כסף וצרכנות
רמי לוי או יוחננוף: באיזו רשת נמצא הסל המשתלם ביותר לאוזן המן ביתית?
לקראת החג הצבעוני, לא מעט משפחות יאפו בביתם אזני המן. לשם כך, ice בדק ומצא, באיזו רשת מזון הכי משתלם לקנות סל מצרכים לאפיית אוזני המון בייתים

פורים מתקרב בצעדי ענק, והחג הצבעוני והאהוב כבר גורם למאפיות רבות להציע אוזני המן במגוון טעמים וסגנונות. אך בסופו של דבר, האוזן המן הקלאסית נשארת תמיד המנצחת.
לקראת החג, אתר ice בדק עבורנו באיזו רשת מזון ניתן למצוא את סל המרכיבים הזול ביותר להכנת אוזני המן. לשם כך, סקרנו מספר רשתות מזון און-ליין, ובחנו את המחירים עבור מרכיבי הבסיס כמו קמח, סוכר, חמאה ועוד.
הסל שנבדק הוא קטן יחסית, אך בדרך כלל הוא מתווסף לסל קניות גדול יותר, ועדיין ישנם פערים משמעותיים במחירים — עד כמעט 20 שקלים בין הרשתות.
מהבדיקה עולה כי רשת רמי לוי מציעה את סל המרכיבים הזול ביותר במחיר של 99.44 שקלים, בעוד שסל המזון היקר ביותר נמצא ברשת יינות ביתן, שם המחיר עומד על 117.42 שקלים.

הפערים בין הרשתות בולטים גם במחירי המוצרים עצמם: לדוגמה, לימון ברשת אחת עולה 2.90 שקלים לחצי ק"ג, בעוד שבאחרת המחיר 4.50 שקלים. אבקת סוכר עולה ברשת הזולה 1.90 שקלים, בעוד שבאחרת המחיר 3.90 שקלים. הפערים הללו יכולים להצטבר ולפגוע בכיס.
מדובר ברשימה עם מרכיבים בכמויות גדולות שיכסו הרבה אוזני המן, ובכל זאת, גם אם תכינו רק 30, זה עדיין יהיה הרבה יותר משתלם מאשר לקנות במאפיות.
ואם כבר קניתם מוצרי סל מזון, הנה מתכון של קרין גורן להכנת אוזן המן ביתית:
מרכיבים: בצק – 100 גרם או 3/4כוס אבקת סוכר, 200 גרם חמאה קרה, 2 כוסות או 280 גרם קמח לבן, 2 חלמונים L ו1/2 כפית גרידת לימון.
עוד ב-
למלית- 2 כוסות או 200 גרם פרג טחון, כוס או 240 מ"ל חלב 3%
כוס או 200 גרם סוכר, 1/4 כוס או 40 גרם סולת, 1/2כפית גרידת לימון, 50 גרם חמאה קרה, ו-3 כפות פתי בר וניל.
כוס או 200 גרם סוכר, 1/4 כוס או 40 גרם סולת, 1/2כפית גרידת לימון, 50 גרם חמאה קרה, ו-3 כפות פתי בר וניל.
- מכינים את הבצק ומצננים שעתיים: במעבד מזון מעבדים אבקת סוכר עם 200 גרם חמאה וקמח עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים חלמונים וקליפת לימון ומעבדים כמה שפחות, רק עד לקבלת כדור בצק אחיד (אם הבצק יבש ופירורי מוסיפים כף חלב, ואם הוא דביק מדי מוסיפים כף קמח). עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים, להתייצבות.
- מכינים את מלית הפרג ומצננים: בסיר מערבבים פרג, חלב, סוכר וסולת. מחממים על אש בינונית עד לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים 5 דקות תוך ערבוב מדי פעם, עד שהתערובת נראית כמו דייסה (היא תסמיך עם הקירור). מסירים מהאש, מוסיפים קליפת לימון ו-50 גרם חמאה ומערבבים עד שהחמאה נמסה. מניחים בצד לצינון.
- מערבבים פנימה פירורי ביסקוויטים ושומרים במקרר עד השימוש (אפשר להכין אפילו יומיים-שלושה מראש).
- מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מרדדים את הבצק הקר על נייר אפייה מקומח, לעובי 1/2 ס”מ. לבצק מנוקד בפרג מבחוץ - כמו בתמונה - מפזרים מעט פרג שלם על המשטח לפני הרידוד.
- קורצים עיגולים בעזרת חותכן בקוטר 8-7 ס”מ (או כוס של קפה שחור) ומניחים כפית מלית פרג במרכז כל עיגול. צובטים 3 קצוות מעל המלית ליצירת אוזן המן. מרדדים שוב וקורצים את שאריות הבצק.
- מניחים את אוזני ההמן על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 15 דקות, עד להזהבה קלה (אוזני ההמן אמורות להישאר בהירות יחסית). מצננים לחלוטין.
- מפזרים אבקת סוכר (אם רוצים) ומגישים. שומרים בקופסא סגורה בטמפרטורת החדר.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה