השוק
גוגל זינקה 80% בחצי שנה: וזה מה שיקרה לה הערב
החברה שזינקה בחדות בשנה האחרונה תחשוף הלילה את הדוחות להם כל השוק מחכה - והמספרים יקבעו האם הזינוק היה מוצדק או שהמניה לקראת תיקון חד. מה צפוי לקרות למניה?
הלילה אחרי המסחר בוול סטריט, כל העיניים יהיו נשואות למקום אחד: חברת אלפבית, החברה האם של גוגל, תפרסם את תוצאות הרבעון הרביעי של 2025, והשאלה המרכזית: האם העליות החדות במניה מוצדקות או שהמשקיעים הגזימו?
התמונה מרשימה: גוגל זינקה כ-80% בחצי השנה האחרונה, הרבה מעבר למדד ה-S&P 500. שוק ההון העניק לה אמון גבוה כחברה שמצליחה להרוויח לא רק מחיפוש ומפרסום, אלא גם מהמהפכה של הבינה המלאכותית. עכשיו צריך לראות האם ההכנסות והרווחים עומדים בהבטחות.
לפי האנליסטים, ההכנסות הכוללות ברבעון צפויות להגיע ל-94.7 מיליארד דולר, עלייה של 16% לעומת אשתקד. הרווח למניה צפוי לעלות ב-20%, ל-2.58 דולר. לפי סוחרי האופציות, מניית גוגל צפויה לזוז ב-6.5% למעלה או למטה אחרי הדוחות, כך שהמניה צפויה להיות תנודתית.
הכוכב האמיתי של גוגל בעיני השוק הוא Google Cloud, חטיבת הענן. היא צפויה להציג צמיחה של כמעט 36% בהכנסות, תוך שמירה על מגמת שיפור ברווחים. בסוף הרבעון השלישי, גוגל דיווחה על צבר הזמנות של 155 מיליארד דולר - מספר שעורר התלהבות בשוק. אם הצבר הזה ימשיך להתממש וגוגל תדווח על תחזית חיובית ל-2026, יכול להיות שהמניה תזנק שוב.
אבל יש גם בעיה: גוגל משקיעה סכומי עתק בתשתיות בינה מלאכותית. ההוצאות ההוניות צפויות לעלות בחדות ב-2026 - יש הערכות שמדברות על כ-135 מיליארד דולר, אולי אפילו 150 מיליארד.
האנליסטים רוצים לדעת האם ההשקעה הזו תתורגם להכנסות, או שזו סתם פזרנות שתפגע ברווחים.
גוגל לא מפסיקה להיות קודם כל חברת פרסום. פלטפורמת החיפוש, כולל השילוב של AI Overviews, צפויה להראות יציבות, עם צמיחה של כ-13% בהכנסות מחיפוש. YouTube צפויה לגדול בקצב דומה, בערך 13%, תודות לשירותי מנויים כמו YouTube TV וצמיחה בפרסום. השאלה היא: האם הקצב הזה מספיק כדי להצדיק את השווי הנוכחי של המניה?
יש סימנים לכך שהשוק מתחיל לחשוש שהציפיות מנופחות מדי. תחזיות הרווח למניה ירדו ב-0.4% בחודש האחרון, סימן קטן אבל משמעותי לכך שאנליסטים קצת מהססים. כשהמניה כבר במחירים שקרובים לשיא כל הזמנים, אפילו דוח "טוב" שלא עולה על הציפיות עלול לגרום לתיקון חד.
למשקיעים שמחזיקים במניה: כדאי לכם לשמור על ערנות. אם גוגל תפתיע לחיוב עם תחזית מתונה להוצאות הוניות ועליות חדות בענן, המניה יכולה להמשיך למעלה. אבל אם תהיה אכזבה במרווחים או חוסר בהירות לגבי ההשקעות העצומות, המכה עלולה להיות כואבת.
עוד ב-
למי שלא מושקע בגוגל: אולי עדיף לחכות לדוח ולראות את התגובה. אם השוק יתגמל את החברה, אפשר יהיה להצטרף בחודשים הבאים. אם לא - הסבלנות תשתלם. גוגל נשארת אחת החברות החזקות בעולם הטכנולוגיה. אבל כשהמניה זינקה כל כך מהר, המרווח לטעות צר מאוד.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



