תרבות ופנאי
המסעדה האהובה בישראל מתרחבת: זו העיר שתהנה מסניף חדש
לונדון כן מחכה לה: קבוצת קלארו בבעלותם של השף רן שמואלי, זוהר שמואלי-מירון ועירית קולבר, פורשת כנפיים עם פתיחתה של מסעדה בבירה האנגלית
גאווה ישראלית כעשור מאז הקמתה ולאחר שהתבססה כמוסד קולינארי מוערך, קבוצת קלארו, בבעלותם של השף רן שמואלי, זוהר שמואלי-מירון ועירית קולבר, מתרחבת ופותחת בימים אלה, לאחר שנה של עבודה מאומצת, את קלארו לונדון, במחוז סיינט ג'יימס היוקרתי, בלב הבירה הבריטית. קלארו לונדון תציע פילוסופיית אוכל ואירוח דומה לאחותה הבוגרת ותגיש אוכל ים תיכוני עונתי ועכשווי עם השפעות של מזרח תיכון חדש.
קלארו ממוקמת בלב שכונת סיינט ג'יימס, במרחק הליכה מהסוהו שוקק החיים ומארמון בקינגהאם המלכותי. המסעדה שוכנת במבנה עתיק בן שלוש קומות הנמצא בבעלות משפחת המלוכה (crown estate) ושימש בעבר כבנק. קומת הכניסה כוללת חלל כניסה גדול ודרמטי בגובהו, בה נמצאים מטבח פתוח גדול מימדים, רוחש מחבתות, המהווה את הלב הפועם של המסעדה ובר ישיבה. הקומה העליונה מכילה שני חדרים פרטיים- האחד אינטימי ל-12 אורחים והשני לעד-60 אורחים- עם בר נפרד לאירוח, בעוד שבקומת המרתף שוכנים המטבחים.
על החלל הופקד משרד האדריכלים הבינלאומי עטור הפרסים DesignLSM (המתמחה בעיצוב מסעדות ומלונות כגון: The London Pub באנגליה, Sumosan בקטאר, Azimuth בספרד), שמיזג בין האלגנטיות והאקסקלוסיביות של רוח המועדונים האנגליים עם חזון ותפישת עולם עכשוויים.
על תפריט האוכל של קלארו, המבקש לספר את סיפורו של המטבח הים-תיכוני העכשווי הופקדו- בהובלת שמואלי- השף בפועל של קלארו תל-אביב טל פייגנבאום והשף שאדי עיסאווי שיוביל את המטבח בלונדון. ככזה, התפריט מפגיש בין מנות שהפכו לנכסי צאן הברזל של המסעדה כמו הטורטליני שורט ריבס עם קרם בצל, קציפת פרמזן ומרווה; פילה פורל מעושן עם קרעי תפוחי אדמה, שעועית ירוקה ורוטב חזרת לבנה ומגש הטלה הזוגי עתיר הרושם עם מטבוחה, צזיקי, ירקות מוחמצים ופיתות עם מנות המייחדות את המסעדה הלונדונית ובהן: קרפצ'יו תמנון, סלסת שזיפים מיובשים אדומים, קרם פרש, זעתר כבוש, שמן עלים לבנים; לנגוסטין ברוטב יוגורט חם, קונפי בצלי שאלוט, פיסטוקים צלויים; יונה צלויה עם ריזוטו פריקי בדמי גלאס יונה; ובויאבז מצומצם של סרטנים, מולים, וונגולה, קונפי תפוחי אדמה, שומר כבוש.
התולדה היא קו קולינרי נינוח, המבליט את איכות חומרי הגלם והתוצרת המגוונת בדגש על טריות עונתית- פארם טו טייבל אמיתי, העושה שימוש בטכניקות בישול מוקפדות ויצירתיות. בהמשך, כך מובטח, יצטרף גם הבראנץ' האהוב של המסעדה.
לדברי רן שמואלי, המייסד ומבעלי קבוצת קלארו: "אנחנו גאים- במיוחד בעת המורכבת הזו- לחנוך את ההתרחבות הבינלאומית הראשונה של המותג שנבנה מזה כעשור ולהשיק את קלארו בלונדון. בעבודה שיטתית ומתמדת בנינו, שייפנו וליטשנו את קלארו לכדי מוצר מהודק ומדויק שהוכח לאורך השנים כמתאים ונאהב על ידי מגוון קהלים מלבד הישראלי, כזה שעומד בסטנדרטים של מסעדות מהשורה הראשונה בכל עיר גדולה אחרת בעולם. לונדון תמיד הייתה עיר שחיבקה מסורות קולינאריות מגוונות וחוויות אירוח חדשניות. בלוקיישן שכמו נתפר למידותינו, בתום מסע של ארבע שנים של חיפוש לוקיישן והקמה אנו נרגשים להביא את קלארו לסצינת אוכל כה דינאמית, להביא את רוח המסעדה לקהלים חדשים ולחלוק את תשוקתנו לאוכל מזרח תיכוני".
עוד ב-
לירון אטיאס, סגנית מנהלת המחלקה העסקית-כלכלית בשגרירות בריטניה בישראל: "אנחנו גאים ללוות את קבוצת קלארו בדרך להתרחבות הבינלאומית ומברכים על פתיחת המסעדה בלונדון. זהו הישג שמחזק את שיתוף הפעולה הכלכלי והתרבותי בין ישראל לבריטניה. אנו מזמינים את הקהל הבריטי לגלות את החוויה הייחודית של קלארו וליהנות מהקשרים המתחדשים בין המדינות דרך הצלחת".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.בהצלחה , מעולם לא נכנסתי אליך רק חלמתיעמית רומם 11/2024/02הגב לתגובה זו0 0עכשיו שאני רואה שאתם לא כשרים נותר לי רק לאחל בהצלחהסגור