מדדים ומחקרים
הבדל של 33% במחיר: איפה הכי משתלם לבצע את הקניות לבית?
המועצה לצרכנות ומשרד הכלכלה פרסמו את נתוני מחירי סל המוצרים הבסיסי ברשתות השונות בחודש נובמבר 2020. מהנתונים ניתן לראות כי החנות היקרה ביותר היא "סופר אלונית", אך אילו רשתות הן הזולות ביותר?
המועצה לצרכנות ומשרד הכלכלה פרסמו את נתוני מחירי סל המוצרים הבסיסי ברשתות השונות בחודש נובמבר 2020. סל המוצרים הבסיסי גובש על ידי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה וכולל בין היתר 68 מוצרים מקטגוריות שונות, כמו חלב, לחם, מוצרי בשר ודגים, מזון יבש, פרות וירקות, ומוצרי טואלטיקה וניקיון.
בבחינת ממוצע כלל הרשתות ביחס לחודש דצמבר 2018 נרשמה ירידה של כ- 2% .עלות הסל הממוצעת בדצמבר 2018 עמדה על 970 שקל, לעומת עלות ממוצעת של 951 שקל בנובמבר 2020, ירידה של 19 שקל בלבד.
הרשת היקרה ביותר היא "סופר אלונית", כאשר עלות הסל בחודש נובמבר עומדת על 1,117 שקל, כ-33 אחוז יותר, לעומת ''רמי לוי באינטרנט'', עם עלות סל של 842 שקל באותו החודש.
בבחינת קטגוריות הצריכה, בהשוואה לחודש אוקטובר 2020, נרשמה ירידה של כ-3% בקטגורית מוצרי הבשר והדגים וירידה של 2% בקטגורית הלחמים, כן נרשמה עליה של 2% בקטגוריית טואלטיקה וניקיון ו-3% בקטגוריית ירקות ופירות. לא חל שינוי במחיר בקטגוריות מזון יבש וחלב ומוצריו.
מחסני השוק ורמי לוי (לא אונליין), הציגו את עליות המחירים הגבוהות ביותר ברמה של 13% ו-4% בהתאמה ביחס לנובמבר אשתקד. הרשתות סטופ מרקט וטיב טעם הציגו את ירידת המחירים הגבוהה ביותר מנובמבר אשתקד בשיעור של 6% ו-4% בהתאמה.
מיכל פינק, סמנכ"ל אסטרטגיה ותכנון מדיניות במשרד הכלכלה והתעשייה אמרה: "פרסום סל המחירים נועד לייצר תחרות בין רשתות המזון, להביא להורדת מחירים ולהפוך את הצרכנים לשחקנים משמעותיים המשפיעים על יוקר המחיה, אנו מפרסמים את המעקב על סל המוצרים הבסיסי החל מדצמבר 2018, ובכך מצליחים להשפיע ביעילות ולהביא להפחתה מוכחת של רמת המחירים לצרכן. סוגיה משמעותית בייחוד בעת הזו של משבר הקורונה".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.פעם רמי לוי היה זול. עבר לו. אז גם אני עברתי.שמשון צורי 12/2020/30הגב לתגובה זו6 0אם רמי לוי ושופרסל דיל יוצא אותו מחיר, אז כנראה שמר לוי היקר (תרתי משמע) החליט לוותר על משבצת המחיר הזול ביותר. אז גם אני ויתרתי עליו. מעדיף סוחרים שנלחמים עלי.סגור


