כסף וצרכנות

רמי לוי או ויקטורי: איזה סל ירקות ופירות הוא המשתלם ביותר?

כמדי שבוע, בבדיקת ice, מצאנו איזה רשת מזון מציעה את הפירות והירקות במחיר הזול ביותר באתרי האון ליין
ענת סימן טוב |  3
מחירי ירקות ופירות (צילום shutterstock)
מחירי הפירות והירקות מתחילים להראות יציבות, וזה ניכר בירידה של כ-30 שקלים בשלושת החודשים האחרונים במחירי הירקות והפירות, מה שמספק חיסכון משמעותי בכל חודש למשפחה.
כמו בכל שבוע, ice בדק ומצא מחירים בין רשתות המזון באון ליין. השבוע, סל הפירות והירקות היה זול יותר בחלק מהרשתות, ובחלק מהן המחיר עלה בכמה שקלים. הסיבה לכך היא שחלק מהרשתות הורידו מחירים גבוהים כדי להתאים לשוק, ואילו רשתות שהתייקרו עשו זאת עקב עליית מחירים בשוק.
בדקנו והשווינו בין 6 רשתות סופרים באון ליין, סל פירות וירקות הכולל: בצל, עגבנייה, מלפפון, גמבה, קישוא, כרוב לבן, אבוקדו, חציל, תפוח עץ חרמון, בננות, גזר, תפו"א, תפוז ואגס. בהשוואה לשבוע שעבר, נרשמה ירידה נוספת במחירים בכמה שקלים.
הרשת עם הסל המשתלם ביותר היא רמי לוי, עם סל של 120.18 שקלים, בעוד הרשת היקרה ביותר היא קרפור, עם סל של 172.99 שקלים, שהחליפה את שופרסל בשבוע שעבר. מחירי הפירות והירקות נמצאים במגמת ירידה והתייצבות.
עם זאת, הפער בין הסל הזול ביותר לסל היקר ביותר, הוא פער של כ-50 שקלים. זהו פער ניכר בקנייה שהיא די קבועה בכל שבוע במשק.
עם זאת, לפי דו"ח החקלאות של משרד החקלאות, נרשמה השבוע עלייה ניכרת במחירי המלפפונים כ-21%, אגסים כ-7% ואפרסמון כ-6%. בין הפירות והירקות שנרשמה ירידה במחירים השבוע: גמבות ועגבניות שרי ירידה של 19%, כרוב ועגבניות 14%, חצילים 12% וגזרים 11%.
 
אין ספק שסלי הפירות והירקות אינם זולים בלשון המעטה, אך עם השוואה נכונה, ניתן לחסוך לא מעט כסף.
תגובות לכתבה(3):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    שיפשוט כבר את הרגל הליקוקניק לא ללכת אליו גם אם יהיה
    יאיר ילד ז 12/2024/10
    הגב לתגובה זו
    0 0
    בחינם
    סגור
  • 2.
    שימור לקוחות!!!!
    אנצי!!!! 12/2024/09
    הגב לתגובה זו
    0 0
    בארץ לא מבינים את מה שמבינים בחו"ל! שמחיר גבוה של מוצר או שירות מבריח את הצרכן למתחרה ולכן, העסקים בארץ לא מתאמצים בכלל לדבר עם פוליטיקאים כדי להוריד את יוקר המחיה וככה המדינה נראית!
    סגור
  • 1.
    טעות-אושר עד יותר זול
    אור 12/2024/08
    הגב לתגובה זו
    0 0
    בעיקר בירקות
    סגור