בעולם

המתקפה על איראן החלה? כל הפרטים על מבצע הפריצה הענק

על רקע המתיחות הגוברת סביב איראן: ספר ערוצים ממלכתיים איראנים בטלוויזיה נפרצו אתמול ושידרו צילומים מהמחאות - תוך קריאות של רזא פהלווי לתושבים
מערכת ice | 
מתקפת סייבר איראנית, האקר ברקע דגל איראן (צילום אילוסטרציה, AI)
על רקע מחאות הענק באיראן שדאחו בימים האחרונים, דיווח באתר האופוזיציה ״איראן אינטרנשיונל״ מראה מהלך נועז נוסף מצד האזרחים הזועמים, בו מספר ערוצים ממלכתיים איראנים בטלוויזיה נפרצו אתמול (ראשון). הפורצים שינו את השידורים כך שהערוץ ישדר צילומים מהמחאות הקשות תוך קריאות של רזא פהלווי בנו של השאה - יורש העצר הגולה של איראן, להצטרף להפגנות.
איראן נמצאת ב-10 ימים האחרונים ללא אינטרנט, לצד שיבושים נוספים בתקשורת כגון שיבוש שיחות והודעות SMS. זאת לצד המאבק של ארה"ב נגד ממשל איראן, במהלכו האיש העשיר בעולם, אילון מאסק, החליט לספק אינטרנט בחינם לתושבי איראן על ידי הלווין שלו.
המתיחות סביב איראן ממשיכה. על פי פרטים שנחשפו בוול סטריט, נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ היה קרוב מאוד ביום רביעי לאישור פעולה צבאית נגד איראן, לאחר שורה של דיונים אינטנסיביים עם צמרת מערכת הביטחון שלו. ההערכה במעגלים הסגורים של הבית הלבן הייתה כי הפקודה כבר מוכנה.
במהלך אותו יום, בכירים אמריקאים התייחסו לאפשרות של תקיפה כתרחיש ממשי ולא כהערכה תיאורטית. השיח סביב הנשיא התמקד בצורך לשגר מסר חד וברור לאיראן, והלחץ על קבלת החלטה הלך וגבר. אלא שאז נכנס לתמונה גורם בלתי צפוי, ששינה את מהלך העניינים.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה