כסף וצרכנות
אחת המסעדות האהובות בישראל נסגרה: נקלעה לחובות של מיליונים
מסעדת סנטה קתרינה של השף המפורסם תומר אגאי, נסגרה לאחרונה אחרי כ-9 שנות פעילות. כעת, המסעדה הגישה בקשה לבית המשפט לפתוח בצו פתיחת הליכים לצורך פירוק סופי, ממנה עולה כי היא נקלעה לחובות גדולים של 3.2 מיליון שקל

עולם הקולינריה הישראלי הוכה בהלם לאחרונה עם סגירתה הפתאומית של מסעדת סנטה קתרינה, אחת המסעדות המובילות והמוערכות בתל אביב ובישראל. המסעדה, שנפתחה לפני כעשור בהובלת השף תומר אגאי, שופט משחקי השף ברשת 13 לשעבר, הייתה סמל לחדשנות קולינרית ולאווירה קז'ואלית מתוחכמת.
לקוחות שהגיעו למסעדה לפתח המסעדה נדהמו לגלות כי הדלתות נעולות המקום שומם לחלוטין, סימן עגום לסופה של תקופה, זאת על רקע גל סגירת המסעדות העצום שפוקד את ישראל בכלל ואת גוש דן בפרט מאז החלה מלחמת "חרבות ברזל".
הסגירה של סנטה קתרינה הגיעה על רקע הירידה החדה בלקוחות בזמן המלחמה, מה שהביא אותה לחובות גדולים, ומכאן גם הדרך לסגירה הייתה מהירה מאוד. היום (ראשון) נחשף לראשונה ב-YNET גודל החובות אליהן נקלעה המסעדה, זאת על רקע הפניה של חברת "טאבון בהר סיני", שניהלה את סנטה קתרינה, לבית המשפט המחוזי בתל אביב לפתוח בצו פתיחת הליכים לצורך פירוק סופי.
על פי הדיווח, גובה החובות אליהם נקלעה מסעדת סנטה קתרינה עומדים על 3.2 מיליון שקל, סכום גבוהה במיוחד עבור מסעדה. החוב כולל גם הלוואת בעלים. כ-1.45 מיליון שקל מתוך הסכום הוא הינו חוב למערכת הבנקאית, החוב לעובדים עומד על 140 אלף שקל, החוב לדמי שכירות הוא כ-120 אלף שקל, לספקים חייבים הבעלים כ-600 אלף שקל ולרשויות עוד כ-200 אלף שקל.
סנטה קתרינה הייתה חלוצה בתחומה, עם הטאבון הענק שלה ותפריט מרשים שהביא לאגאי הכרה רבה, כולל פרס המסעדה החדשה הטובה ביותר לשנת 2015 ותואר "שף השנה" ב-2017. המדרכה ברחוב הר סיני הפכה למוקד עלייה לרגל לחובבי אוכל מכל רחבי הארץ, והמסעדה הייתה סמל לתרבות האוכל התל אביבית המתפתחת.
אולם, השנים האחרונות הביאו עמן אתגרים רבים. אגאי הרחיב את פעילותו לתחומים נוספים, כולל ייעוץ קולינרי ושיפוט בתוכניות טלוויזיה, מה שהוביל לשינוי במיקוד. במקביל, המצב הכלכלי המאתגר, יוקר המחיה, היעדר תיירים וחומרי גלם יקרים הובילו להפסדים כבדים במסעדה. סגירתה של סנטה קתרינה מצטרפת לגל סגירות של מסעדות מוערכות אחרות, מסמנת תקופה קשה בענף המסעדנות הישראלי.
עוד ב-
סגירתה של סנטה קתרינה מעלה שאלות רבות על עתיד תעשיית המסעדנות בישראל ועל האתגרים העומדים בפני שפים ומסעדנים בתקופה זו. בעוד שהענף ממשיך להתמודד עם קשיים, נותר לראות כיצד יגיבו השפים והיזמים לאתגרים אלו ואילו מודלים עסקיים חדשים יצוצו בעקבות המשבר הנוכחי.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(16):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
14.די.מספיק עם התואר אהובהאמא 01/2025/01הגב לתגובה זו0 0Ice משתמש בפועל א.ה.ב באופן מוגזם .אם המסעדה הית כל כך אהובה איך קרסה והשאירה כל כך הרבה חובות .מה אהוב כשנושים לא יקבלו את כספם ?????סגור
-
13.אסור ליפתוח מיסעדות יותר לא רווחי באלילאביתר 12/2024/24הגב לתגובה זו0 2רק פלאפלסגור
-
12.חבל,קולה ב25 שקל זה סביר (ל"ת)יוס 12/2024/24הגב לתגובה זו2 0סגור
-
11.העיקר שמסעדות כשרות יפשטו את הרגל (ל"ת)יאיר ילד ז 12/2024/24הגב לתגובה זו1 3סגור
-
10.מסעדת סנטה קתרינהאתי 12/2024/23הגב לתגובה זו0 1כשעושים אוכל לא טעים בעליל לא פלא שנסגר וטוב שכך.סגור
- טען עוד
-
9.חלאותכלבה 12/2024/23הגב לתגובה זו1 1הגיע הזמן לרסק את הפלצנותסגור
-
8.אבל בצד השני של הרחוב הפיצריה שלו עובדת ובועטתרוני 12/2024/23הגב לתגובה זו2 0פשוט נשארים חייבים כסף לספקים ולמלצרים סוגרים ומתקדמים הלאה מי שמפסיד זה מי שנשארים חייבים לו ותומר יפתח מסעדה חדשה וימשיך לעבוד פיצות הוא מוכר כמו משוגע שינה את השם והתקדם מי שסוגר ככה עסק אסור שיתנו לו לעבוד בתחום הזה ממש חוצפהסגור
-
7.מובןZtc 12/2024/23הגב לתגובה זו1 2מי שמתעלם מיותר מחמישים אחוז מהאוכלוסיה שאוכלים כשר יפשוט בסוף את הרגלסגור
-
אני מבין שעשית סקר מקיף שקבעת כמה אחוזים אוכלים כשר (ל"ת)יוס 12/2024/24הגב לתגובה זו1 0סגור
-
6.מבעדת קתרינהנורד 12/2024/23הגב לתגובה זו0 0כול עוד ואין תיריים המצב יהיה לא טובסגור
-
5.היה מקום גרוע!!אורן 12/2024/23הגב לתגובה זו0 1כל בלוף בסוף מתפוצץ .. רק הקהל נהר לשם ללא הבנה במזון או באיך ומה תפקידה של מסעדה... ביזיון שזאת נקראה מסעדה ..פשוט הזוי ואחכ כפרס לוקחים את הטבח הראשי לתוכנית טלוויזיה חחחחחסגור
-
אידיוטרננה 12/2024/24הגב לתגובה זו0 0אתה בור ועם הארץסגור
-
4.לא לומדיםמ זוכמיר 12/2024/23הגב לתגובה זו0 2תלמדו מהערבים ביפו איך לנהל מסעדות מחירים סבירים והכי חשוב בלי כשרות הרי גם המוסלמים לא נוגעים בחזיר אבל הם עובדים בלי משגיח כשרות ובלי בדץ ולכן הכי טעים שם וגם לא כול כך יקר כשרות זה ליצורים סטומים במוח חובשי כיפות בוגדים מהכת הפרושית של ארץ יהודהסגור
-
3.לא אהובהאורח 12/2024/23הגב לתגובה זו9 1אם המסעדה הייתה אהובה היא לא הייתה נסגרת.סגור
-
2.אף אחד לא הוכה בהלם למעט הנושיםסגטעבכנןפמןך י 12/2024/23הגב לתגובה זו7 2אז עוד חזיריה נסגרה בתל הביב. לא ברור איך איפשרו לבעלים להגיע לחובות כאלהסגור
-
1.בגלל הפלצנות בהסעדהUsa 12/2024/23הגב לתגובה זו9 1כשהפלצנות השתלטה על ענף ההסעדה והמחירים נסקו השמימה העם לאמוכן לשלם סכומים לא הגיוניים כדי לאכול ולבלות. הגיע הזמן לנחות חזרה על הקרקע.סגור