כסף וצרכנות
אחרי 58 שנים: מסעדת "פונדק הים" בכיכר העצמאות בנתניה נסגרת
מסעדת "פונדק הים" שמזוהה עם כיכר העצמאות בנתניה נסגרת אחרי 58 שנות פעילות, בעקבות אי-רישיון לעסק. "היה למקום קסם מיוחד, משהו אמיתי ואותנטי שכבר לא רואים היום"
כל נתנייתי מכיר את המסעדה המיתולוגית "פונדק הים" שעומדת באמצע כיכר העצמאות בנתניה, בתחילת רחוב הרב קוק. השבוע, אחרי 15 שנים של סימן שאלה וסכנת סגירה, דווח כי באופן סופי המסעדה תסגור את שעריה, לאחר 58 שנות פעילות. למרבה צערו של הבעלים דוד קוצר בן ה-90, הוא לא הצליח להסדיר את רישיון העסק.
שדר ערוץ הספורט יונתן כהן נפרד מהמסעדה וכתב, "פונדק הים סגרה את שעריה. יהי זכר המוסד המופלא הזה ברוך". אליו הצטרף גם פרשן ספורט 1 אורי אוזן שכתב, "מוסד נתנייתי אגדי, הם יצאו הכי טוב בתחקיר החומוס והקוליפורמים הבלתי נשכח של כלבוטק. באמת עשו אוכל מעולה, חבל".
בתו של בעלי המסעדה, מירי קוצר-קדם, נפרדה בדף הפייסבוק שלה וכתבה, "מלא זכרונות, מלא טעמים בלתי נשכחים, מלא רגעים שמחים וגם פחות. אין מה להגיד, היה למקום קסם מיוחד, משהו אמיתי ואותנטי שכבר לא רואים היום. אין לי מושג אך מסכמים כ"כ הרבה שנים [כמעט 60!], רק אומר שאני גאה באבא שלי ובאחיו שהצליחו להרים כזה מוסד, שלמדתי וקיבלתי ממנו כל כך הרבה".
גם הגולשים בדף "נתנייתים בינוניים וסבירים" העלו זיכרונות על המנות המיתולוגיות של המסעדה. "אזכור משם את הצ'יפס בשקית נייר שהיינו קונים שם על הדרך כשהיינו נערים", נזכרת נתנייתית אחת. "החומוס הכי טוב בעיר, הגזוז, הטחינה, סלט הכרוב, אין על פונדק הים." נזכרת עוקבת אחרת.
עוד ב-
המסעדה הוקמה בשנת 1964, על ידי דוד קוצר שהיה אז רק בן 24, הוא פתח את המסעדה עם שלושת אחיו וקרוב משפחה נוסף. מאז נפטרו כל שותפיו של דוד והוא נשאר לנהל את המקום לבדו. בריאיון בעבר הוא סיפר על הימים היפים של העסק שלו: "חצי הארץ אכלה פה, שלמה ארצי כשהיה עוד טירון, להקות הזמר ולהקות צה"ל, כל קבוצות הכדורגל, מכבי נתניה הייתה באה בכל מוצאי שבת ואחרי ניצחון היה פה בית מטורפים, היה פה עולם ומלואו." מקורביו של קוצר אומרים כי אין בדור ההמשך מי שיטפל במסעדה, ולכן החליטו למכור אותה. לדבריהם, עוד אין קונה סגור למקום.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(26):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
21.הפונדק בחוף פולג עם מוזיקה לייבאתי לי און 08/2023/07הגב לתגובה זו0 0היינו מגיעים מהרצליה ותל אביב לימי שישי במסעדה בחוף םולג פונדק הים. טעים ושמח. אוכלים ורוקדים. היום העל סגור בשישי. מלך עלינוסגור
-
20.נער הייתי וגם זקנתי ובנערותי אכלתי שם עם החברים כמעט נד (ל"ת)גני 05/2022/03הגב לתגובה זו0 0סגור
-
19.יהודיםש.מ 04/2022/30הגב לתגובה זו0 2מקום לא כשר ראוי שיסגרסגור
-
18.פונדק הים מגיש בשר פרה ועוף? מישהו התבלבל (ל"ת)אחד העם 04/2022/30הגב לתגובה זו0 0סגור
-
17.משה קלופטרהזאב רז 04/2022/29הגב לתגובה זו6 0ראוי מאוד מאוד לציין את משה . האמת לאמיתה כי משה היה הקסם של המקום , ואיש עם כריזמה וחיוך , שלא לומר חוכמה וחוכמת חיים . עם פטירתו , לאורך השנים , המקום איבד מהאטרקטיביות , אמנם שהאוכל בפונדק שמר לאורך כול השנים על אותה איכות וטעםסגור
- טען עוד
-
