השוק
ברקת: נחייב את היצרנים בחו"ל לא לעבוד עם יבואן אחד
מתקפת החקיקה שנועדה על פי הנטען להילחם ביוקר המחיה מביאה לעולם גם חוקים מוזרים; שר הכלכלה, ניר ברקת, אומר שהשלב השני בחקיקה הזו תהיה לחייב את היצרנים בעולם לעבוד עם יותר מיבואן אחד בישראל
באופן עקרוני המלחמה ביוקר המחיה היא מחויבת המציאות אבל נראה שבתקופה הזו יש לנו Over Shooting ונסביר. הדרך המוכרת למלחמה ביוקר מחיה, בכל מקום בעולם היא לשחרר חסמים ולעודד תחרות ויש לכך לא מעט דרכים שהמרכזיות שבהן: לבטל מכסים ומכסות יבוא, למנוע קרטליזציה ובכלל לעשות את החיים קלים כך שמי שרוצה לייבא משהו, אם הוא לא מזיק לבריאות או גורם לנזק בטיחותי כזה או אחר, הרי שאסור לבירוקרטיה לעכב אותו.
אבל בעידן הזה יש גם מספר הצעות חוק מוזרות שלא לומר תמוהות ואחת מהן היא לחייב יצרן או מפיץ מחוץ לישראל למכור את המוצרים שלו ליותר מיבואן אחד. עכשיו האם ישראל יכולה לחייב יצרן גרמני או אמריקאי או צרפתי למכור למישהו בישראל? מדינה של 9 מיליון אנשים שמתפרשת על פני 21 אלף קמ"ר, נו טוב.
שר הכלכלה ניר ברקת שפועל באופן נמרץ להילחם ביוקר המחיה בישראל גם מעלה מידי פעם הצעות מוזרות ואת אחת מהן הוא הציג היום (שני) בוועדת הכלכלה של הכנסת. ברקת טוען שהוא מתכוון לחוקק חוק שיחייב יצרן או מפיץ לא ישראלי למכור את מרכולתו ליותר מיבואן אחד.
הדברים נאמרו היום בוועדת הכלכלה של הכנסת, בראשות ח"כ דוד ביטן, שקיבלה את הדיווח ברקת, על פעילות משרדו. ברקת הציג ארבע תכניות עבודה עיקריות, בהן מלחמה במונופולים ובקרטלים, הכפלת הייצוא והגדלת הצמיחה, מהפכת התעסוקה ומהפכה בשירותיות לציבור. היו"ר ביטן ביקש לדעת כיצד התכניות ישפיעו על הורדת מחיר לצרכן, והדגיש גם את הצורך בפתרונות מידיים ליוקר המחייה ולא רק ברפורמות ארוכות טווח.
"באשר למלחמה בקרטלים" אמר השר ברקת כי "יש כבר חקיקה בקנה לפיה מה שטוב לאירופה טוב לישראל". הוא הוסיף כי הצעד השני בעניין זה הוא למנוע מצב שיש רק יבואן אחד למוצר, ואמר כי גם החקיקה הזו תגיע בקרוב לוועדה. הוא הסביר, כי הכוונה היא לחייב יצרנים ומפיצים בחו"ל שלא לעבוד רק עם יבואנים ישירים.
עוד ב-
הצעות נוספות עליהן דיבר השר ברקת היא לפרק את הכוח של המונופולים שיש להם כוח גדול מול הקמעונאים, והצעה שתאפשר לציבור לדעת מי עושק אותו. יו"ר הוועדה דוד ביטן אמר: "שטרום הבטיח לפרק את הבנקים ועבר כבר עשור ושום דבר לא זז. אנחנו רוצים פעולות מידיות". ברקת השיב, כי הרחבת השימוש בתקינה אירופאית היא מה שיעשה את ההבדל. באשר לזכות הציבור לדעת מי עושק אותו אמר השר: "הציבור ישפוט את התנהלות המונופולים, ואם לא יהיו מונופולים אז החוק מייתר את עצמו".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(3):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
2.הצהרות לעתיד אין חדשות על עשיה שהייתהלילי 07/2023/04הגב לתגובה זו0 0נעשה , נחייב ,= לפח . חייבתי , עשיתי 0 פעולות .סגור
-
1.נו והם ישאלו אותו באמת..מה מי ? 07/2023/03הגב לתגובה זו0 0יש יצרנים חתומים על הסכמי בלעדיות מה תכפה עליהם להפר חוזיםסגור
-
לא יכפה כלום מי שלא ישחק על פי חוק יהיה מחוץ לשוקעידו 07/2023/03הגב לתגובה זו1 020 שנים החברות חגגו ולא ידעו לשים לעצמן סטופ העלו את המחיים מכל סיבה שהיתה: דולר עולה, דולר ירד, אין עובדים, המשלוח עלה, תמיד המחיר רק מטפס ואף פעם לא ירד. הגענו למצב שלונדון זולה מדימונה במוצרי צריכה בסיסיים. עכשיו כשתהיה רגולציה ואולי היצרניות יגלו את אחוזי הרווח שהמפיצים עושים בישרא, ויבינו שזה לא קיים באף מדינה מערבית אולי בכלל יסרבו להאריך להם זכיונות.סגור