תקשורת ומדיה
פרשן הניו יורק טיימס: "ישראל מדינה עשירה; להפסיק את הסיוע"
ימים מספר לאחר שתומאס פרידמן יצא נגד החקיקה של הרפורמה המשפטית, פרשן ה"ניו יורק טיימס" הבכיר מעלה שאלה אחרת - וקריטית לא פחות: "האם זה באמת הגיוני שארצות הברית תספק סכום עצום של 3.8 מיליארד דולר בשנה למדינה עשירה אחרת?"
ימים מספר לאחר שמקורבו של ביידן והפרשן הבכיר תומאס פרידמן הביע את דעתו הנחרצת נגד החקיקה של הרפורמה המשפטית בארץ, היום הפרשן של ה"ניו יורק טיימס" וזוכה שני פרסי פוליצר, ניקולס קריסטוף, מפרסם טור דעה שנוגע בנושא שלטענתו רבים נמנעים מלדבר עליו: הסיוע הכלכלי שארה"ב מעניקה לישראל.
בטור הדעה שלו, קריסטוף מציף בעיקר את הגישה התומכת בהפסקת הסיוע, בטענה כי ישראל מדינה עשירה וכי הסיוע האמריקני יכול לתרום דווקא יותר למדינות מתפתחות אחרות, באפריקה למשל. "זה לא עניין של ענישת ישראל. אבל האם זה באמת הגיוני שארצות הברית תספק סכום עצום של 3.8 מיליארד דולר בשנה למדינה עשירה אחרת?", הוא שואל.
עם זאת, הוא מבהיר כי לא מדובר בצעד שצריך לקחת בקלות וגם לא במיידי, כדי לא לפגוע בביטחונה של ישראל. באותה נשימה הוא מבהיר: "אני כן חושב שצריך להחמיר עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, שמכבה כל תקווה לפתרון שתי המדינות", והוא אף ממשיך ומצטט את דבריו של אהוד ברק בנושא.
בהמשך המאמר הוא מוסיף ומצטט נוספים, בהם יוסי ביילין ושגריר ישראל לשעבר דן קרצר - שניהם נגד הסיוע האמריקני לישראל. הוא אף מוסיף וטוען כי התמיכה האמריקנית רק "יוצרת מערכת יחסים רעילה שמזיקה לשני הצדדים".
עוד ב-
לצד כל אלו, קריסטוף לא מכחיש כי נסיגה מהתמיכה האמריקנית עלולה להביא צרות: "יש טענה נגדית לגיטימית לפיה כל הפחתה בסיוע יכולה להיתפס כנסיגה של תמיכה בישראל בדרכים שעשויות להזמין תוקפנות מצדה של איראן למשל. ניתן לצמצם את הסיכון הזה על ידי התייחסות לנושא כדיון ארוך טווח, לקראת מזכר ההבנות הדו-צדדי הבא בנוגע לסיוע, שייערך עד 2028 וצפוי לעמוד על 10 שנים, ועל ידי הגעה להסכמים ביטחוניים אחרים עם ישראל".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה