מדדים ומחקרים
להפוך "צהוב לירוק": מחקר חדש מצא שימוש לשתן
פיתוח טכנולוגיה חדשה יאפשר התקנת מתקן מתחת לאסלה הביתית שתהפוך בקלות שתן לחומר מזין הנמכר כדשן בקלות יתרה
קווין אורנר, עוזר פרופסור באוניברסיטה להנדסה ומשאבים מינרלים בנג'מין מ. סטטלר, מפתח כעת טכנולוגיה שמטרתה טיפול בשתן במקום, בניגוד למתקן מרוחק ומרכז לטיפול בשפכים. טכנולוגיה זו עשויה להיות מותקנת מתחת לשירותים, ולאפשר טיפול מהיר בשתן, ובהמשך לקדם את התאוששות החנקן – חומר מזין הנמכר כדשן.
הממצאים של אורנר יכולים להפוך את מיחזור השתן להרבה יותר ריאלי בכל הנוגע לשילובו בתשתיות קיימות והורדת כמות החומרים המזינים הנכנסים לאגמים ולנהרות. טונות של חומרים מזינים הנכנסים לגופי מים זה לא דבר טוב; הפרשת יתר של חומרים מזינים עלולה לסכן מערכות אקולוגיות מימיות על ידי טיפוח הצמיחה של אצות שאוכלות חמצן מומס במים.
להפוך איסוף וטיפול בפסולת משירות מזיק לסביבה ויקר לשירות מועיל לסביבה שמרוויח כסף, אומרים החוקרים.
"יש לך שירותים בבית וביוב שמביא את הפסולת למתקן טיהור שעשוי להיות במרחק קילומטרים", מסביר אורנר בהודעה מהאוניברסיטה. "יש פליטת גזי חממה הקשורה לבניית הביוב המחובר לבית שלך ולטיפול בפסולת מהחומרים המזינים להיפלט למקור המים המקומי, מפעל טיהור שפכים משתמש בדרך כלל במפוחים חשמליים עתירי אנרגיה כדי להמיר את האמוניום בשפכים לחנקה ולהמיר את החנקה לגז חנקן".
כך, גז חנקן חוזר לסביבה ולא מופיע שום מוצר שימושי.
מיחזור פסולת אינו מושג חדש. לדוגמה, חקלאים השתמשו בזבל להעשרת אדמה ושתן כדי להדוף מזיקים במשך זמן רב. בינתיים, תהליכים רבים שמטרתם להפוך צואה לדשן הפועלו בקנה מידה תעשייתי. תשתית ותוכניות משמעותיות למיחזור שתן אנושי כבר קיימות ופועלות במקומות כמו ניירובי בקניה ובראטלבורו, ורמונט.
באופן אישי, אורנר ראוה באסלות הפרידות בין שתן וצואה, המאפשרות איסוף, טיפול ושינוי כל חומר פסולת נפרד למוצר מסחרי שימושי (ברוב המקרים כדשן חקלאי). הדרך הכי כדאית להשיג את זה? אורנר אומר שגישה שאינה דורשת כוח לפעול היא אידיאלית. העיצוב של אסלה מפרדת שתן זו יפריד בין מוצקים לנוזלים, ולאחר מכן ישלח את השתן ליחידה לשחזור חומרי הזנה שנמצאה בתוך האסלה עצמה או מחוברת אליה, או שוכנת במרתף מגורים או מסחרי.
מחברי המחקר מדגישים גם שמהירות היא המהות בכל הנוגע ליישום בקנה מידה גדול. מכיוון שהשירותים הממוצעים מקבלים בדרך כלל מספר מנות שתן במהלך היום, יש לטפל בשתן במהירות כדי שניתן יהיה לשחררו ליחידה אחרת, ולפנות מקום ל"מנה הבאה". זה חיוני במיוחד במערכת קטנה מספיק כדי לחבר לאסלה.
על ידי התחלת מאגר האיסוף והטיפול בחיסון אדמה המכיל מיקרואורגניזמים מועילים, לרבות כדורי פחמן כדי לספק משטח גידול חיידקים (מפתח לתהליך הטיפול), ושימוש בהליך מילוי ומשיכה לפיו כמויות קטנות של שתן מטופל הוסר בהתמדה והוספה של שתן טרי בהדרגה, החוקרים האיצו בהצלחה את הטיפול. זה משמעותי מכיוון שהם הפחיתו תהליך שעשוי לקחת שבועות עד ליום בודד בשלב אחד בלבד של המחקר.
עוד ב-
שיהיה ברור, ל"סניטציה מעגלית", יש עוד דרך ארוכה לעבור עד שהיא תהפוך לנורמה החדשה. שירותים יוקרתיים להפרדת שתן נראים כמעט זהים לשירותים הנוכחיים, אך תגי המחיר שלהם גבוהים בהרבה. גרסאות זולות יותר, בינתיים, נוטות להריח או מחייבות משתמשים לאמץ התנהגויות חדשות.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה