רכב
כך ימנעו מטעני חבלה באוטובוסים? יוזמה חדשה של משרד התחבורה בשילוב AI
יוזמה חדשה של משרד התחבורה תעניק 50 אלף שקלים לחברות ויזמים כדי לפתח פתרונות משולבי בינה מלאכותית במטרה למנוע פיצוף מטעני חבלה באוטובוסים

הסוף לפיגועים באוטובוסים? יוזמה חדשה של משרד התחבורה תבחן פתרונות טכנולוגיים לאיתור מטעני חבלה באוטובוסים באמצעות בינה מלאכותית - כך פורסם אמש (רביעי) בחדשות כאן.
משרד התחבורה הוציא קול קורא לחברות ויזמים במטרה לקדם פתרונות טכנולוגים משולבי בינה מלאכותית. המהלך הזה נעשה במטרה למצוא פתרון טכנולוגי שיתריע הן לנהג והן לחברת האוטובוסים בזמן אמת על הימצאו של חפץ חשוד בכלי הרכב. החברות, שהצעותיהן ייבחרו להמשך בחינה יקבלו מענק של 50 אלף שקלים.
כזכור, בסוף חודש פברואר, התפוצצו בשעות הערב המאוחרות מטעני חבלה בשלושה אוטובוסים בבת ים וחולון. בנוסף, אותרו בשני אוטובוסים נוספים מטענים שלא התפוצצו - סך הכל בחמש זירות שונות. נוסעת עירנית שהתריעה לנהג על שקית חשודה, הצליחה להוביל לפינוי האוטובוס ומנעה אסון כבד.
באותו הערב פרסמה שרת התחבורה מירי רגב, כי קיימה הערכת מצב יחד עם מנכ״ל משרד התחבורה, ראש הרשות לתחבורה ציבורית וגורמים נוספים. עם סיום הערכת המצב שקיימה השרה, הנחתה את ראש הראשות לתחבורה ציבורת לעצור את כל פעילות הרכבות והאוטובוסים ולפעול לפי הוראות המשטרה וגורמי הביטחון, ולחזור לפעילות על פי הנחיות השב"כ והמשטרה.
עוד ב-
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.מבין שהם לא עשו חקר שוק לגבי עלות פיתוח (ל"ת)מהנדס 03/2025/13הגב לתגובה זו0 0סגור