השוק

נשיא התאחדות התעשיינים מכריז: "אנו מנסים לעצור את הייבוא הטורפני"

לאחר שהומלץ על מתן היטל היצף על ייבוא פרופילי אלומיניום מסין, נשיא התאחדות התעשיינים פנה לנוכחים בוועדה המייעצת לשר הכלכלה והצהיר: "אנו מנסים לעצור את הייבוא הטורפני במהלך שנעשה כבר בכל מדינות העולם המערבי"
כתבי ice השוק | 
רון תומר (צילום יוסי אלוני)
הבוקר (שלישי) התקיים דיון של הוועדה המייעצת לשר הכלכלה בכדי לגבש המלצות בנוגע להטלת היטל היצף על ייבוא פרופילי אלומיניום מסין. כזכור, הממונה על היטלי סחר במשרד הכלכלה, דני טל, המליץ להטיל היטל היצף לחמש שנים על יבוא פרופילי אלומיניום מסין, לאחר שקבע כי נגרם נזק ממשי לתעשייה המקומית. 
שיעור ההיטל הופחת מ-61%-146% בהחלטה המקדמית ל-34%-105% בממצאים הסופיים. ההיטל צפוי להיכנס לתוקף בנובמבר והוועדה המייעצת תקבע אם ההיטל הזמני יהפוך לקבוע ויוטל למשך חמש שנים כאמור.
נשיא התאחדות התעשיינים, ד"ר רון תומר, פתח את הדיון והציג את עמדת התעשיינים בכללותה בפני הוועדה: "תעשיית האלומיניום היא תעשייה חזקה שעומדת בכושר הייצור ומספקת את כלל הביקושים ואין אנו מבקשים סעד לתעשייה כושלת חלילה". 
לדבריו, תעשיית האלומיניום תגדל ותצמח במידה ויהיו לה את התנאים הראויים לכך. על אף זאת, תומר הדגיש כי כניסת גורם חיצוני שפועל באופן טורפני בכל העולם עלולה להקריס אותה. 
בהמשך, התייחס נשיא התאחדות התעשיינים לתחזית האימים שהציג נתניהו בכנס החשב הכללי בירושלים: "אנו בהתאחדות התעשיינים מציגים תעשייה מגוונת, לא מדובר רק ביצרנים אלא גם בצרכנים של אלומיניום, לכן אנו שוקלים את הדברים ברמה הלאומית. שוק האלומיניום הוא שוק פתוח ויש לו הרבה מאד אפשרויות מכל העולם. איננו מנסים להיות ספרטה או משק אוטרקי, אלא לא להיות חשופים לייבוא טורפני ותחרות שאינה הוגנת ואף לא חוקית". 
בהמשך, הזכיר ד"ר רון תומר את ההגבלות השונות על ייבוא פרופילי אלומיניום במדינות העולם המערבי: "אנחנו לא ממציאים את הגלגל, אנחנו באיחור - ישראל היא אינה הראשונה בעולם שמגינה על התעשייה שלה מפני ההצפה של פרופילי אלומיניום מסין אלא מצטרפת באיחור למדינות העולם המערבי – ארה"ב החלה זאת עוד בימי הממשלים הקודמים של אובמה וביידן, בנוסף לאירופה, קנדה, אוסטרליה ועוד. לא מעט מדינות הטילו הגבלות שונות מכיוון שהן הבינו שמדובר בתחרות לא חוקית וטורפנית". 
כמו כן, התייחס ד"ר רון תומר לחשיבות הייצור המקומי בתקופת המלחמה במיוחד ולקמפיין השקרי לדבריו של המסחר יבואנים מסין: "אי אפשר שלא להתייחס לחשיבות הייצור העצמי של ישראל לנוכח המלחמה של השנתיים האחרונות. אנחנו חייבים לבנות את המגנן שלנו שישמור על הייצור המקומי ולא יפקיר או יפגע בו.
הקמפיין השקרי על התייקרות המחירים של האלומיניום הציג תמונה מעוותת שהתבססה על התייקרות מחירים עולמית שאינה קשורה להחלטה על היטל ההיצף בישראל, ונתונים לא רלוונטיים של חברת בת של אחת היצרניות שמוצרים שונים. האם על זה אנחנו רוצים להתבסס ולהרוס תעשיה שלמה?".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה