מסוגו בעולם בו ייקחו חלק בכירים ממרוקו, בחריין, מצרים וירדן; בכנס יידונו נושאים הקשורים בייצור מזון מהמדבר והים בעידן של משבר אקלים; עודד פורר: הכנס הוא יריית פתיחה לשיתופי פעולה בינלאומיים
Agrisrael- Sea the Future כנס בינלאומי ראשון מסוגו בעולם לטכנולוגיות ייצור מזון מהים והמדבר יתקיים באילת בחודש הבא. בכנס, אותו יזם משרד החקלאות ופיתוח הכפר, ישתתפו שרי חקלאות, מדענים ויזמים מובילים מהעולם, מהאזור ומישראל. בין המדינות המשתתפות: בחריין, מרוקו, מצרים, ירדן ועוד.
הכנס יקדם שיתופי פעולה בינלאומיים ואזוריים, עם מדינות ערב, נוכח משבר האקלים החריף והתמודדות עם אתגרי ביטחון המזון בעולם, וימצב את מדינת ישראל כמובילה בינלאומית בתחום.
שר החקלאות ופיתוח הכפר, עודד פורר: "החיבור בין המדבר והים מהווה כר פורה לטכנולוגיות מתקדמות עליהן יתבסס גידול המזון העתידי. בכל העולם עוסקים כיום בנושא ביטחון המזון, לאור משבר האקלים וגידול האוכלוסייה שצפויים להביא למחסור עולמי במזון. למדינת ישראל פוטנציאל אדיר בתחום החקלאות הימית והמדברית וכבר היום אנו מובילים את המחקר והטכנולוגיות בתחום. הכנס הוא יריית הפתיחה לשיתופי פעולה עם מדינות האזור, בהן מתקיים אקלים דומה לשלנו".
בהמשך להחלטת הממשלה בחודש אוגוסט האחרון, במסגרתה יצאה לדרך תוכנית רב־שנתית לפיתוח העיר אילת וחבל אילות כמוקד לאומי ובינלאומי לייצור מזון מן הים והמדבר בעלות של כ-170 מיליון שקל, מוביל משרד החקלאות ופיתוח הכפר כנס בינלאומי שמטרתו קידום הידע וטכנולוגיות בתחום החקלאות הימית והמדברית, וחיזוק שיתופי פעולה מחקריים ועיסקיים בתחום.
את הכנס, שיתקיים באילת בתאריך 18-20 באוקטובר, מוביל משרד החקלאות, בשיתוף המשרד לפיתוח הנגב והגליל והמשרד לשיתוף פעולה אזורי. בליבת האירוע יערכו מגוון מושבים, בהובלת חוקרים, מומחים ויזמים במטרה לחלוק ולשפר את הידע ולממש את הפוטנציאל האדיר הטמון בחיבור בין הים והמדבר בישראל ובמדינות האזור.
ביומו הראשון של הכנס יתקיים פאנל בהשתתפות שרי החקלאות מהמדינות המשתתפות בנושא "עתיד ביטחון המזון העולמי בראי משבר האקלים", במטרה לחלוק את הידע הקיים במדינות ולהביא ליוזמות חדשות בנושא.
ביומו השני של הכנס תיערך תערוכת חדשנות אותה יפתח העתידן דוד פסיג, המתמחה בחיזוי מגמות טכנולוגיות וחברתיות. בתערוכה יוכלו יזמים וחברות ישראליות בתחום המזון מהים והמדבר להציג בפני משתתפי הכנס את הפיתוחים הטכנולוגיים החדשניים ביותר בתחום הדגים, אצות, אלמוגים, סרטנים וצדפות. הכנס יהווה גם הזדמנות ייחודית לקידום שיתופי פעולה מסחריים של חברות ישראליות עם גורמים שונים מהאזור ומהעולם. ביום השלישי יצאו המשתתפים לסיורים במכון לחקר ימי באילת (מלח"י) ובחברות טכנולוגיות המציגות את החדשנות באזור.
את מושב הפתיחה יוביל הפרופסור יונתן זהר מאוניברסיטת מרילנד, הידוע במחקרו בתחום הדגה. דוברים מובילים נוספים שיציגו בכנס הם פלאביו קורסין, מחברת Aqua Spark, שמקדמת השקעות גלובליות בתחום החלקאות הימית. בנוסף יגיע ג'ון ביוקנן, המנכ"ל של Center for Aquaculture Technologies. זאת לצד מומחים ישראליים כמו ד"ר חנה רוזנפלד, מהמכון לחקר ימים ואגמים ופרופ' אמיר שגיא מאוניברסיטת בן גוריון.
עוד ב-
נושא ביטחון המזון העולמי יעמוד בשנים הקרובות בפני אתגרים רבים, ביניהם קצב גידול האוכלוסייה, ההתחממות הגלובלית ושינויי האקלים התכופים, עליית פני הים וצמצום השטחים הפוריים לגידולים חקלאיים. בהתאם לכך, חלק ניכר מעתיד המזון העולמי מקורו במזון מן הים והמדבר. הכנס הנוכחי מציב את מדינת ישראל כמובילה בתחומים אלו ומטרתו להפגיש בין המומחים והיזמים הישראלים עם גורמים ממדינות האזור והעולם.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה