מדדים ומחקרים
הדרך להכין צ'יפס מושלם נחשפת: הסוד שהישראלים חייבים להכיר
חברת Sodexo on site, המפעילה למעלה מ-100 חדרי אוכל, מדווחת כי מידי שנה נצרכת כמות של מעל לכ-100 טון תפוחי אדמה עבור הכנת צ'יפס. וגם, איך להכין את הצ'יפס המושלם?
צ'יפס הוא אחד המאכלים הפופולאריים בעולם, הוא מוגש בדרך כלל כתוספת למאכלים עממיים. מדינות רבות כמו ארה''ב, צרפת ובלגיה טוענות שמקורו של הצ'יפס מהן. לקראת יום הצ'יפס הבינלאומי שיחול ב-13.7, חברת Sodexo on site, המפעילה למעלה מכ-100 חדרי אוכל בארגונים, חברות, מוסדות ציבור ובתי חולים, מדווחת כי למעלה מכ-100 טון תפוחי אדמה נצרכים לטובת הכנת צ'יפס בשנה. לשם השוואה, סודסקו מפעילה באיטליה למעלה מ-300 חדרי אוכל, והכמות הנצרכת היא 260 טון בשנה
"כשהצ'יפס הוא טרי, חם ועשוי נכון, אין לו מתחרים. האיכות בצ'יפס נמדדת ברמת העמילן והסוכר שיש בזן תפוח האדמה. צ'יפס נותן תחושת שובע ומעל הכל מנחם", לפי דברי מנהל המחלקה הקולינארית ב- Sodexo on site, מיקי נורוק.
"זה לא משנה מה עוד יש לנו בתפריט לידו, הוא מתאים את עצמו לכל כך הרבה סגנונות ותרבויות אוכל, השפים שלנו מכניסים כל הזמן מנות חדשות ומגוונים את התפריט, והצ'יפס תמיד מוצא את המקום שלו, הישראלים אוהבים צ'יפס".
עוד ב-
אז איך מכינים את הצ'יפס המושלם?
"האיכות בצ'יפס נמדדת ברמת העמילן והסוכר שיש בזן תפוח האדמה. החיתוך של תפוח האדמה גורם לו לאיבוד מים בזמן הטיגון, מה שנותן את הצבע והקריספיות, וישנן גם תיאוריות הקובעות כי הכל תלוי בטמפרטורה של השמן. לרוב הצ'יפס הקלאסי נאכל כשהוא ממולח ובליווי קטשופ או מיונז. דבר נוסף, בדרך כלל כשאומרים צ'יפס, אוטומטית מתכוונים לתפוחי אדמה, אך עם השנים נוצרו טרנדים של צ'יפס מירקות שורש נוספים כמו בטטה, קולורבי, סלק, ארטישוק וגזר".
"האיכות בצ'יפס נמדדת ברמת העמילן והסוכר שיש בזן תפוח האדמה. החיתוך של תפוח האדמה גורם לו לאיבוד מים בזמן הטיגון, מה שנותן את הצבע והקריספיות, וישנן גם תיאוריות הקובעות כי הכל תלוי בטמפרטורה של השמן. לרוב הצ'יפס הקלאסי נאכל כשהוא ממולח ובליווי קטשופ או מיונז. דבר נוסף, בדרך כלל כשאומרים צ'יפס, אוטומטית מתכוונים לתפוחי אדמה, אך עם השנים נוצרו טרנדים של צ'יפס מירקות שורש נוספים כמו בטטה, קולורבי, סלק, ארטישוק וגזר".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(8):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
7.תחזירו לי בבקשה את הדקה וחצי שבזבזתם לי פחחחלהבל 07/2023/19הגב לתגובה זו1 0...סגור
-
6.אז... איך מכינים ציפס מושלם ?יעקב 07/2023/18הגב לתגובה זו5 0הבטחתם ולא קיימתם. בושהסגור
-
5.איזה כתבה מחורבנת (ל"ת)בשלן 07/2023/17הגב לתגובה זו9 0סגור
-
4.שטויותמשה 07/2023/15הגב לתגובה זו4 0קשקשת חסרת פואנטה, כמו כל ה"כתבות" של iceסגור
-
3.טעיםרפי הישר 07/2023/14הגב לתגובה זו2 1טעיםסגור
-
2.הבטחתם שתגידו איך מכינים ולא קיימתם (ל"ת)פידוֹ עאלק 07/2023/14הגב לתגובה זו23 0סגור
-
כותרת שיקרית . אין שום מדריך רק סתטיתיקה. (ל"ת)כתב קק 07/2023/16הגב לתגובה זו11 0סגור
-
1.בסופו של דבר אין תשובה בגוף הכתבה לשאלה שבכותרת (ל"ת)הדוֹ עולם 07/2023/14הגב לתגובה זו18 0סגור