נדל"ן ותשתיות

ברכות: הוכרז הזוכה בתחרות האדריכלית לתכנון מרחב הגעתון

רנה אנג'ל, יו"ר התאחדות האדריכלים ובוני ערים בישראל ציינה כי: "תחרויות אדריכלים הן הדרך הנכונה עבור רשויות מקומיות וגופים ציבוריים להיחשף לתכנון איכותי ופורץ דרך בהשוואה לבחירת אדריכלים באמצעות מכרזים בהם התכנון הזול זוכה"
מערכת ice | 
מרחב געתון הדמיה (צילום יעל אילמר גירון)
התחרות האדריכלית הארצית הייחודית לתכנון רחב ההיקף של השדרה הראשית בעיר נהריה הגיעה לסיומה. עיריית נהריה, משרד הבינוי והשיכון, משרד החקלאות ופיתוח הכפר, רשות ניקוז ונחלים גליל מערבי, מרכז אגמא לאגני היקוות ונחלים, תוכנית 'העירה' בתמיכת קרן ברכה והתאחדות אדריכלים ובוני ערים בישראל, יצאו לפני כשנה לתחרות האדריכלית פורצת הדרך לתכנון מרחב נחל הגעתון בנהריה, שהתמקדה בראייה הוליסטית של אגן נחל געתון ובקשר בין הנחל, העיר והים. לתחרות הוגשו 19 הצעות לתכנון מחודש ושאפתני למרחב נחל הגעתון בנהריה על-ידי צוותי תכנון רב תחומיים מהם עלו לגמר 5 עבודות שמהן נבחרה ההצעה הזוכה.
זו הפעם הראשונה בישראל בה תחרות תכנונית הביאה אל השולחן את בעלי העניין השונים, מתוך אמונה שיחד ניתן למצוא פתרונות חדשניים מותאמים ומקיימים יותר, בראייה ארוכת טווח. ההצעות שהוגשו לתחרות התייחסו למספר היבטים בנושא: הראשון, חשיבה הכוללת תכנון ועיצוב עירוני אינטנסיבי משלב נחל. השני, ניהול הנגר העילי בהתאם למאפיינים ההידרולוגיים של אגן הניקוז, תפיסת הנחל כמשאב חיוני וכפתרון מבוסס טבע לסיכוני שיטפונות במורד האגן והשלישי, עידוד מצוינות וחשיבה חדשנית רב תחומית בקרב מתכננים בעידן של שינויי אקלים. מדינת ישראל נמצאת היום בנקודת זמן מרתקת ומאתגרת לכל מי שעוסק בתחום התכנון העירוני. המשך מגמת גידול האוכלוסייה וקצב הפיתוח הגדל יחד עם השאיפה ליצור מרחבי מגורים, תעסוקה, תרבות וחינוך מתקדמים החושבים על העתיד, מחייבים חשיבה יצירתית, טכנולוגית וסביבתית.
בתום מספר ישיבות, שקיימה ועדת השיפוט, הוכרזה ההצעה של חברת Studio Sabra: דר' אדר' גבריאל שווקה ואדר' רותם שניצר שווקה בשיתוף עם סטודיו תאו: אדר' נוף רוני גורן ואדר' ניקולס פצ'רסקי לבנט והאדריכלים: אדר' רועי טל David Ramirez Infante Water management כהצעה המנצחת. למקום השני הגיעה תו אדריכלים, לקשטיין-מרגלית אדריכלים, אדר' נוף צופיה רוזנר סלע, הידרולוג יוני גורן, בהשתתפות אדר' לודמילה זברוסקובה, נעה נוימן, איסראא עומרי ואיבתיהאל רג'ב , ולמקום השלישי ז"ק - רייכר, מתניה ז"ק ואורי רייכר, בשיתוף יעל המרמן-סולר ומורן פיתוח וייעוץ.
רונן מרלי, ראש עיריית נהריה: "החלטנו לקיים תחרות אדריכלית עם מיטב האדריכלים במדינת ישראל, כדי לתכנן את הגעתון בצורה חדשה. חיבור של נחל, עיר וים. יש לנו זוכים, אחרי שראינו כל כך הרבה תוכניות אדריכליות. יש תוכנית מדהימה לשדרות הגעתון ואין לי ספק שכאשר הגעתון, יחד עם רצועת החוף יתוכננו והתוכנית תצא לפועל, נהריה תחזור להיות בדיוק מה שאנחנו רוצים עיר קיט חוף ונופש, העיר הכי טובה במדינת ישראל".
ורד סולומון ממן, אדריכלית ראשית, משרד הבנוי והשיכון: "התחרות בנהריה על שדרות הגעתון היא קפיצת מדרגה משמעותית בתכנון האינטגרטיבי, המשלב בין היבטים אורבניים של התכנון העירוני לבין היבטים סביבתיים ונופיים. אני גאה מאוד בחיבור המיוחד שלנו בתחרות הזו עם משרד החקלאות, עיריית נהריה וכמובן עם כל שאר השותפים,  דוגמה  לשיתוף פעולה מקצועי ציבורי שתרם גם לעיר וגם למרחב הכפרי. נחל שעובר וחוצה את כל המרחב יכול להפוך להזדמנות אדירה של פיתוח בר קיימא המשלב טבע עם עיר. מברכת את הזוכים במקום הראשון, אנו מצפים לעבוד איתם ולייצר עתיד עירוני מתקדם לעיר נהריה והסביבה".
ד״ר דוד אסף, סמנכ״ל בכיר לניהול משאבי סביבה במשרד החקלאות ופיתוח הכפר: ״בעת בחינת התכניות, שמנו לנגד עינינו את מניעת סכנת ההצפות בנחל הגעתון, שמירה על בטחונם של תושבי נהריה ושיפור מצבו האקולוגי של הנחל, תוך ניהול מושכל של הנגר העילי ושימוש בפתרונות יצירתיים, המתאימים למגמות התכנון העירוני בראי הגידול הגובר באוכלוסייה. התכנית שנבחרה תהווה פתרון מהותי לתושבי העיר בטווח הארוך, ולאחר יישומה, הנחל שהיה למטרד בעונות הגשומות סוף סוף ייהפך לנכס עירוני״.
ארנה אנג'ל, יו"ר התאחדות האדריכלים ובוני ערים בישראל ציינה כי: "תחרויות אדריכלים הן הדרך הנכונה עבור רשויות מקומיות וגופים ציבוריים להיחשף לתכנון איכותי ופורץ דרך בהשוואה לבחירת אדריכלים באמצעות מכרזים בהם התכנון הזול זוכה. אנחנו מודים למשרד השיכון והבינוי, לעיריית נהריה, ולכל הגופים המעורבים על שיתוף הפעולה, יישום ההצעה הזוכה ישנה את פני העיר נהריה וייצר את המפגש הנכון בין הסביבה, החברה והאדם".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה