השוק
בנק ישראל בהכרזה דרמטית: המשק הישראלי מתאושש מהמשבר הגדול?
בנק ישראל הודיע כי המדד המשולב לחודש דצמבר עלה בשיעור של 0.4 אחוז, ביטוי להתאוששות ההדרגתית של המשק מהפגיעה ממלחמת "חרבות ברזל". המלחמה נמשכה בדצמבר אך השפעתה על הפעילות המשיכה להיחלש
בנק ישראל הודיע היום (שלישי) כי המדד המשולב לחודש דצמבר עלה בשיעור של 0.4 אחוז, ביטוי להתאוששות ההדרגתית של המשק מהפגיעה ממלחמת "חרבות ברזל". המלחמה נמשכה בדצמבר אך השפעתה על הפעילות המשיכה להיחלש.
המדד המשולב הושפע לטובה מעליות במדד הייצור התעשייתי, מדד הפדיון במסחר הקמעונאי (נובמבר), יבוא מוצרי צריכה, יצוא הסחורות, שיעור המשרות הפנויות והרכישות בכרטיסי אשראי (דצמבר).
לעומת אלה, יצוא השירותים, משרות השכיר (אוקטובר) ויבוא התשומות לייצור (דצמבר), ירדו והשפיעו שלילית על המדד. נתון המדד לחודש נובמבר התעדכן כלפי מעלה בעקבות קבלת נתונים נוספים לחודש נובמבר.
יבוא ויצוא הסחורות מחושבים במחירים קבועים (באמצעות ניכוי שינויים במדדי המחירים של סחר החוץ). יצוא השירותים מוצג במונחים ריאליים באמצעות ניכוי שינויים במדד המחירים לצרכן ומורכב מיצוא שירותים עסקיים אחרים ויצוא שירותי תיירות. שיעור המשרות הפנויות מחושב מתוך סך המועסקים ונכלל במדד ברמתו, מנוכה עונתיות.
מכיוון שהלמ"ס מפרסם את נתוני התחלות הבניה פעם ברבעון, הנתונים המשולבים במודל הם בפריסה חודשית על סמך מקורות נוספים, כך שהפריסה עקבית עם הנתון הרבעוני שהלמ"ס מפרסם (באחוזים, מנוכה עונתיות).
עוד ב-
ייצור החשמל מחושב כשיעור השינוי ביחס לחודש קודם, בניכוי השפעת מזג אוויר ועונתיות. נתון הרכישות בכרטיסי אשראי הוא השינוי החודשי, מנוכה עונתיות, על פי פרסומי הלמ"ס. כאשר הנתון של הלמ"ס לחודש הקצה אינו זמן, נתון זה מהווה אומדן מבוסס על שיעור השינוי החודשי על פי נתונים יומיים של שב"א, בניכוי עונתיות.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה