משפט

האגודה לזכויות האזרח עתרה לבג"ץ: "המשטרה פועלת בניגוד לחוק"

האגודה לזכויות האזרח עתרה לבג"ץ נגד המשטרה וטענה כי היא רומסת את זכויות האסירים ופועלת בניגוד לחוק זאת לאחר עדויות קשות של עצורים שבמשך ימים שלמים נמנעה מהם גישה לשירותים, מזון ולשירות רפואי
מערכת ice | 
משפט (צילום shutterstock)
האגודה לזכויות האזרח עתרה הבוקר (ה) לבג"ץ בדרישה להורות למשטרה לחדול לאלתר מהלנת עצורים בתחנות משטרה, להתאים את מדיניות המעצרים למקומות הכליאה, ולהביא להפסקת ההפרה הבוטה של זכויות עצורים המולנים בתנאים מחפירים בתחנות משטרה. זוהי עתירה שניה של האגודה לזכויות האזרח בנושא, לאחר שבעקבות עתירה שהוגשה בדיוק לפני שנה, בספטמבר 22', התופעה צומצמה והמדינה התחייבה לפעול למיגורה. למרות זאת, חודשים ספורים לאחר מכן, התופעה התרחבה לממדי ענק, ועצורים מולנים בתחנות משטרה, בתנאים המנוגדים לחוק ותוך הפרה שיטתית וגורפת של זכויותיהם.
"עצורים מולנים באופן תדיר בתחנות משטרה ברחבי הארץ ונאלצים לישון על הרצפה, בתנאי צפיפות מחפירים, ללא גישה רציפה לשירותים, ללא מקלחת, ללא טיפול רפואי, וללא מזון ראוי", נכתב בעתירה. "תנאי המעצר בתחנות המשטרה הם בלתי אנושיים, מפרים את דרישות המינימום שקבועים בחוק ופוגעים בצלם האנוש של העצורים ובזכויותיהם לכבוד, לשלמות הגוף והנפש, לפרטיות ולהליך הוגן".
בעתירה מובאות עשרות עדויות קשות של עצורים שהולנו בתחנות המשטרה בחודשים האחרונים ובהן: -קשיש, יליד 1941, הסובל מפרקינסון ומחלות אחרות, מתנייד באמצעות הליכון, וזקוק לאבחון פסיכיאטרי. טיפול לא ניתן לו. -בתחנת משטרת ירושלים חשוד בן 63 שעבר שני אירועים מוחיים וסובל ממצב רפואי לא פשוט. הוא הולן יחד עם עוד חמישה עצורים בתא שכלל שלוש מיטות בלבד, ולא סופקו לו ארוחות חמות. -בשפרעם הוחזק חשוד 11 ימים בתאי מעצר של המשטרה, ולא במתקני שב"ס. הנאשם סבל ממצב רפואי אשר חייב חוות דעת רפואית וטיפול תרופתית, וחרף שתי החלטות שניתנו על ידי בית המשפט, לא הובא לבדיקה רפואית, מה שדרדר את מצבו. כן, הנאשם לא הובא לדיון בענייננו מאחר ש"נשכח" בתחנת המשטרה – בירושלים ביקש חשוד להתפנות, ותחת הוצאתו מתא השהייה לשירותים, ניתן לו בקבוק אליו הטיל את מימיו. הבקבוק לא פונה מהחדר למשך שעות ארוכות במה שדרדר את תנאי התברואה של התא ויצר ריח בלתי נסבל ועוד ועוד.

עו"ד הגר שחטר מהאגודה לזכויות האזרח שהגישה את העתירה: "בבתי המעצר שורר כאוס ותנאי העצורים מהווים ענישה קשה, אכזרית ומשפילה. בעתירה מובאות עשרות עדויות, ובשטח יש אלפי מקרים של החזקת עצורים בתנאים ששוללים את זכויות אדם. המדינה חייבת למסד מנגנון תיאום בין רשויות האכיפה, שיתן מענה ארוך טווח למצב הכאוטי ששורר בבתי המעצר. העתירה הזו נועדה להשמיע את זעקתם של העצורים המוחזקים בחודשים האחרונים בתחנות המשטרה בתנאים לא אנושיים ולהזכיר למדינה שזכויות לא נעצרות בכניסה לבתי המעצר".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה