כסף וצרכנות
אחת המסעדות האהובות בישראל נסגרה: נקלעה לחובות של מיליונים
מסעדת סנטה קתרינה של השף המפורסם תומר אגאי, נסגרה לאחרונה אחרי כ-9 שנות פעילות. כעת, המסעדה הגישה בקשה לבית המשפט לפתוח בצו פתיחת הליכים לצורך פירוק סופי, ממנה עולה כי היא נקלעה לחובות גדולים של 3.2 מיליון שקל
עולם הקולינריה הישראלי הוכה בהלם לאחרונה עם סגירתה הפתאומית של מסעדת סנטה קתרינה, אחת המסעדות המובילות והמוערכות בתל אביב ובישראל. המסעדה, שנפתחה לפני כעשור בהובלת השף תומר אגאי, שופט משחקי השף ברשת 13 לשעבר, הייתה סמל לחדשנות קולינרית ולאווירה קז'ואלית מתוחכמת.
לקוחות שהגיעו למסעדה לפתח המסעדה נדהמו לגלות כי הדלתות נעולות המקום שומם לחלוטין, סימן עגום לסופה של תקופה, זאת על רקע גל סגירת המסעדות העצום שפוקד את ישראל בכלל ואת גוש דן בפרט מאז החלה מלחמת "חרבות ברזל".
הסגירה של סנטה קתרינה הגיעה על רקע הירידה החדה בלקוחות בזמן המלחמה, מה שהביא אותה לחובות גדולים, ומכאן גם הדרך לסגירה הייתה מהירה מאוד. היום (ראשון) נחשף לראשונה ב-YNET גודל החובות אליהן נקלעה המסעדה, זאת על רקע הפניה של חברת "טאבון בהר סיני", שניהלה את סנטה קתרינה, לבית המשפט המחוזי בתל אביב לפתוח בצו פתיחת הליכים לצורך פירוק סופי.
על פי הדיווח, גובה החובות אליהם נקלעה מסעדת סנטה קתרינה עומדים על 3.2 מיליון שקל, סכום גבוהה במיוחד עבור מסעדה. החוב כולל גם הלוואת בעלים. כ-1.45 מיליון שקל מתוך הסכום הוא הינו חוב למערכת הבנקאית, החוב לעובדים עומד על 140 אלף שקל, החוב לדמי שכירות הוא כ-120 אלף שקל, לספקים חייבים הבעלים כ-600 אלף שקל ולרשויות עוד כ-200 אלף שקל.
סנטה קתרינה הייתה חלוצה בתחומה, עם הטאבון הענק שלה ותפריט מרשים שהביא לאגאי הכרה רבה, כולל פרס המסעדה החדשה הטובה ביותר לשנת 2015 ותואר "שף השנה" ב-2017. המדרכה ברחוב הר סיני הפכה למוקד עלייה לרגל לחובבי אוכל מכל רחבי הארץ, והמסעדה הייתה סמל לתרבות האוכל התל אביבית המתפתחת.
אולם, השנים האחרונות הביאו עמן אתגרים רבים. אגאי הרחיב את פעילותו לתחומים נוספים, כולל ייעוץ קולינרי ושיפוט בתוכניות טלוויזיה, מה שהוביל לשינוי במיקוד. במקביל, המצב הכלכלי המאתגר, יוקר המחיה, היעדר תיירים וחומרי גלם יקרים הובילו להפסדים כבדים במסעדה. סגירתה של סנטה קתרינה מצטרפת לגל סגירות של מסעדות מוערכות אחרות, מסמנת תקופה קשה בענף המסעדנות הישראלי.
עוד ב-
סגירתה של סנטה קתרינה מעלה שאלות רבות על עתיד תעשיית המסעדנות בישראל ועל האתגרים העומדים בפני שפים ומסעדנים בתקופה זו. בעוד שהענף ממשיך להתמודד עם קשיים, נותר לראות כיצד יגיבו השפים והיזמים לאתגרים אלו ואילו מודלים עסקיים חדשים יצוצו בעקבות המשבר הנוכחי.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה