מדדים ומחקרים
המכשירים שאתם לא רוצים הם הלהיט הכי גדול
בזמן שבישראל כמעט אף אחד לא קונה אותם, הסמארטפונים ה"מוחדשים" רשמו ב-2021 זינוק חד במכירות, כאשר אפל מובילה ואחריה נמצאת סמסונג
בזמן שמכירות הסמארטפונים בעולם מדשדשות בעקבות שילוב של השלכות הקורונה והעובדה שבשנים האחרונות המכשירים הפכו טובים מספיק כדי לשרוד מספר שנים ללא בעיות, פלח אחד בשוק הזה חווה ב-2021 עלייה דרמטית – שוק המכשירים ה"מוחדשים", כך חושפת חברת המחקר Counterpoint.
לדברי החברה, בשנה שעברה זינקו מכירות הסמארטפונים המוחדשים ב-15% - יותר מפי שלושה מהעלייה במכירות הסמארטפונים הכלליות, שעלו רק ב-4.5% ולא שחזרו את ההיסטריה של לפני הקורונה. החברה מעריכה כי לעלייה החדה במכירות המכשירים המשומשים מספר סיבות: ראשית, מודעות סביבתית גבוהה יותר מצד צרכנים, שמנסים לחפש כל דרך להשתמש בסחורה "ממוחזרת"; שנית, משבר הקורונה, שגרם בהמשך למשבר בשרשרת האספקה ויצר חוסרים במכשירים חדשים; ושלישית, אנשים ששדרגו מכשירי דור 4 כמעט חדשים לטובת מכשירי דור 5, והזינו את שוק המוחדשים במכשירים מודרניים מאוד במצב מצוין.
"סמארטפונים מוחדשים הם חלק מהמכשירים המשומשים הנכנסים מחדש למערכת דרך מסלולים שונים. 'טרייד-אין' הוא המקור הגדל במהירות הגבוהה ביותר לסמארטפונים משומשים כאלו, ונפחו העולמי גדל ביותר מ-10% ב-2021", אמר גְלֶן קַרְדוֹזַה, אנליסט בכיר בקאונטרפוינט. "אנו רואים גידול שנתי בנפחים של שחקני (מכשירים) מוחדשים בשווקים מתפתחים כגון סין, הודו, אמריקה הלטינית, דרום-מזרח אסיה ואפריקה. השווקים הללו יגדלו עוד יותר, מכיוון שיש בהם עסקים לא מאורגנים רבים וציבור כפרי גדול שטרם 'נתפש'. מחירי המכירה הממוצעים של סמארטפונים משומשים עלו מעט מאחר שמכשירי 4G עדיין שימרו את ערכם".
החברה ציינה כי אפל היא עדיין המותג הנמכר ביותר בשוק הזה – ובצדק, לאור העובדה שהיא החברה המציעה עדכונים למכשיריה למשך הזמן הארוך ביותר (העדכון האחרון שיצא ל-iOS זמין לכל המכשירים החל מ-iPhone 6s, שיצא ב-2015 – לפני 6.5 שנים!), אם כי סמסונג מתקרבת אליה. בנוסף, מחיר המכירה הממוצע של מכשירים מוחדשים עלה מעט, ככל הנראה בזכות ריבוי המכשירים הכמעט-חדשים (בעיקר מכשירי דגל בני כשנה) שהציפו את השוק בגלל אנשים ששדרגו למכשירי דור 5.
עוד ב-
השוק הגדול ביותר למכשירים מוחדשים, בסין, רשם עלייה של 10%; אירופה, המהווה את שוק המוחדשים השני בגודלו, רשמה עלייה של 10%; בהודו נרשם זינוק דרמטי של 25%; בדרום-מזרח אסיה (מלבד סין והודו) 12%; באפריקה 4%; בארה"ב 15%; ובאמריקה הלטינית 29%.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה