כסף וצרכנות
מה הסיבה שמייצרים את הבירה הזאת ממי אסלה?
המחסור במים בסינגפור הוביל את המדינה האסיאתית למצוא פתרונות יצירתיים, אחד מהם הוא 'ניו-ברואו': משקה אלכוהולי על בסיס מי אסלה מותפלים בטכנולוגיה מיוחדת
לא מעט מדינות ברחבי העולם סובלות ממחסור במים, מה שגורם לקושי בייצור של כמעט כל מוצר שתייה או מזון, כאשר גם בירה נכללת ברשימה. בסינגפור, אחת המדינות שיותר סובלות מהתופעה, מצאו פתרון חדש, יצירתי ואולי קצת שנוי במחלוקת לייצור הבירה שלהם.
המשקה האלכוהולי, הנקרא 'ניו-ברואו' (NEWBrew), משתמש במי ביוב ממוחזרים ליצירת המשקה. הוא יצא למכירה לראשונה בחנויות במדינה באסיה בחודש אפריל. מדובר על בירה שעשויה מי ביוב "מטופלים במיוחד" שהיו בשימוש לראשונה בשנת 2003. מדינת האי חסרה מקורות מים טבעיים ולכן היא תלויה במידה רבה בגשמים. כל תקופת יובש ממושכת מעמידה את סינגפור בסיכון למחסור חמור במים.
המדינה מסתמכת על מתקני התפלה שהופכים מי ים למים ראויים לשתייה על ידי סילוק מלחים ומינרלים בתהליך המכונה אוסמוזה הפוכה. סינגפור משתמשת גם בתהליך NEWater שבו מי הביוב נתונים למיקרו סינון שמנכה חלקיקים וחיידקים מיקרוסקופיים. לאחר מכן, המים המטופלים עוברים שלב של אוסמוזה הפוכה וחיטוי אולטרה סגול שמטרתו להרוג את החיידקים והנגיפים הנותרים, ולהבטיח את ניקיונם.
עוד ב-
מדינות וערים כמו ישראל, לוס אנג'לס ולונדון שחסרים להם מקורות מים מתוקים ונפגעו ממחסור במים שילבו את הטכנולוגיה או שוקלים לעשות זאת. PUB, שהיא הסוכנות הממשלתית האחראית על ניהול אספקת המים של סינגפור, שיתפה פעולה עם Brewerkz, מבשלת בירה מקומית, ויצרה את ניו-ברואו, עליה מספרים כי טעמה לא נותן שום רמז למקורותיה.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה