כסף וצרכנות

מנגל צמחוני ביום העצמאות? זו התשובה המפתיעה של הישראלים

לקראת יום העצמאות ה-74 של מדינת ישראל ואירועי המנגל המסורתיים, יצאנו לבדוק - כמה מהישראלים יעדיפו השנה תחליפי בשר מהצומח, ומהן הסיבות לכך? 
מערכת ice | 
על האש (צילום יונתן זינדל פלאש 90)
יום העצמאות נחשב לחג המנגלים, וסביב אירועי החג עולים הביקושים למוצרי בשר מהחי ובשנים האחרונות – גם לתחליפי בשר מהצומח. בשנים האחרונות מתחולל שינוי נרחב ומשמעותי בתחום צריכת הבשר מהצומח. מעבר לפן הבריאותי שבצמצום תזונה מהחי, יותר ויותר צרכנים מחפשים אלטרנטיבות המאפשרות לשמור בצורה טובה יותר גם על הסביבה ולצרוך מוצרים נגישים איכותיים, מובילים, בעלי טכנולוגיה מתקדמת.
כמיליון איש (21%) מהאוכלוסייה הבוגרת בישראל, בגיל 40-49 או 18-29, אקדמאים ונשים אלו הם "קהיליית מפחיתני הבשר", הם לא צמחונים או טבעונים אך נוהגים לאכול תחליפי בשר לפחות פעם אחת בחודש. מסקר חדש שנערך על-ידי מכון המחקר "רושינק" עבור חברת ביונדמיט Beyond meat במיוחד לקראת יום העצמאות ה-74 של מדינת ישראל, עולים נתונים מעניינים לגבי העדפות צריכת תחליפי הבשר במיוחד לקראת "חג המנגל":
כשני שליש (67%) מהישראלים ירצו להתנסות בתחליפי בשר מהצומח ביום העצמאות הקרוב. כשנשאלו האם יתנסו במידה ויציעו להם, בבשר מהצומח מי שהיו מוכנים להתנסות יותר היו: 72% מהחילונים, 73% מהנשים, 74% מגילאי 50+ , 74% מהאקדמאים ו- 75% מבעלי הכנסה מעל הממוצע.

ומה לגבי העדפות האורחים?
רק 15% מהישראלים שמארחים "על האש" בחג יבררו את העדפת האורחים לבשר מהצומח על פני בשר רגיל. כשנשאלה השאלה לגבי העדפות האורחים, והאם המארחים טורחים לברר עם האורחים שלהם אם הם מעדיפים בשר מהצומח על פני בשר רגיל רק 15% מכלל הנשאלים ענו כי הם מבררים עם האורחים. מתוך העונים בחיוב 20% מנשים, 20% מהחילונים ו- 18% בעלי הכנסה מתחת לממוצע.

צילום יחצ 
מהן הסיבות העיקריות לצמצום / הפחתת אכילת בשר מהחי?
כשנשאלה השאלה מה גורם לך לצמצם את אכילת הבשר הרגיל, שתי הסיבות העיקריות שעלו הן: דאגה לאיכות הסביבה ולבעלי החיים (51%)  וסיבות בריאותיות (43%).
בנוסף, מעניין לדעת שכשמייצרים Beyond Burger מייצרים 90% פחות פליטת גזי חממה 46% פחות אנרגיה, 99% פחות שימוש במים ו – 93% פחות בזבוז קרקע, בהשוואה לבורגר בקר אמריקאי סטנדרטי 80/20 במשקל 113 גרם.
מי הכי משפיע על הרצון להפחית את צריכת הבשר?
בסקר נמצא כי בן/בת הזוג הם המשפיעים המרכזיים עם 12%, אחריהם הילדים עם 8% ובמקום השלישי חבר/חברה עם 6%. אגב, מבין כל המשיבים בסקר, ההשפעה הכי גבוהה על רצון ההורים להפחית את צריכת הבשר הגיעה, איך לא, מצד הילדים שלהם.
הנתונים מסקר אינטרנטי בקרב 512 משיבים שבוצע באמצעות "רושינק" בית למחקרי שווקים. מדגם אקראי ומייצג של יהודים דוברי עברית בגילאי 18-64. איסוף הנתונים בוצע ב- 25/04/22.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה