בריאות

מכת ההתעללות בקשישים וחסרי ישע: 33 מקרים מאז תחילת השנה

בשנת 2022 בלבד התקבלו במשרד הרווחה והביטחון החברתי 7,322 תלונות ביחידות למניעת התעללות והזנחה באזרחים ותיקים
מערכת ice |  2
קשיש (צילום pixabay)
הוועדה המיוחדת לעובדים זרים בראשות ח"כ אליהו רביבו והוועדה המיוחדת לטיפול בשורדי שואה בראשות ח"כ מירב כהן (יש עתיד) התכנסו אתמול (שלישי) לישיבה משותפת בנושא בחינת הטיפול הסיעודי באזרחים ותיקים ובשורדי שואה ע"י עובדים זרים ומניעת מקרי התעללות.
ח"כ אליהו רביבו, יו"ר הוועדה המיוחדת לעובדים זרים: "התעללות בקשישים יכולה להיות פיזית, נפשית או כלכלית. במרבית המקרים הקשישים לא מתלוננים לבני משפחותיהם בגלל הבושה שהם חשים ובגלל התלות שלהם במטפל. אחת לכמה שבועות אנחנו נחשפים לתופעת התעללות כזאת או אחרת ואנחנו צריכים לדעת לטפל בתופעה הבזויה הזאת. הקשישים, שהם הדור שהקים את המדינה, נתונים לחסדים של המטפלים שלהם ואנחנו נילחם במתעללים ובתופעה הזאת ביד קשה".

ח"כ מירב כהן, יו"ר הוועדה המיוחדת לטיפול בשורדי שואה: "רוב המטפלים והמטפלות בישראל עושים עבודת קודש. בבתים של קשישים שאני מבקרת בהם, ברוב הפעמים אני רואה קשר חם וראוי בין המטפל לקשיש. יחד עם זאת יש לא מעט מקרים שאנחנו נחשפים אליהם של התעללות. אנחנו מבינים שאין הרבה סנכרון בין המערכות השונות, אין חלוקת אחריות טיפולית בין הגופים השונים ובנוסף הציבור הרחב לא מודע לתלונות שמוגשות כנגד עובדים זרים שמועסקים בסיעוד וכתוצאה מכך יכול להיות מצב שבו עובד זר ממשיך לעבוד עם קשיש חדש בזמן שמנוהל נגדו תיק בגין התעללות בקשיש אחר. כל תלונה על התעללות של מטפל זר צריכה להגיע למשטרה".
בשנת 2022 התקבלו במשרד הרווחה והביטחון החברתי 7,322 תלונות ביחידות למניעת התעללות והזנחה באזרחים ותיקים, שעובדת בכ-120 רשויות מקומיות. הדיווחים מתקבלים מהאזרחים הוותיקים הנפגעים, בני משפחה, גורמים נוספים בשירותי הרווחה, משטרה, מערכת הבריאות, אזרחים בקהילה, ביטוח לאומי, חברות סיעוד ועוד. במשרד הרווחה והביטחון החברתי מציינים כי הנתונים אינם מתייחסים בהכרח לנפגעים שהם ניצולי שואה או לפוגעים שהנם מטפלים, עובדים זרים.
פקד נטלי דרורי, מהמשרד לביטחון לאומי: "לפני כשנה הפצנו מסמך לחוקרים לתת עדיפות למקרים של התעללות בקשישים ובחסרי ישע. ברגע שיש חשד להתעללות ע"י עובד זר, אנחנו מעבירים את המידע לרשות האוכלוסין וההגירה שפועלת בכלים שלה. יש לנו קושי לאתר את העובדים הזרים לאחר שהם משתחררים מהמעצר מכיוון שאין להם מקום לינה קבוע או מספר פלאפון רשמי. כאשר עובד זר נעצר ומשוחרר אנחנו לוקחים את הערבויות הרלוונטיות ע"מ שנוכל לאתר אותו לאחר שחרורו לרבות ערבונות כספיים".
"מתחילת השנה קיבלנו 33 מקרים של חשד להתעללות של עובד זר בקשיש או חסר ישע" כך אומרת ענבל משש, ראש מינהל עובדים זרים ברשות האוכלוסין וההגירה. לדברי משש: "ההליך הפלילי מתקיים מול המשטרה ובית המשפט, אנחנו יכולים לקיים גם הליך מנהלי נוסף של הרחקת העובד הזר לפי מידת החומרה של המעשים והחשדות כלפי אותו עובד זר. אנחנו מבקשים מהמשטרה להעביר את החשוד מדלת המשטרה אל דלת רשות האוכלוסין וההגירה. בישראל נמצאים למעלה מ- 60 אלף מטפלים זרים ומרביתם נקלטים כבני משפחה אצל המטופלים. צריך להגיד ביושר, אין לנו נוהל להעברת מידע בין המשטרה לבין רשות האוכלוסין וההגירה וזה לא דבר טוב. אנחנו לא מקבלים עדכון על כל עובד זר שמגיע למעצר".
תגובות לכתבה(2):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    התעללות בבית אבות
    אלון 06/2024/20
    הגב לתגובה זו
    0 0
    גם פה יש מטפל בבית אבות טנדר לוינג קר באור יהודה שמתעלל במבוגרים וחסרי ישע ואף אחד לא עושה כלום חבל ומצער מאוד מאוד מאוד
    סגור
  • 1.
    סוף סוף מישהו בא לעבוד שם.... (ל"ת)
    עידו 05/2023/31
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור