תקשורת ומדיה
ישראל חוטפת בסיקור הבינלאומי: "האם בפנינו מלחמת אזרחים ישראלית?"
ישראל מסוקרת באור שלילי וניצבת במוקד הסיקור הבינלאומי אחרי החקיקה וההפגנות הסוערות. בעולם מגלים סקרנות יתר במתרחש בישראל וממקדים את המבט במחאה הבוערת נגד הרפורמה. מהדורות החדשות העולמיות מסקרות בהרחבה את המשבר הלאומי שפוקד את ישראל והן לא מתיימרות להיות אובייקטיביות
"ממשלת בנימין נתניהו מפירה את עקרון הפרדת הרשויות", בישר העיתון הגרמני: "דר שפיגל" העיתונאי ריצ'ארד שניידר דיווח כי "הכנסת מצביעה על חוק שיבטל במידה רבה את הפרדת הרשויות. המחאות גוברות, יותר ויותר חיילי מילואים מסרבים לשרת וישראל עומדת בפני קטסטרופה, מחוץ ומפנים". בסיום ההצבעה פרסם העיתון הגרמני את הכותרת: "ישראל בנקודת מפנה. האם בית המשפט העליון יכול לעצור את ביטול הסבירות שלו? ישראל עומדת בפני שבועות קשים".
כותרת ראשית ב"ליברסיון" הצרפתי הוקדש אף הוא למחאה בישראל: "הפגנות בישראל: דיקטטורה נולדת לנגד עינינו", "זהו מאבק בין שתי תפיסות עולם", הדגיש ג'ורג' בלובובסקי, "חיילי מילואים שובתים והמונים צועדים אל עבר ירושלים. הישראלים צועדים בנתיב הימני בכביש מתל אביב לירושלים, אוחזים בדגלים והולכים בחום כבד, עד כדי כך שהמכת"זית, 'תותח המים', הופכת לרגע מרענן. המחאה, שנכנסת לשבוע השלושים שלה אינה נחלשת והיא עדיין מאמינה שהיא יכולה להציל את הדמוקרטיה הלא מושלמת שלה".
ב־BBC דיווחו על "אחת הרפורמות השנויות ביותר במחלוקת שקיטבו את ישראל, וגרמו לאחד המשברים הפנימיים החמורים ביותר בתולדות המדינה. משטרת ישראל התעמתה עם המוני מפגינים בלילה לאחר שהפרלמנט אימץ חוק מאוד שנוי במחלוקת. הצעדים זכו לביקורת גם מצד נשיא ארצות הברית, ג'ו ביידן, אשר בהערותיו המפורשות ביותר עד כה קרא לדחות את הצעת החוק ה'מפלגת'".
באל־ג'זירה, תהה הפרשן מרואן בשארה, האם בפנינו מלחמת אזרחים ישראלית? "השד יצא מהבקבוק", אמר בשארה, "הקנאים לא יפסיקו עד שהגאולה האפוקליפטית והמשיחית שלהם תושלם, ויהי מה. המלחמה הקולוניאלית והדתית של ישראל נגד הפלסטינים, שנמשכת כבר עשרות שנים, הגיעה לשיאה במה שנראה כמו סכסוך אזרחי יהודי, הגובל במלחמת אזרחים. בעוד מאות אלפים ממשיכים לצעוד ברחוב נגד הממשלה, הנשיא הזהיר מפני קצה התהום ופרשנים מובילים מזהירים שמלחמת האזרחים כבר החלה".
ב"ניו יורק טיימס" כתבו: "התוכנית השנויה במחלוקת של ממשלת הימין הקיצוני. קואליציית השלטון הימנית מעמידה את הישראלים זה מול זה באכזריות נדירה".
ב"ניו יורק טיימס" כתבו: "התוכנית השנויה במחלוקת של ממשלת הימין הקיצוני. קואליציית השלטון הימנית מעמידה את הישראלים זה מול זה באכזריות נדירה".
תומאס פרידמן מהטיימס כתב: "הנשיא ביידן היקר, באוקטובר 1973, פתחו צבאות מצרים וסוריה במתקפת פתע על ישראל. כשלצבא הישראלי לא היה מספיק תחמושת, קודמך בתפקיד, הנשיא ריצ'רד ניקסון, הורה על הובלה אווירית מסיבית של נשק, כדי להציל את הדמוקרטיה היהודית היחידה מפני איום ההשמדה מחוץ. 50 שנה מאוחר יותר, אדוני הנשיא, הדמוקרטיה היהודית הזו זקוקה בדחיפות לסיוע אווירי נוסף כדי להציל אותה מפני ההשמדה מבפנים. היא זקוקה לאספקה דחופה של אמיתות קשות - משהו שרק אתה יכול לספק".
"הגרדיאן" הבריטי ציטט את הסופר דוד גרוסמן: "זו הסיבה שאנחנו צועדים נגד תפיסת הכוח של נתניהו: זה מאבק על חייה של ישראל כמדינה דמוקרטית. העם היהודי חווה שסעים ומחלוקות אבל מה שהתרחש בישראל בחודשים האחרונים כבר לא נמצא על אותו רצף. עדיין אין לנו את המילים לתאר בצורה מספקת את השתלשלות העניינים הזו, וזו הסיבה שהיא כל כך מפחידה. ייתכן שיתברר שזו הייתה תחילתו של תהליך שיפורר - ואולי יפתור - את הנקודות המאובנות והמסוכנות של החברה שלנו. אבל לעת עתה הוא מעלה על פני השטח את הסודות והשקרים של ישראל, את העבירות ההיסטוריות המצטברות, את חוסר החמלה, את העוולות. כל אלה הפכו לדיסוננס בלתי נסבל שמוליד סלידה הדדית".
עוד ב-
במגזין האיטלקי Il Post דיברו על ההצבעה שמפלגת את ישראל כבר חודשים וסוכנות הידיעות האמריקאית AP כתבה: "במשך שבעה חודשים יצאו עשרות אלפי ישראלים לרחובות במחאה על תכניותיו של ראש הממשלה בנימין נתניהו לשנות את מערכת המשפט ולהחליש את בית המשפט העליון".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.דוד זולדן- איזה כיף שישראל סופגת ביקורת. ממש אזרח נאמן (ל"ת)יגאל גיל 07/2023/26הגב לתגובה זו0 0סגור