16.קוצר בן 90 או 82?ירון 04/2022/29הגב לתגובה זו1 0כותבים כאן שקוצר היה בן 24 כשפתח את המסעדה בשנת 1964, אז לפי זה הוא כיום בן 82. מישהו יודע בן כמה הוא באמת?סגור
-
15.פחות טריפותדוד 04/2022/29הגב לתגובה זו5 7לא נורא פחות מסעדת טריפות ונבלותסגור
-
חשובשחר 04/2022/30הגב לתגובה זו0 060 שנה אין דברים כאלהסגור
-
0מומו 04/2022/29הגב לתגובה זו0 0נבלה ו טריפה זה אתאסגור
-
14.לא הצליחו להתרומם בחזרהצצו 04/2022/29הגב לתגובה זו3 1הרבה שנים שהמסעדה הזו מדשדשת . העולם השתנה ואיתו האוכלוסיה והדרישות. לא הצליחו להתרומם ורוב הזמן לא היו לקוחות בכמות שתצדיק מיקום וגודל כזה . לא היו כשרים והאוכלוסיה הדתית ברחה משם כמו מאש. אף שבשלב מסוים ניסו להיות כשרים . הציבור לא קנה את זה . חבל על הנוסטלגיה שנעלמת כמו פונדק הים וצלי אש אבל היום מקום שלא כשר לא יוכל להתרומםסגור
-
?מומו 04/2022/29הגב לתגובה זו0 0האיקר שאתא מתרומם אין על פונדקסגור
-
13.זכרונות טוביםאורי דאובר 04/2022/29הגב לתגובה זו2 1הייתי הולך כול הזמן עם אבא שלי וסבא שלי לאכול סטקיים טובים וגזוז בטעמים המפורסם עצוב שנסגר עוד היסטוריה טובה שהיתה חבל.סגור
-
12.הנתניתים הטיפשיםסידי 04/2022/29הגב לתגובה זו1 5העובדים הערבים היו יורקים לסירי החומוס . סיפרו פעם שהיו מאוננים לכאורה . לא באשמת הבעלים , אבל כשמעסיקים ערפים הם יעשו נזקים בבניה במסעדות ובכל מקום שלא פוקחים עליהם עין צמודה .סגור
-
תמיםעמי 04/2022/29הגב לתגובה זו0 0אתה כזה תמים ... את השמועות האלה כולם מכירים , המסעדה עבדה בקצב מסחחר אנשים רצו להפיל אותה מקנאה והוציאו את השמועה הזאת היה שם אוכל הכי טוב בארץ עם צוות של עובדים שכמעט כולם ערבים הכי טובים בארץ , היום לא תשיג עובדים כאלה בשום מקום .סגור
-
11.לא נתנייתיתסמדר 04/2022/29הגב לתגובה זו1 0שנה וחצי כמעט כל שבת קונה חמין נהדר אין על הכבד עוף.והקבב שלהם טעים אומנם לא הגעתי בשנים האחרונות אבל חבל על הזמןסגור
-
10.אכלתי שם כחייל ואני בן 55...!דייויד 14 04/2022/28הגב לתגובה זו2 0כל כך טעים ומזמין - חבל !סגור
-
9.מוצאי שבת עם כל ההונדות והטוסטוסיםישראל 04/2022/28הגב לתגובה זו2 0איציק שאול דוד משה אריה אברהם (הערבי) סמי טיצ'ר יונס ג'ודי גבי מלכה, צ'יפס בפיתה! 20 אגורות בשופרה דשופרה 25 אגורות איזה יקרןסגור
-
8.ימי 1990 . צ'יפס בשקית . תודה דוד (ל"ת)בנימין 04/2022/28הגב לתגובה זו2 0סגור
-
7.גדלתי על המקוםיגאל שרון 04/2022/28הגב לתגובה זו1 0הטעם הרייח לא היה לו שני ,חבלסגור
-
6.עצובאמיר 04/2022/28הגב לתגובה זו3 0עצוב. עצוב. עצוב. עצוב.סגור
-
הגדרות של ציון המלצריליד 49 04/2022/29הגב לתגובה זו4 0"חמס אותה" - הוסף חומוס ספונג'ה : גזוז עם כל הטעמיםסגור
-
5.דורות של נתנייתים אכלו שםבילי 04/2022/28הגב לתגובה זו3 0מאכלים טעימים, זהו מוסד ותיק וזכור לטוב.סגור
-
4.לא בכיכר (ל"ת)אריק 04/2022/28הגב לתגובה זו1 1סגור
-
3.יאללה נתניהרון 04/2022/28הגב לתגובה זו2 1לראות את נתניה בקופסא ואז ללכת לאכול קבב בפיתה עם גזוז בפונדק, איזו נוסטלגיה.סגור
-
2.לנד , פריזנר , שרטובעודד שפיגלר 04/2022/28הגב לתגובה זו2 0לא מאמיניםסגור
-
1.פונדק היםרוני 04/2022/28הגב לתגובה זו6 1המסעדה, בפיתה עים החומוס והמלפפון חמוץ ההמבורגרים שלהם,זה היה מוסדסגור