כסף וצרכנות
הפיצה יקרה לכם? זה הסכום שבאמת מרוויח בעל הפיצרייה
מרגישים שאתם משלמים יותר על ארוחות בחוץ? בעלי הפיצריות מרוויחים עליכם, אבל לא כמה שאתם חושבים. אלו ההוצאות והרווחים של כל עסק
יוקר המחיה הגיע לכולנו לכיס, ובתור ישראלים שאוהבים לצאת ולאכול בחוץ, שמנו לב, במיוחד במרחק של כמה שנים, כיצד אנחנו משלמים יותר ויותר על מזון מהיר. לאחר שבדקנו כמה עולה לייצר פלאפל והאם הוא רווחי, עברנו לבדוק מה שבעניין המזון המהיר הפופולרי והזמין ביותר - הפיצה. האם בעלי הפיצריות באמת "עושים עלינו כסף?"
בואו נתחיל בחשבון: מגש פיצה ממוצע עולה כיום כ-50 שקל, ובתל אביב והסביבה באזור ה-70 שקל. ממה היא מורכבת? בצק כמובן, מוצרלה, רסק עגבניות ותוספות שונות.
בכל פיצה ממוצעת בקוטר של 28 ס"מ, ישנה כמות של כ-300 גרם בצק. עלות ק"ג בצק מוכן של פיצה נעה בין 2 ל-10 שקלים, כך שבכל מגש יש בין 70 אג' ל-3.5 שקל של בצק. המחיר תלוי כמובן אם בעל העסק מכין לבד את הבצק, או קונה אותו מוכן. וכן אם הקמח הוא קמח לבן רגיל, או קמח מיוחד בייבוא אישי, בדרך כלל מאיטליה. על הבצק יש את גבינת המוצרלה, בדרך כלל כמות של כ-200 גרם. עלותה מגיע לכ-6 או 7 שקל למגש, כאשר חבילת קילו מוצרלה מגוררת עולה 45 שקל. הרסק ושאר התוספות מוספית בדרך כלל שקל או שניים למגש, ועוד מע"מ של כשקל וחצי.
בקיצור, ברוב הפיצריות, בעל העסק ישלם כ-10 שקל על מגש רגיל, בעוד הוא ימכור אותו במחיר של בין 40 ל-50 שקל. בתל אביב והסביבה, ובעיקר ברשתות הגדולות, עלות הייצור תהיה כ-15 שקל, והפיצה תימכר כאמור בכ-70 שקל. אם קניתם גם פחית בצד, בעל העסק ירוויח עליה בערך 8 שקל נוספים.
אבל זה כמובן לא הסוף, לבעל העסק יש מקום שהוא צריך לתחזק, שבו הוא משלם שכר דירה, ארנונה, חשמל, מים, משכורות לעובדים ועוד. ההוצאות של עסק מגיעות לעשרות אלפי שקלים בחודש, ורק ממכירות של כ-50 אלף שקל בחודש, (כ-2,000 ביום), בעל העסק יוכל להתחיל להרוויח. מה שכן, לפיצה יש יתרון על פלאפל ונקודת האיזון ממנה מרווחים - יותר נמוכה.
עוד ב-
פיצרייה ממוצעת רושמת מחזור חודשי של בין 60 ל-70 אלף שקל בחודש, וכך הבעלים יכול לגזור רווח של בין 20 ל-30 אלף שקל, אחרי ניכויי מס. בכל מקרה, בעל יצטרך למצוא את האיזון הנכון בין מקום שימשוך אליו לקוחות אך לא יחתוך את הרווחים במחירי השכירות והארנונה.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(65):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
46.חוסר הבנהמרכוס אוריליוס 07/2022/01הגב לתגובה זו1 0הרווח המוצג, אינו נכון עד רשעות של הכותב. הכותב מתיחחס רק לעלות חומר הגלם. יש להוסיף משכורת של עובדים, חשמל להפעלת מקום העבודה, גז, עלות רכישת המכשירים, עלות המיסים. רק לאחר חישובם של ההוצאות ניתןצךחשב רווחסגור
-
45.שטויות במיץשרית 07/2022/01הגב לתגובה זו6 1בתור בעלת פצרייה במשך 18 שנים כל החישובים לא נכוניםסגור
-
44.בעל פיצריהדני 07/2022/01הגב לתגובה זו2 3אני מוכר בערך 185 פיצות ביום לפי 80₪ 14800₪ יומית ללא שתיה ותוספות וספגטי וסלטים כך שהמחזור החודשי שלי מעל 300000₪ ואחרי כל זה בקושי אני נשאר עם כ 100000₪ ביד. אני עובד קשה מאוד.סגור
-
פחחחחחח (ל"ת)עופרי 07/2022/06הגב לתגובה זו1 0סגור
-
43.אתם אהבלים (ל"ת)חחחחחחח 07/2022/01הגב לתגובה זו2 1סגור
- טען עוד
-
42.מחזור העסקמשה 07/2022/01הגב לתגובה זו2 0התכוונת 400,000 ש"ח ומעלה מחזור של עסק.סגור
-
41.לא מדויקאמי 06/2022/30הגב לתגובה זו1 0בעל פיצריות חוזרים הבייתה במקרה הטוב עם 20,000 בחודש שזה סכום אפסי עבור שעות העבודה, הלחץ וכמובן גזרות המדינה תאוות בצע שמוטלים עליהםסגור
-
40.אין כמו פיצה שמש! (ל"ת)ורד 06/2022/30הגב לתגובה זו0 4סגור
-
בעעעאיכס 07/2022/01הגב לתגובה זו0 1גועל נפשסגור
-
39.כמה שטויותישראל אהרוני 06/2022/30הגב לתגובה זו7 2כמה שטויות וקשקשת ברשת בכתבה אחת רוצים פיצה תקנו לא רוצים לשלם תכינו לבדסגור
-
38.פיצה ועלויותמשה 06/2022/30הגב לתגובה זו5 0האמת בעלי עסקים היום עובדים למען בעל הנכס והמיסים הרבה בכיס לא נישאר ממש כךסגור
-
37.הכתבה טועה ומטעהא 06/2022/30הגב לתגובה זו12 4איפה עלויות שכירות, חשמל, מים, ביטוחים על העסק, ארנונה, גז, שכר עובדים, פרסום, שליחים, מערכת הזמנות, ציוד משרדי.. והרשימה ארוכה. פשוט לא יפה ומגמתי, עוד אנשים יאמינו לכתבה סוג ד הזאתסגור
-
קודם תסיים בית ספר יסודימוישה פמצה 07/2022/01הגב לתגובה זו2 0כדי שתדע לקרוא.סגור
-
36.לא הכי מדויק שלכםס 06/2022/30הגב לתגובה זו8 1ברוב הפיצריות שמים גבינה צהובה לא מוצרלהסגור
-
35.יקר? אל תקנומטבח הבית 06/2022/30הגב לתגובה זו6 1בבית אפשר להכין דברים הרבה יותר טעימים ממסעדה. למה לשלם כפול אל מה שאפשר להכין טוב יותר וזול יותר לבד בבית?סגור
-
34.כל מה שכתוב פה לא נכוןפודיז 06/2022/30הגב לתגובה זו1 1אמנם אין לי פיצריה אבל טבח כבר המון שנים כל מה שכתוב בכתבה הזאת זה קשקוש המחירים שמצויינים כבר לא קרובים למציאות ויש הרבה דברים שלו צויינו איפה השכר של העובדים? זה לבד כמה עשרות אלפי שקלים כמו שציינת. בעלי פיצריות לא מתעשרים ולא מרוויחים מלא כמו שכתוב פה זאת עבודה מאוד קשה! ולא מתגמלת מספיק כספית.סגור
-
33.מעבר ל 35 כולל תוספת המחיר מופקערן 06/2022/30הגב לתגובה זו2 0בדקם מה עלות החשמל של התנורים?סגור
-
מחירי השכירות מייקרים את כל סוגי החנויות (ל"ת)בקי 07/2022/01הגב לתגובה זו1 0סגור
-
32.מסכנים ממש. הבכיינים הכי גדולים. מכעיס ! (ל"ת)מירבי 06/2022/30הגב לתגובה זו3 1סגור
-
31.לכל הקמצניםאבי 06/2022/30הגב לתגובה זו1 1מי שיקר לו שיכין לבד בביתסגור
-
30.להוסיף שתיה זה עוד 8 שקל רווח ?אלעד 06/2022/30הגב לתגובה זו0 3שתיה נימכרת ב 8 שקל ואפילו ב 10 אצל החנזירים בגדול בתור בעל עסק לשעבר בתחום הזה אם יש לך עבודה כל היום אתה רואה ברכה בעמלך הבעיה גם של הכותב שכח מע"מ והשותף הגדול מס הכנסה בישראל שלטונות המס לא נותנים לך לשרוד ופה הבעיה הגדולה והאמיתית בגלל זה הרבה מעלימים מססגור
-
29.לא נמאס לכם עם הכתבות האלו?רונן 06/2022/30הגב לתגובה זו5 0יהודים כל הזמן מחשבים כמה האחר מרוויח. אולי תכתבו כמה כתב מרוויח ומהן העלויות. דייי כבר!סגור
-
28.מדינת הונאהאבי 06/2022/30הגב לתגובה זו2 1בעל העסק לאיכות להוזיל כי המדינה והעיריה חונקים אותוסגור
-
27.לא נכוןפיצה בריבוע 06/2022/30הגב לתגובה זו2 5הבצק,קמח עולה להם 2.5 שקלים משום שהם קונים בכמויות מסחריות,מוצרלה?לא גבינות סינתטיות לרוב בפחות מחצי מחיר רסק עגבניות,והתוספות שהם מוכרים במחיר מופקעסגור
-
26.הההגגגג 06/2022/30הגב לתגובה זו2 4מי אמר שכול אחד צריך להיות עסק את מי זה מעניין השכירות שלו אם הוא לא קנה את המקום בעיה שלו אז הוא לא ראוי להחזיק עסק אני לא אמור לממן לו את השכירות הבעיה בישראל שכולם פותחים עסקים ןרוצים לגזור קופון 20 30 אלף זה הרבה כסף ראש עיר מרווח ככה ומי הוא בעל העסק הוא למד הוא אם תארים לא הוא אדם פשוט שרוצה לגזור קופון לא לעניין בכללסגור
-
25.זה לא מדויק : מס 50% (ל"ת)משה יוסף 06/2022/30הגב לתגובה זו2 0סגור
-
24.זה לפני דמי חסות של עשר אחוז מהרווחים... (ל"ת)עמי 06/2022/30הגב לתגובה זו1 0סגור
-
פרוטקשיין (ל"ת)טוני סופרנו 07/2022/01הגב לתגובה זו0 0סגור
-
23.פיצה שמש עולה 20 ש"ח ובעל הבית מאושר עד הגג (ל"ת)יגאלהנאצי 06/2022/30הגב לתגובה זו5 2סגור
-
22.חומרי גלם-זבלאופה 06/2022/30הגב לתגובה זו2 0מוצרלה ב-30 ש"ח ? המחיר לקג' החל 70 שח. חכוי של רמי לוי 40 שחסגור
-
לצרכן פרטי זה 70 (ל"ת)יוסי 06/2022/30הגב לתגובה זו0 0סגור
-
בעלי עסקים לא קונים במחירי הצרכן בסופר (ל"ת)אחד שיודע 06/2022/30הגב לתגובה זו0 0סגור
-
21.מוכרים שם שחור.בבני ברק רווח גדול 06/2022/30הגב לתגובה זו3 1רווח פי 6 על חתיכה.מיד לכיס. להעסיק עובד זר ולצחוק על העולם. בגדול. פיצה כאן יקרה מאוד לשוואסגור
-
20.אין לכותב מושג על מה הוא מדברברי 06/2022/30הגב לתגובה זו11 1נשמע שכתב את זה ילד בכיתה ה שאפילו לא התייעץ עם בעל פיצרייה אחד או בכלל בעל עסקסגור
-
19.מה שבטוח שהכותב לא היה מעולם בעל עסק!דינה זילבר 06/2022/30הגב לתגובה זו16 1התחשיב שלך לא לוקח בחשבון עוד הרבה הוצאות שיש לבעל העסק.סגור
-
יש עוד המוןיוסי 06/2022/30הגב לתגובה זו2 0איפה שליחויות,פחת,זמן עבודה שלך או של עובד,פרסום,אריזה,מיתוג,מיסים מקומיים וכו וכו וכוסגור
-
18.מחירים כל כך לא נכונים!אוראל 06/2022/30הגב לתגובה זו8 0קמח עולה 4 שקל לקילו, עוד לא ראיתי פיצה עם 200 גרם מוצרלה... סך הכל יוצא 6 או 7 שקל למגש ענק והרווח מטורף.סגור
-
קמח איטלקי טוב לא פחות מ-5 (ל"ת)יוסי 06/2022/30הגב לתגובה זו1 0סגור
-
17.פיצה ב-20 שח!שמש 06/2022/30הגב לתגובה זו6 0מי קונה פיצה ב-50-70 שח ?! יש היום פיצות ממש טעימות גם ב-20 שח ! אחרי זה אל תיבכו על יוקר המחייה כשאתם מרשחם לעצמכם פיצה בסכום כזה מטורף !סגור
-
16.טעויותיואל 06/2022/30הגב לתגובה זו3 0כל הרבה טעיות מספריות בכתבה אחת תחזור לכתה א ,סגור
-
15.קשקוש מוחלטרוני 06/2022/30הגב לתגובה זו2 2ניראה לי השתחקירן אוו הכתב מנותקים מהמציאות הגש פיצה משפחתית בקוטר 40ס"מ זה פיצה בגודל רגיל ולא קטן עולה 45 שח לעסק במישלוח לפני הוצאות שוטפות כגון שכירות משכורות חשמל פירסום מים ועוד ועודועוד... 300 גרם גבינה 12 ש"ח בצק 6ש"ח רוטב 2שח קרטון ותבלינים ורטבים בצד 2 שח תוספות 3 שח וכמובן מישלוח 18 שחסגור
-
14.אחד שיודעלטמבל 06/2022/29הגב לתגובה זו4 3נתחיל מ50 תוריד מעמ הגעת ל41 ואז תוריד את ההוצאות על הפיצה זמן עבודה של העובד 10 דק שווי עבודה ל7 שח קרטון תבלינים חשמל לתנור עכשיו תוריד 15 עלות החומר סהכ בערך 22 שח תוריד מה41 נשאר 19 עכשיו תוריד שכירות חשמל ארנונה משגיח שילוט בלאי, שליח, עובדים, ועוד..... ואז תבין שיצאת טמבלסגור
-
מנית כמעט הכל...רשתות חברתיות, פרסום, ציוד משרדי (ל"ת)רני 06/2022/30הגב לתגובה זו0 0סגור
-
אם מ50 הורדת מעמ והגעת ל 41 אז אין מה להמשיךלאחד שיודע בכאילו 06/2022/30הגב לתגובה זו2 0תחזור לבית ספר יסודי...סגור
-
13.חחחחחחחח בולשיטאור 06/2022/29הגב לתגובה זו7 1מ70 טלף מחזור מרוויח 30 אלף ???? חחחחחחחח רואים שאין לכם מושגסגור
-
14 ביום טוב חח (ל"ת)יוסי 06/2022/30הגב לתגובה זו1 0סגור
-
12.למפרסם הכתבה אין מושגאוני 06/2022/29הגב לתגובה זו5 1אם בעל הבית מכין אוכל שוטף כלים מלצר מעלה סטורי וסטטוסים ומשלם לרואה חשבון פנסיות פדרציה אקום נגישות וחרטות של בירוקרטיהסגור
-
11.שקרים אצלנו בבני ברק מגש xxl עולה 25 שקל (ל"ת)יוסי 06/2022/29הגב לתגובה זו7 5סגור
-
נהדררוני 06/2022/30הגב לתגובה זו0 2בבני ברק גם לומדים תורה ומקבלים כסף.סגור
-
מגבינת פלסטיק משובחת (ל"ת)נתי 06/2022/30הגב לתגובה זו3 0סגור
-
תצחק תצחקאחת 06/2022/30הגב לתגובה זו3 0אבל לא הייתי מעידה לאכול פיצה בסכום הזה. שלא לדבר על איזה ואיכות החומרים. מוצרלה בטוח אין בפיצהסגור
-
ממש לא חחח עשויה משומן צמחי... להקיא (ל"ת)רני 06/2022/30הגב לתגובה זו0 0סגור
-
10.ממש לא נכוןנסתר 06/2022/29הגב לתגובה זו4 3ממש לא מדויק ... איפה כול ההוצאה הנוספות של בעל העסק .. בתור בעל עסק בתל אביב אם בארנונה לא הורגת אז מיסים אחרים ופיצריה יש הכשר יש תשלום מים ועוד אלפי תשלומים נוספים .....סגור
-
9.חיים בסרטבעל פיצריה 06/2022/29הגב לתגובה זו4 5אני בעלים של 10 סניפים של פיצה ובפחות מ100 אלף מחזור אין סיכוי להגיע לנספרים האלהסגור
-
8.בפיצה של 50 שקל אין מוצרלהסימפולולו 06/2022/29הגב לתגובה זו5 2ללסגור
-
7.לא מדוייקאריק 06/2022/29הגב לתגובה זו5 6אני בעל פיצרייה ואני יכול להעיד שממחזור של 320 אלף שח כולל מעמ בחודש אולי ישאר 15 20 אלף שקל רווח . . צריך להביא בחשבון הורדה של מעמ, עובדים, שיווק , שכירות, פחת ועוד ועוד.סגור
-
6.20-30 אלף נקי לחודש. בטח מתים ברעב (ל"ת)טא 06/2022/29הגב לתגובה זו7 1סגור
-
5.פיצה מקפיצהמאיר 06/2022/29הגב לתגובה זו4 3אם בעל פצריה עם מחזור של פחות מ250 אלף שקל בחודש שיסגורסגור
-
4.מציע לכותב ללמוד תחום אחראוהב ישראל 06/2022/29הגב לתגובה זו6 3כבעלי עסקים בתחום ובכדי לא להלעות אתכם כפי שכתב מר איתן. אז כך: במחזור דל 60 עד 70 אלף ש"ח הבעלים לא ירויח שקל ובמקרים מסויימים גם יביא כסף מהבית. מה גם לא מכיר הרבה פיצריות שמוכרות פיצה בקוטר 28 ולא במחירים הנקובים. מזמין את הכותב לדבר איתי וללמד אותו מה העלויות האמיתיותסגור
-
לפי הטענה אז עדיף לא לעבודברצינות 06/2022/29הגב לתגובה זו6 1אם עסק לא רווחי הוא לא היה נפתח וממשיך להתקייםסגור
-
3.רווח מטורף ואפילו יותרפרייר 06/2022/29הגב לתגובה זו8 2פיצה לא נמכרת במחיר כזה.נמכרת יקר יותר ובעל העסק על אווח נקי של 30 עד 40 אלף בחודש.ינעל העולםסגור
-
2.כל דבר אפשר וכדאי להכין בביתאיל 06/2022/29הגב לתגובה זו9 1עם חומרי גלם יותר איכותיים ובלי ארנונה עובדים ומעמ שלא חוזר הרשת מליאה בהוראות על בשר איכותי יותר מאשר כל המיסעדות משלמים למשל 200 שח לקילו אנטריקוט מיושן , מפרה מבכירה , שמוכרים לי אותו במיסעדה בין 700 ל 1000 שח לקילו ... לעניין האוירה והחגיגיות שבמיסעדה , זה גם לא תמיד זהב , כשיש ילדים קטנים או תינוקות או סתם ערסים קולניים מלצרית מעצבנת מנות לא מוצלחות חשבון שגוי וכו ולא דיברנו בכלל על חניה דלק וזמן הגעה הלוך וחזור בקיצור , פעם בחודש זה הרבה מידיסגור
-
1.נשמע קצת חשודומה קורה במספר סניפי 06/2022/29הגב לתגובה זו8 2בדרך כלל בפיצרייה יש תנור אחד לכל היותר איך אפשר להוציא 2000 פיצות ביום שזה בערך 3-4 פיצות לדקה במידה והעסק עובד 10 שעות רצוףסגור
-
בעל פיצריהדני 07/2022/01הגב לתגובה זו1 0אצלי יש 2 תנורים כפולים אני מכניס 12 פיצות במקביל. המחזור שלי כ 430000₪.סגור
-
אלפיים שקל ולא 2000פיצות (ל"ת)מ 06/2022/29הגב לתגובה זו8 0סגור