דיגיטל וטק

קרב המיליארדים בטסלה: האם מאסק יזכה בחבילת התגמול המפלצתית?

בית המשפט בדלאוור נדרש שוב לשאלת חבילת התגמול בגובה 56 מיליארד דולר של מאסק בטסלה, שאושרה בדירקטוריון ב-2018 וכן בחודש יוני השנה, ופסק שוב: התגמול בלתי סביר
שרון בירקמן | 
אילון מאסק (צילום יוטיוב/ pexels, Insider News)
בהחלטה נוספת בשאלת חבילת התגמול העצומה בגובה 56 מיליארד דולר שאילון מאסק אמור לקבל מטסלה, החליט בית המשפט בדלאוור שוב להיענות לתביעה כנגד מאסק. השופטת ציינה בהחלטתה כי מדובר בחבילת התגמול הגדולה ביותר אי פעם למנכ"ל של חברה ציבורית. לדבריה, טסלה לא הצליחה להוכיח כי חבילת התגמול, עליה הוחלט ב-2018, היתה הוגנת, אף שהתקבלה שוב בחודש יוני השנה ברוב של 75% מבעלי המניות, בהם מוסדיים. מצד שני, בין המתנגדים אפשר למצוא את קרן העושר הנורבגית, שנציגיה טוענים שהסכום גבוה מדי ובלתי מוצדק.
סיפור המיליארדים התחיל ב-2018, כשבעלי המניות של חברת הרכבים החשמליים טסלה אישרו חבילת תגמול היסטורית בשווי של עד 56 מיליארד דולר למנכ"ל אילון מאסק שכללה זכויות לכ-300 מיליון מניות של טסלה, כ-10% מהחברה, תמורת עמידה ביעדים שאפתניים כמו העלאת שווי השוק של החברה ל-650 מיליארד דולר.
אישור חבילת התגמול דאז נועד בראש ובראשונה להבטיח שמאסק ימשיך להיות מעורב בטסלה, כיוון שבאותה תקופה עתידו בחברה לא נראה בטוח. בשש השנים שחלפו שווי השוק של טסלה הגיע ליעד שנקבע, 650 מיליארד דולר, וירד לכ-570 מיליארד דולר. במקביל, מאסק החל לפצל את זמנו בין ניהול טסלה לבין מיזמים אחרים, כולל SpaceX, X (לשעבר טוויטר) ו-X.AI. גם המצב בטסלה השתנה עם הזמן, החברה יציבה בהרבה וייתכן שכבר הגיעה לשלב שבו היא יכולה להצליח בלעדיו.  

מוקדם יותר השנה ערערו נציגי המיעוט בקרב מחזיקי המניות לבית המשפט בדלאוור. בית המשפט קיבל את הטענה שמאסק הפעיל את כל כוחו כדי להשפיע על ההצבעה והחליט לבטל את ההחלטה על חבילת התגמול. מאסק הביא את הנושא שוב לדיון בחברה ביוני, ושוב זכה לתמיכה של 75% מבעלי המניות. טסלה חזרה עם ההצבעה המחודשת לבית המשפט בדלאוור, אך זה אישרר את הפסיקה המקורית. "אפילו אם הצבעת בעלי המניות יכולה להיות בעלת השפעה מאשרת, זה לא המקרה כאן", כתבה השופטת.
מאסק וטסלה כבר צייצו שיערערו על ההחלטה. "בעלי המניות צריכים לשלוט בהצבעות החברה, לא שופטים", צייץ מאסק ב-X, וטסלה צייצה כי "אם הפסיקה לא תתהפך, המשמעות היא ששופטים ועורכי דין מנהלים את החברות בדלאוור במקום הבעלים האמיתיים שלהן - בעלי המניות".
עם זאת, מומחים למשפט תאגידי אמרו ל-BBC שפסק דין לטובת מאסק וטסלה היה מרוקן מתוכן את חוקי ניגוד העניינים בדלאוור. "עמד בפנינו דירקטוריון שלא היה עצמאי, תהליך שנשלט על ידי המנכ"ל וחבילת תגמול שחרגה מכל גבול סביר", אמר צ'ארלס אלסון מהמכון לממשל תאגידי באוניברסיטת דלאוור. בעקבות פסק הדין בתחילת השנה, החלה טסלה בתהליך העתקת הרישום שלה מדלאוור לטקסס.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה