השוק
פורום איגודי המשק נגד הממשלה והאוצר: "המתווה שלכם מנותק ומביש"
פורום איגודי המשק התכנס לראשונה בתולדות המדינה לכנס חירום, בו התייצבו כל הארגונים הגדולים והמשמעותיים במשק הישראלי, שילבו ידיים ואמרו בפה אחד שהם דוחים על הסף את המתווה של משרד האוצר ומאמצים את המתווה שמציע משרד הכלכלה
פורום איגודי המשק התכנס לראשונה בתולדות המדינה לכנס חירום, בו התייצבו כל הארגונים הגדולים והמשמעותיים במשק הישראלי, שילבו ידיים ואמרו בפה אחד שהם דוחים על הסף את המתווה של משרד האוצר ומאמצים את המתווה שמציע משרד הכלכלה, על רקע מלחמת "חרבות ברזל" שהגיעה היום (חמישי) ליומה ה-20.
הפורום מורכב מהארגונים מהתאגדות רשתות המסחר באיגוד לשכת המסחר, התאחדות התעשיינים, להב לשכת ארגוני העצמאים והעסקים בישראל, התאחדות הקבלנים בוני הארץ, איגוד המסעדות, התאחדות המלאכה והתעשייה בישראל, פורום העצמאים והפרילנסרים מבית ההסתדרות והתאחדות האולמות וגני האירועים.
לדברי שחר תורג'מן, יו"ר התאגדות רשתות המסחר באיגוד לשכת המסחר: "הכלכלה, המסחר, התעשייה ותרבות הפנאי של מדינת ישראל הם חלק בלתי נפרד מהחוסן הלאומי של מדינת ישראל. אנחנו קרובים לשלושה שבועות לפתיחת המלחמה וטרם אושר מתווה סיוע למגזר העסקי בישראל".
"הפורום הזה שמייצג מיליון וחצי מועסקים במדינת ישראל מתכנס כדי להגיד למשרד האוצר ולממשלת ישראל – המתווה שלכם מנותק מהמציאות. הוא מביש ואנו דוחים אותו על הסף, היות והוא לא יאפשר למגזר העסקי לשרוד בתקופת המלחמה. אנחנו אומרים לממשלת ישראל שעמלנו ארוכות מול משרד הכלכלה, שם גובש מתווה בהשתתפותנו שמוסכם על כל נציגי האיגודים שמשתתפים פה. בראש ובראשונה הפער האקוטי ביותר הוא מתן מענה להעסקת העובדים שלא ניתן להעסיקם בתקופת הלחימה".
"אנחנו לא מעוניינים בחל"ת כלל וכלל ודורשים מנגנון העסקה גמיש, בהשתתפות המדינה, המעסיקים והעובדים. כולנו יחד נכנסים תחת האלונקה ונושאים בנטל. אנחנו דורשים הלוואות בערבות מדינה לכל העסקים בישראל: הקטנים, הבינוניים והגדולים, בהתאמה. אנחנו חוזרים ואומרים את מה שאמרנו לאוצר: החברות הציבוריות במסחר ובתעשייה שירוויחו רווחי יתר בתקופה הזו מתחייבות להחזיר למדינה את כל הסיוע שקיבלו, עד השקל האחרון. בנוגע לעסקים הגדולים במסחר (מעל 400 מיליון שקל מחזור שנתי) מוותרות על מענקים מהמדינה ומבקשות סיוע בתשלומי שכר הדירה, קרי: שליש השוכרים, שליש בעלי הנכסים ושליש המדינה".
נשיא התאחדות התעשיינים ויו״ר נשיאות המעסיקים והעסקים, ד״ר רון תומר, שמייצג מעסיקים של כ-600 אלף עובדים במגזר הפרטי של התעשייה וההיי-טק, אמר: "אנחנו לא רוצים שהחיילים שנלחמים בחזית יחזרו הביתה אחרי הניצחון להילחם כדי לגמור את החודש!. ב-7 באוקטובר התעוררנו לגלות שמדינת ישראל הפקירה את החזית ועכשיו התחושה היא שהמדינה מפקירה את העורף".
"אנשים שלא יכולים להגיע לעבודה בגלל המלחמה לא יכולים להמשיך ולשרוד כבר 3 שבועות בלי שכר, והמדינה צריכה לדאוג להם ולדאוג לעסקים, כדי שבסוף המלחמה נוכל כמו בקורונה, לשוב ולהתאושש ולהתחזק. לכן אנו תומכים בפיצוי שכר מיידי ובהחלת מנגנון תעסוקה גמישה במשק, כי המצב גמיש ומשתנה מרגע לרגע. אולי לא כל השכל אצלנו, אבל הוא בטוח גם לא רק במשרד האוצר, ולכן רק אם נשב ביחד- נציגי הממשלה עם נציגי המעסיקים- נוכל למצוא את הדרך הנכונה להמשך פעילות המשק".
עו״ד רועי כהן נשיא להב, לשכת ארגוני העצמאים והעסקים בישראל: "המתווה שגובש לפיצוי ציבור העצמאים והעסקים מצד משרד האוצר רחוק שנות אור מהצרכים שעולים מהשטח ויש פערים משמעותיים בין המילים הגבוהות של יד נדיבה ורצון לסייע לבין המציאות בפועל של יד קמוצה וכתף קרה".
"הסכומים שמוצעים עבור ציבור העצמאים הינם יריקה בפרצוף של העצמאים ואפילו לא מכסים את ההוצאות הקבועות שלהם, אמרתי להם באגף התקציבים שרק במשרד האוצר עסק שמגיע במצב בינוני הופך למצב קשה ועסק במצב קשה הופך למצב אנוש איפה נשמע שעצמאי שהכנסתו ירדה לאפס יקבל אך ורק החזר הוצאות קבועות ולא דמי מחייה , אני לא יודע על דרך להתקיים במדינה הזו ממילים והבטחות , צריך כסף בחשבונות הבנק של העצמאים לקיים מחיה למשפחות שלהם, באין ברירה נגיע להילחם בוועדת הכספים ולדרוש בכל דרך לאמץ את מתווה שר הכלכלה".
ראול סרוגו, נשיא התאחדות הקבלנים בוני הארץ: "ענף הבניה נמצא באחד הרגעים הקשים שלו מאז קום המדינה. 80 אלף עובדי הבניין הפלשתינים ירדו ממצב כוח האדם שלנו ולא ישובו הרבה מאוד זמן אם בכלל. אתרי בנייה לא נםתחים בחלק מערי הרמרכז בשל החלטות של ראשי ערים בניגוד לחוק".
"זהו ענף שפגיעה דרמטית בו היא פגיעה בחוסן הכלכלי של ישראל. גם אפנה אתכם לדו"ח של מודי'ס לפיו ממשלת ישראל חייבת לשמור על ענף הבנייה עובד בצורה רציפה, לאור האשראי הגבוה שלו שנאמד בחצי טריליון שקל. יש צורך בהבאה של עשרות אלפי עובדים זרים, על מנת לשמור על ענף הבנייה מתפקד. הקבלנים ועובדיהם לא שונים מיתר עמיתיהם בענפים האחרים, וזקוקים נואשות לסיוע הכספי הן בשכר והן בהוצאות הקבועות על מנת לשרוד".
יקיר ליסיצקי, בעלים של מסעדת 85/15, רעמסס ומועדון הבור וחבר דריקטוריון איגוד המסעדות: "מסעדני ישראל תרמו בשבועיים האחרונים באהבה רבה מעל 400,000 מנות חמות לטובת חיילינו האהובים ואחיינו המפונים מהעורף. למרות המציאות הבטחונית המורכבת, המסעדנים רוצים לפתוח את העסקים מחדש ולהראות לאויבנו את החוסן הכלכלי והחברתי של אזרחי ישראל, ולספק מפלט קטן של תקווה ושפיות ללקוחות ולעובדים שלנו".
"ללא אישור מיידי של תוכנית סיוע אפקטיבית לעסקים והנהגת מודל של ״חל״ת גמיש״ לטובת עובדינו, לא נצליח לחזור לפעילות. לדאבוננו. קיימת סכנה מוחשית לתשלום שכר אוקטובר של 200,000 העובדים של תעשיית המסעדות בישראל. אנחנו קוראים לממשלת ישראל ולשר האוצר סמוטריץ להתעורר מהתרדמה ולאפשר לעורף הכלכלי והחברתי להמשיך ולתמוך בחזית, רק יחד, עורף וחזית ננצח".
יוסי אלקובי, נשיא התאחדות המלאכה והתעשייה: "השפעת המלחמה על התעשייה הקטנה היא הרסנית. המחסור בעובדים החריף עוד יותר עקב גיוס המילואים והיעדרות עובדים בשל סיבות משפחתיות ובטחון אישי. בנוסף, התפוקה של עסקים אלה ירדה משמעותית, ורבים מהם מושבתים כליל. המשמעות היא שעסקים רבים נמצאים בסכנה קיומית של להיות או לחדול. המצב במשק החמיר כבר לפני המלחמה בגלל עליית הריבית מה שהוביל ליוקר המחיה וגרם לירידה של 30% בהזמנות".
"הזמנות בוטלו, עובדים גויסו בצו 8, חשבוניות שהוגשו ללקוחות בספטמבר לא משולמות וזה גרם לתזרים מזומנים שלילי. המתווה המוצע כרגע ע״י משרד האוצר הוא בדיחה גרועה על חשבון בעלי העסקים. המציאות הזו שבה המדינה עדין לא השכילה להכין מתווה קבוע - תוכנית מגירה למקרי חירום שבהם נדרש לפצות עסקים, אינה מתקבלת על הדעת. על המדינה ופקידי האוצר לרדת ממגדל השן ולהתחבר לשטח. העסקים הקטנים מחזיקים על גבם את המשק הישראלי ובהעדר פיצוי ראוי, לבעלי העסקים אשר חלקם הגדול משרתי מילואים לא יהיו עסקים אליהם".
"לצד המערכה הצבאית מתנהלת כאן מערכה כלכלית שאסור למדינה להזניח, כיוון שאילו מקבלי ההחלטות לא יקחו אחריות היום, גם כאשר ננצח את המערכה הצבאית, נפסיד את המלחמה על הכלכלה הישראלית. אנו דורשים מהמדינה לטפל בדחיפות במשבר הקשה לפני שיהיה מאוחר מידי".
רמי בז׳ה, יו״ר פורום העצמאים והפרילנסרים מבית ההסתדרות: "כלפי העצמאים והפרילנסרים אין להפעיל נוסחאות והתחשבנויות. אלה לא רווחים ולא רווחה אלא דמי קיום להישרדות. הביטוח הלאומי ערוך לכך במיידי, ורק מחכה להוראת שעה ממשרד האוצר והממשלה".
עוד ב-
נועם לוי, יו"ר התאחדות בעלי האולמות וגני הארועים: "בשעת מלחמה ואבל לאומי עצום תעשיית השמחות של ישראל סגורה. אנחנו מבינים את גודל השעה, יצאנו לשטח ותרמנו עשרות אלפי ארוחות לחיילים ומפונים, אך במקביל אנחנו חייבים לדאוג לעובדנו ועסקינו. אולמות האירועים חייבים סיוע שיאפשר לנו לשרוד! אין לנו את המותרות להמתין עד שתתעוררו. ביטחון הוא לא רק צבאי, אלא גם כלכלי".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.לא מביש ולא מנותק רק שומר על כנופיותטםטם 10/2023/26הגב לתגובה זו0 0הקואליציה ביחד בלי קואליציה הם חלילה וחס יצטרכו לעבוד וזה כבר עונש משמייםסגור