השוק

המניה הביטחונית שזינקה 3,000% מרסקת את התחזיות: זה מה שיקרה מעכשיו

החברה שהפכה משקיעים למיליונרים מציבה רף חדש: 275 מיליון דולר הכנסות ב-2026, קפיצה של 64%. אבל אחרי עלייה של 283% בשנה האחרונה - האם יש עוד מקום לעליות?
רוי שיינמן | 
עליות חדות בבורסה (צילום pixabay,פלאש 90)
נקסט ויז'ן, יצרנית המצלמות המיוצבות למזל"טים שהפכה לכוכבת מדד ת"א-35, מפרסמת את נתוני המכירות ל-2025 והיעדים ל-2026: החברה קבעה יעד הכנסות של 275 מיליון דולר לשנת 2026, זינוק של 64% לעומת התוצאות המשוערות של 2025.
אבל הנתונים מעוררים גם שאלה קריטית: אחרי שהמניה זינקה כמעט 4,000% מאז ההנפקה ב-2021, ו-2283% רק בשנה האחרונה - האם המחיר כבר מתמחר את כל הפוטנציאל, או שיש כאן עדיין הזדמנות אמיתית?
נקסט ויז'ן מציינת כי היא צופה לסיים את 2025 עם הכנסות של כ-168 מיליון דולר - גידול של 46% לעומת 2024. זה מעבר ליעד של 160 מיליון דולר שהחברה הציבה לעצמה, וסימן טוב למי שהשקיע בה.
ברבעון השלישי לבדו, ההכנסות הגיעו ל-47 מיליון דולר, קפיצה של 62% לעומת אשתקד, והרווח הנקי עמד על 28 מיליון דולר – רווחיות שרובם יכולים רק לחלום עליה.
בשלושת השבועות האחרונים, החברה דיווחה על שלוש הזמנות משמעותיות בהיקף כולל של 108.5 מיליון דולר, שכולן אמורות להסתיים ב-2026. זה כבר קרוב ל-40% מיעד ההכנסות לשנה הבאה, לפני שהיא אפילו התחילה. לאורך 2025, החברה צברה 25 עסקאות בהיקף של מעל 2 מיליון דולר כל אחת, בסכום כולל של 223 מיליון דולר.
אבל כאן מגיעה השאלה שמעניינת כל משקיע: האם נקסט ויז'ן היא הימור חכם גם היום, או שהיא כבר יקרה מדי? שווי השוק של החברה עומד על כ-20.82 מיליארד שקל, ומכפיל הרווח שלה גבוה. זה אומר שהשוק כבר מתמחר המון ציפיות לצמיחה עתידית.
מצד אחד, החברה הוכיחה שהיא יודעת לבצע. היא חזקה פיננסית אחרי גיוס של 414 מיליון דולר בספטמבר, הביקוש למוצריה גובר בגלל המתיחות הגיאופוליטית העולמית והמלחמות באוקראינה ובישראל, והיא נסמכת על טכנולוגיה ייחודית שלא קל לשכפל.
מצד שני, המניה כבר עלתה בצורה דרסטית, והשוק כבר הוצא מחוסר איזון. אם החברה לא תעמוד ביעדים, או אם הביקוש יירד - המחיר עלול לקבל מכה קשה.
השאלה היא אישית עבור כל משקיע: האם אתם מאמינים שהביקוש למוצרי הביטחון ימשיך לגדול? האם אתם מוכנים לקחת סיכון על מניה שכבר עלתה הרבה, בתקווה שהיא תמשיך? ואם כן - האם אתם נכנסים עכשיו, או מחכים לתיקון? נקסט ויז'ן הוכיחה שהיא יכולה להפתיע לטובה. אבל בשוק ההון, אין הבטחות - רק החלטות מושכלות, והרבה אומץ.
"לאחר שנה אינטנסיבית שבה המשכנו להציג ביצועים חזקים באופן עקבי ולהרחיב את נוכחותנו בשווקי היעד המרכזיים אנחנו מפרסמים היום את יעד הדירקטוריון להנהלת החברה לשנת 2026 - הכנסות של כ-275 מיליון דולר, המשקף צמיחה של כ-64% לעומת ההכנסות של שנת 2025 אשר טרם בוקרו או סוקרו על ידי רואה החשבון של החברה", מר חן גולן יו"ר דירקטוריון נקסט ויז'ן.
"יעד זה נשען על המשך הגידול בביקושים לפתרונות הצילום המיוצבים של החברה, הרחבת בסיס הלקוחות והעמקת הפעילות אצל לקוחות קיימים, כפי שמשתקף גם ברצף ההזמנות המהותיות עליהן דיווחנו לאחרונה ושנכנסו לצבר ההזמנות של שנת 2026. 
לאורך השנים נקסט ויז'ן הציגה תכנית צמיחה ברורה, עמדה ביעדים שהציבה לעצמה ואף עקפה אותם. גם בשנת 2026 אנחנו ממשיכים להתמקד בצמיחה רווחית ואחראית תוך הרחבת יכולות הייצור והאספקה בהתאם לתוכנית העסקית, שמירה על סטנדרטים מחמירים ועמידה בלוחות זמנים.
אנו רואים ביעד לשנת 2026 ביטוי נוסף למומנטום העסקי של החברה ולנראות החזקה קדימה, ומעריכים כי השנה הקרובה צפויה להיות שנה נוספת של צמיחה משמעותית, התומכת בחיזוק מעמדנו בשיווקי היעד ובבניית ערך ארוך טווח לבעלי המניות", סיכם גולן.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה