השוק

אפל מול סמסונג - איזו יבואנית מרוויחה יותר?

שתי היבואניות של המכשירים הפופולאריים נסחרות בבורסה - אייקון גרופ יבואנית אפל וסאני תקשורת יבואנית סמסונג. איזו חברה מובילה בהכנסות, מי מובילה ברווחיות, ואיזו מניה מציגה תשואה טובה יותר?
רוי שיינמן | 
אפל, סמסונג (צילום shutterstock ,unsplash)
אפל וסמסונג הן שתי יצרניות המכשירים הסלולריים הפופולאריות בעולם - וגם בישראל. שתי היבואניות שלהן בישראל נסחרות בבורסה - אייקון גרופ שמייבאת את מכשירי אפל, וסאני תקשורת שמייבאת סמסונג. מי מהן מרוויחה יותר ואיזו מניה הציגה תשואה טובה יותר בשנה האחרונה?
אייקון גרופ הציגה ברבעון השני הכנסות בסך של כ-365.4 מיליון שקל, לעומת כ-377.4 מיליון שקל ברבעון השני של 2024. החברה ציינה כי הירידה נבעה ממגזר הקמעונאות, בעיקר בשל סגירת החנויות או לכל היותר פעילות במתכונת חלקית בתקופת מבצע ״עם כלביא״ (המלחמה עם איראן). 
במגזר הקמעונאות הסתכמו ההכנסות בכ-100.6 מיליון שקל, לעומת כ-115 מיליון שקל ברבעון השני אשתקד. הירידה נבעה, כאמור, בעיקר מהשפעת ימי המלחמה עם איראן. 
במגזר ההפצה גדלו ההכנסות לכ-264.8 מיליון שקל, לעומת כ-262.3 מיליון שקל ברבעון המקביל ב-2024. 
הרווח הגולמי ברבעון השני של השנה הסתכם בכ-36.7 מיליון שקל, לעומת כ-41 מיליון שקל ברבעון השני של 2024. שיעור הרווח הגולמי עמד על כ-10%, לעומת כ-10.9% ברבעון המקביל אשתקד. עיקר הירידה בשיעור הרווח הגולמי ברבעון השני נובעת ממגזר ההפצה כתוצאה מהשפעת הירידה בשער החליפין של הדולר. 
הרווח הנקי של יבואנית אפל הסתכם ברבעון השני של 2025 בכ-6.4 מיליון שקל, לעומת כ-7.8 מיליון שקל ברבעון השני אשתקד. השינוי ברווח נובע מהקיטון ברווח התפעולי, כאמור, בקיזוז חלקי עם קיטון בהוצאות המימון, נטו שנובע בעיקר מהכנסות מהפרשי שער כתוצאה מירידת שער הדולר לעומת השקל ומירידה בהיקף החוב הבנקאי. 
"ברבעון השני המשכנו לפעול לפי תוכניות העבודה שלנו, תוך מתן הצעות ערך טובות יותר ללקוחות, לצד הקפדה על צד ההוצאות. תוצאות הרבעון הושפעו מכך שבמהלך מבצע 'עם כלביא' חנויות הקבוצה היו סגורות או לכל היותר פעלו במתכונת חלקית ותנועת המבקרים בקניונים היתה דלילה ביותר ולכן חלה ירידה במכירות מגזר הקמעונאות של הקבוצה", מסר דורון סלע, מנכ"ל אייקון גרופ. 
"בנוסף, עקב ביטולי טיסות לישראל חלו עיכובים משמעותיים בהגעת משלוחי סחורה מספקי הקבוצה, שהשפיע על המלאי וקצב המכירות. למועד פרסום הדו"ח פעילות הקבוצה מתנהלת באופן סדיר, כאשר אנו ממשיכים לפעול לחיזוק וביסוס מיצובה המוביל בקרב קהל הלקוחות. יצוין כי לאחר תקופת הדוח ועד למועד פרסום דוח זה חלה עליה בהכנסות הקבוצה ביחס לתקופה המקבילה אשתקד ובחודש יולי ההכנסות בחנויות זהות עלו בכ- 4.7% לעומת תקופה מקבילה אשתקד".
ומה לגבי סאני? החברה שבשליטת לפידות קפיטל (52.15%) דיווחה על הכנסות של 229 מיליון שקל לעומת 251 מיליון שקל ברבעון המקביל, כשגם כאן הירידה מיוחסת בין היתר למלחמת "עם כלביא".
הרווח הגולמי ברבעון השני לשנת 2025 הסתכם ב-28.1 מיליון שקל (כ-12.3% מסך ההכנסות) בהשוואה לרווח גולמי של 30.7 מיליון שקל (כ-12.2% מסך ההכנסות) ברבעון המקביל אשתקד. הקיטון ברווח הגולמי נובע מקיטון בהכנסות.
הרווח הנקי ברבעון השני לשנת 2025 קטן ב-2.9% והסתכם ב-8.3 מיליון שקל, לעומת רווח נקי של 8.5 מיליון שקל אשתקד. עיקר הירידה ברווח הנקי נבעה  מקיטון בהכנסות וברווח התפעולי.
"החברה הצליחה במהלך הרבעון להגיע לרף הכנסות של כ-229 מיליון שקל בעיקר הודות להמשך השקה מוצלחת של מכשיר הדגל של סמסונג S25 שאומץ בהתלהבות ע"י הצרכנים ותמחור שמתאים לתקופת אי-הודאות בשוק הישראלי", מסר אלי לביא, מנכ"ל סאני תקשורת. 
"בצל האי-ודאות הכלכלית הגלובלית, התנודתיות בשער הדולר, סביבת ריבית גבוהה, סביבה מאתגרת בשוק הישראלי, ושינויים בסביבה העסקית של שוק מוצרי הצריכה הטכנולוגיים, סאני תקשורת ממשיכה למקד את מאמציה בשמירה על היקף מכירות גבוה והצטיינות תפעולית, על מנת למתן את ההשפעות המאקרו-כלכליות, ייקור התשומות והמימון. אחרי תקופת הדו"ח במהלך חודש יולי השוק התאושש בצורה מרשימה ונרשמו ביקושים טובים לסדרת S25 ולהשקה של המכשירים המתקפלים Z fold 7 ו- Z Flip 7 כך שהשפעות מבצע "עם כלביא" נראות כרגע כתחומות בזמן".
ומה לגבי המניות? אייקון גרופ נסחרת לפי שווי של כ-320 מיליון שקל אחרי עלייה של 23.5% השנה ושל 32% בשנה האחרונה. סאני נסחרת לפי שווי קרוב - 328 מיליון שקל - אך היא זינקה השנה ב-32.5% ובשנה האחרונה ב-59%.
סאני מובילה על אייקון כבר תקופה, בין היתר בגלל שני גורמים שהשפיעו לרעה על אייקון בשנים האחרונות - הראשון הוא העובדה שאייקון הונפקה בגל ההנפקות של 2021 לפי שווי מנופח, מה שתרם ללחץ על המניה שירדה מאז בכ-61%.
בנוסף, לפני מספר שנים ענקית המחשוב והקמעונאות KSP קיבלה זכאות לרכוש ישירות מאפל, מה שפגע בבלעדיות של אייקון כמפיצה היחידה של אפל בישראל.
אייקון בינתיים מראה הכנסות גבוהות יותר מסאני, כשמכשירי אפל עדיין יותר פופולאריים מאלה של סאני. עם זאת, חשוב לציין שאייקון מוכרת גם מחשבים של אפל, ואפילו מחשבים ניידים של חברות נוספות דרך חברת הבת. סאני יותר ממוקדת במכשירי סמסונג, כשיש לה גם הסכם שירות מול ענקית הטכנולוגיה באמצעותו סאני יכולה לספק אחריות מורחבת ללקוחות.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה