מדדים ומחקרים
אלימות בזוגיות: אתר חדש ומקצועי הושק בנושא
האתר הוא פרי עבודה משותפת של רשת השותפים והשותפות של יוזמת "קווים אדומים", ומטרתו לסייע במניעה ובאיתור מוקדם של תופעת האלימות בזוגיות, כמו גם להעניק לקהל הרחב כלים להתערבות אקטיבית במקרים של אלימות
האתר החדש של יוזמת "קווים אדומים – השותפות למניעת אלימות בזוגיות", בשיתוף הוועדה הבין-משרדית למניעה וטיפול בתופעת האלימות המשפחה, בהובלת משרד הרווחה והביטחון החברתי, מנגיש לציבור מידע על דרכי זיהוי של אלימות בזוגיות, כולל מאגר מקיף של מענים ושירותים לבני הזוג המעורבים באלימות, בני המשפחה והסביבה הקרובה.
יוזמת "קווים אדומים – השותפות למניעת אלימות בזוגיות" מבית ארגון שיתופים, משיקה אתר אינטרנט חדש לציבור הרחב, אשר כולל מידע מקיף בנושא תופעת האלימות בין בני זוג – מאפייני התופעה, סימני זיהוי, ו"כללי אצבע" שמסייעים להבחין בין אלימות לבין התנהגות סבירה במערכת זוגית.
האתר הוא פרי עבודה משותפת של רשת השותפים והשותפות של יוזמת "קווים אדומים", ומטרתו לסייע במניעה ובאיתור מוקדם של תופעת האלימות בזוגיות, כמו גם להעניק לקהל הרחב כלים להתערבות אקטיבית במקרים של אלימות. התוכן המקצועי באתר גובש על ידי ועדה מקצועית בה לקחו חלק נציגות ונציגי הארגונים השותפים ביוזמה. האתר בעל תקן נגישות והמידע בו זמין בשלב זה בשפות עברית, ערבית ואנגלית. כתובת האתר: https://www.redlines.org.il/.
מאגר המענים לתופעת האלימות בזוגיות
האתר כולל מאגר של כלל גופי הסיוע, המענים והשירותים (הציבוריים והחברתיים) הניתנים היום בישראל בתחום האלימות בזוגיות, לבני הזוג, לסביבתם ולאנשי מקצוע. המאגר, הראשון מסוגו בישראל, נבנה בשיתוף הוועדה הבין משרדית לטיפול באלימות במשפחה, הארגונים השותפים ביוזמה ובסיוע היחידה למעורבות חברתית באוניברסיטת תל־אביב.
המאגר מאפשר חיפוש לפי סוג השירות או המענה הנדרש, כגון הגנה במצבי חירום, טיפול ושיקום, ליווי וסיוע בהליכים משפטיים ורפואיים, קהילות תומכות, קווי סיוע ומידע.
הוא פונה לקהל יעד מגוון הכולל בני או בנות זוג הנמצאים במערכת יחסים אלימה, בני משפחה ומכרים, חברה דתית, חברה חרדית וחברה ערבית, בני נוער ואנשי מקצוע.
הוא פונה לקהל יעד מגוון הכולל בני או בנות זוג הנמצאים במערכת יחסים אלימה, בני משפחה ומכרים, חברה דתית, חברה חרדית וחברה ערבית, בני נוער ואנשי מקצוע.
על תופעת האלימות בזוגיות
אלימות במערכות יחסים זוגיות היא תופעה חברתית קשה בכל חלקי החברה בישראל. נשים הן הנפגעות הישירות העיקריות מהתופעה, אך יש לה השפעות כואבות גם על הילדים, המשפחה והחברה ככלל. היקפי התופעה, להערכת מומחיות ומומחים בתחום, אינם מצטמצמים לאורך השנים.
הגורמים לתופעה רבים ומשתנים. חלקם קשורים למאפיינים אישיים של המעורבות והמעורבים באלימות, אך יש גם גורמים חברתיים שמשפיעים על התופעה, כמו נורמות חברתיות ותרבותיות ביחס לזוגיות ולמשפחה, רמות אלימות כלליות בחברה, תפיסות של גבריות ונשיות, פערי כוח ואי שוויון חברתי, כלכלי ופיזי בין גברים ונשים.
על יוזמת "קווים אדומים"
"קווים אדומים – השותפות למניעת אלימות בזוגיות" יצאה לדרך בשנת 2021 וכוללת רשת של כ-130 ארגונים שותפים מכלל המגזרים (ציבורי, עסקי, חברתי, אקדמיה וקהילה) שחברו יחד לפעולה משותפת לצמצום תופעת האלימות בזוגיות, בדגש על היבטים של מניעה ואיתור מוקדם. רשימת השותפים המלאה נמצאת באתר היוזמה. היוזמה פועלת בשיטת קולקטיב אימפקט, תוך הגדרת מטרות משותפות והוצאה לפועל של תכנית פעולה מתואמת. ארגון שיתופים משמש כארגון השדרה של היוזמה – הגוף המתכלל שמחבר בין כלל השחקנים הרלוונטיים ליצירת רשת שותפים – שיחד מתווה את האסטרטגיות לפעולה ומוודאת את יישומן.
יסמין רובין־קופר, מנהלת "קווים אדומים": "בישראל מטופלים במערכות השונות עשרות אלפים בודדים של נשים וגברים בשל אלימות במשפחה. ההערכות של מספר מקרי האלימות בפועל (מבוססות על מדידות עבר ועל השוואה לארצות אחרות בעולם), הן שמדובר על מאות אלפי מקרים בשנה. הפער הזה לא חריג. זוהי תופעה שמאופיינת בתת דיווח משמעותי וזהו גם אחד האתגרים המרכזיים בטיפול בה".
"יש מגוון סיבות לאי פנייה לעזרה ולהיוועצות: בושה, חשש להיחשף, חשש מהסלמה של האלימות, קושי לזהות או להודות בכך שמדובר באלימות, חוסר היכרות עם גורמי הסיוע, חוסר אמון בגורמים המטפלים ועוד. חלק מהסיבות הללו דורשות התמודדות מורכבת, ארוכת טווח הכוללת חינוך, שינוי נורמות ושינוי השיח הציבורי. לצד זאת, מידע נגיש, על מאפייני האלימות ועל המענים והשירותים – הוא תנאי בסיסי לצמצום מספר המקרים הלא מטופלים".
"בדיוק לשם כך יצרנו את אתר "קווים אדומים". האתר כולל מידע מקיף על התופעה ומאגר של כלל שירותי הסיוע והתמיכה בישראל – ציבוריים וחברתיים וזמין בעברית, ערבית ואנגלית ונבנה בשותפות עם הועדה הבין משרדית לטיפול באלימות במשפחה , משרד הרווחה והארגונים החברתיים העוסקים בתחום".
"התקווה היא כי ריכוז המידע והנגשה קלה שלו לציבור הרחב, יסייע ליותר נשים וגברים להגיע למקור תמיכה וסיוע המתאימים לצרכיהם, יגדיל את היקף התמיכה והטיפול ויצמצם את מספר המקרים הלא מטופלים. חלק גדול מהמענים מתאימים גם לחברות, משפחה,, שכנים, שרוצים להתייעץ, לבדוק חששות, לשאול מה כדאי לעשות. אין די בכך כמובן, יש צורך מתמיד בהרחבה ושיפור המענים ושינוי נורמטיבי רחב בנוגע לתופעת האלימות בזוגיות, אך כל מסע ארוך מורכב מצעדים והאתר הוא צעד נוסף במאמץ המשותף".
עוד ב-
אתי קיסוס, ראש מנהל שירותים אישיים וחברתיים במשרד הרווחה והביטחון החברתי: ״משרד הרווחה והביטחון החברתי ממשיך לשים בראש סדר העדיפות את נושא האלימות במשפחה ועושה זאת במגוון דרכים, במטרה להגביר את המודעות, לאתר, לגייס ולטפל בנשים וגברים החיים במערכת זוגית אלימה. אנו פועלים בדרכים שונות ועם שותפים רבים. האתר החדש שנבנה בשיתוף פעולה עם "קווים אדומים" – השותפות למניעת אלימות בזוגיות" והוועדה הבין משרדית למניעה וטיפול בתופעת האלימות במשפחה מצליח להנגיש בצורה בהירה את כלל המידע והכלים הנדרשים לטיפול ויציאה ממערכת זוגית אלימה".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה