השוק

הבכיר הישראלי בהערכה חדה: מחיר הנפט נחשף, וגם הדולר

מנכ"ל פריקו מדבר על הזינוק המחיר הנפט, ועל פיחות השקל מול הדולר. פריימן: "העלייה במחירי האנרגיה והתייצבות לאורך זמן ברמות הגבוהות, צפויה לגרור לאפקט דומינו ולעליית מחירים רוחבית"
מערכת ice | 
עליית מחירי נפט (צילום shutterstock)
יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים, מימון והשקעות, מציין כי "הפגיעה בשדה הגז באיראן, שהינו השדה הגדול בעולם, והתגובה האיראנית, שפגעה בשדה הגז של קטאר השכנה, הזניקה את מחירי האנרגיה ובראשם את מחיר חבית הנפט מסוג ברנט, דלק המופק בים הצפוני, אל עבר רמת 115 דולר לחבית".
פריימן מסביר כי העלייה במחירי האנרגיה והתייצבות לאורך זמן ברמות הגבוהות, צפויה לגרור לאפקט דומינו ולעליית מחירים רוחבית: מזירת המתכות ועד לשוק הצרכני, ובכך לטרוף את הקלפים להפחתות ריבית בטווח הקרוב.
כמו כן, לפי פריימן, היצעי מט"ח מצד גופים מוסדיים, ממשיכים לבלום את פיחות השקל, כאשר הדולר אינו מצליח להתייצב מעל 3.14 שקל לדולר.
פריימן מפרט: "כפי שפירטנו רבות לאחרונה, הדולר ממשיך לנוע בתחום שערים רחב: 3.05- 3.26 שקל לדולר, כאשר בטווח הקצר, טרם מוצה פוטנציאל פיחות השקל, אולם במבט לטווח ארוך, המגמה השלטת של התחזקות השקל והיחלשות הדולר, צפויה לחזק את השקל אל עבר רמות קיצון חדשות".

יוסי פריימן מנכ"ל פריקו. קרדיט: יחצ
הוא מסכם: "ההחלטה שלא לשנות את שער ריבית הדולר, תומכת אף היא במהלך דומה מצד בנקים מרכזיים, ובראשם הבנק המרכזי האירופי ובנק ישראל".
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה