השוק
עופר ינאי לא עוצר: זו העסקה החדשה ששווה 700 מיליון שקל
נופר אנרגיה: התקשרה בהסכם מימון ברומניה בהיקף של כ-192 מיליון אירו. המימון מיועד לפרויקטים Slobozia, Valter ו- Corbii Mari בהספק כולל של כ-530 MW
נופר אנרגיה ממשיכה לבסס את מעמדה כשחקנית מובילה בשוק האנרגיה האירופי ומדווחת על אבן דרך נוספת. חברת הבת, נופר רומניה, חתמה על הסכם מימון פרויקטלי בהיקף של כ-192 מיליון אירו עם קונסורציום של שלשה בנקים גלובליים מוביליםOTP Bank, European Bank ו-Raiffeisen Bank.
המימון מיועד להקמתם של שלושה פרויקטים סולאריים: Slobozia, Valter ו- Corbii Mari - שהיקפם הכולל עומד על כ-530 MW. עם החתימה על הסכם זה, השני במספר במדינה, השלימה החברה סגירה פיננסית עבור כלל צבר הפרויקטים הסולאריים שלה ברומניה, הכולל כעת חמישה פרויקטים ממומנים במלואם בהיקף כולל של כ-850 MW . יצוין כי פרויקט Ratesti אינו נכלל בהיקף זה מאחר והחברה חתמה על הסכם למכירתו.
תנאי המימון משקפים את האמון של המערכת הבנקאית הבינלאומית באיכות הפרויקטים. ההלוואה הועמדה לטווח ארוך של 12 שנים, בריבית משתנה של Euribor 6M+ 3.3%. הפורטפוליו ברומניה, הכולל 5 פרויקטים סולאריים בהיקף של כ-850 MW, נמצא בשלבים מתקדמים: שלושה פרויקטים בהיקף של כ-390 MW מוכנים לחיבור לרשת החשמל, כולל פרויקט סלבוזיה שנהנה מ-CfD צמוד ל-15 שנה. הפרויקטים Valter ו-Corbii Mari, כ-460 MW נוספים, נמצאים בשלבי הקמה והיערכות להקמה. עם הפעלתם המלאה, צפויים הפרויקטים להניב בשנתם הראשונה הכנסות של כ-206 מיליון שקל ו- EBITDA של כ-172 מיליון שקל.
עם ביסוס פורטפוליו סולארי לקראת הנבה, החברה מסמנת את תחום האגירה ברומניה כמנוע הצמיחה האסטרטגי הבא. השילוב בין פרויקטים מוכנים לחיבור הצפויים להניב תזרים משמעותי לבין יכולות מימון מוכחות, מעניק לנופר קרקע פורייה להתרחבות בתחום האגירה. בתוך ארבע שנים בלבד, הפכה נופר רומניה משחקנית חדשה למובילת שוק במדינה. כעת, החברה ממנפת את בשלות הפרויקטים, המימון ואת חיבורי החשמל לקדם באגרסיביות צבר פרויקטי אגירה בייזום מתקדם. לחברה כ-2.5 GW פרויקטים אגירה Co-located אשר החברה נערכת להקמתם, מהלך שנועד לגדר את מחירי החשמל ולמקסם את התשואה.
עוד ב-
עופר ינאי, מנכ"ל נופר אנרגיה, מסר: "השלמת הסגירה הפיננסית לכלל צבר הפרויקטים שלנו ברומניה, בהובלת בנקים בינלאומיים מהשורה הראשונה, היא הוכחה נוספת לעוצמה של הפלטפורמה שלנו ברומניה. בתוך ארבע שנים בלבד הקמנו אופרציה משמעותית הצפויה לייצר תזרים חזק לנופר. היכולת להוציא לפועל פרויקטים בהיקף של מאות MW שהבטיחו מימון, תאפשר לנו להתקדם בהקמת פרויקטי האגירה במדינה הצפויים לשפר את תשואות הפרויקטים."
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



