משפט

משבר אמון? סקר חדש: זה המגזר שסומך על המשטרה בזמן אמת

בהתחשב במשבר האמון במשטרה בחברה הערבית, נתונים אלה, מפתיעים לטובה. ייתכן שהם מושפעים מכך שבשנים האחרונות נפתחו תחנות משטרה רבות בחברה הערבית וניתן מענה טוב יותר בשפה הערבית
דוד זולדן | 
איתמר בן גביר (צילום פלאש 90/ יונתן זינדל, shutterstock)
ממצאי הסקר השנתי של המרכז לביטחון לאומי ודמוקרטיה ומרכז ויטרבי לחקר דעת קהל ומדיניות במכון הישראלי לדמוקרטיה שהוצגו בכנס השנתי לביטחון לאומי ודמוקרטיה במכון הישראלי לדמוקרטיה מציג נתונים מפתיעים. לצד משבר האמון בין המגזר למשטרה מתברר כי הוא מגלה נכונות גבוהה לדווח למשטרה על פשע אלים ועל עבירות רכוש.
סקר זה בחן את נכונותם של הנסקרים לדווח למשטרה כאשר הם עצמם נפגעו מפשע אלים או מעבירת רכוש, או אם היו עדים לפשע אלים או עבירת רכוש. ככלל, רמת דיווח גבוהה למשטרה קשורה קשר הדוק ליעילותה, שכן כאשר אזרחים לא מתלוננים על פשעים למשטרה, אין לה יכולת להבין מגמות פשיעה, לחקור פשעים, להעמיד את האחראים לדין או למנוע פשיעה עתידית.
מהסקר עולה נכונות גבוהה לדיווח בקרב יהודים וערבים כאחד – 84% מהיהודים ו-79.5% מהערבים מדווחים שיתלוננו במשטרה אם היו קורבן לפשע אלים, ו-81% מהיהודים ו-75.5% מהערבים מדווחים שיתלוננו במשטרה אם היו קורבן לעבירת רכוש. עם זאת, יודגש כי יותר נסקרים מדווחים שיתלוננו למשטרה במקרה שבו הם היו קורבן לפשע אלים או לעבירת רכוש, לעומת אם היו עדים לפשע אלים או לעבירת רכוש.
בהתחשב ברמות ההיסטוריות הנמוכות של אמון במשטרה בחברה הערבית, נתונים אלה, שלא שונים באופן דרמטי בין יהודים וערבים, מפתיעים לטובה. ייתכן שהם מושפעים מכך שבשנים האחרונות נפתחו תחנות משטרה רבות בחברה הערבית וניתן מענה טוב יותר בשפה הערבית.
יש לציין כי לא נמצא שוני בין תשובות הנסקרים היהודים לבין תשובות הנסקרים הערבים גם במענה לשאלה האם היו קורבן לאלימות או פשע בשנה האחרונה ואכן פנו למשטרה בבקשת עזרה בשנה האחרונה (46% ו-42% אחוזים בהתאמה).
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה