דיגיטל וטק

יום השואה: רק 23.8% מהתכנים האנטישמיים ברשת מוסרים

יום השואה 2023. דו"ח של ארגון CyberWell חושף מה מצב האנטישמיות ברשתות החברתיות, אילו מהן נלחמות בהכחשת השואה, מי הרשת האלימה ביותר, איזו קונספירציה התפרסמה סביב המונדיאל ובמה אשם אילון מאסק

מערכת ice | 
רשתות חברתיות (צילום freepik)
ארגון CyberWell, אשר פיתח פלטפורמה ייחודית למלחמה באנטישמיות ברשת באמצעות Data ומודלי AI, מפרסם דו"ח המציג מה מצב הכחשת השואה ברשתות החברתיות – נתונים אודות כמות הפוסטים המגמות השונות וההבדלים בין חמש הרשתות החברתיות הגדולות ביותר (טיקטוק, פייסבוק, אינסטגרם, טוויטר ויוטיוב).
אומנם המדיניות של כל חמש הרשתות אוסרת פרסומים בנושאי הכחשת שואה, אך יש פערים באכיפה ובהסרתם של פוסטים אלו. שיעורי ההסתה של התוכן המדווח משתנים בין השפות השונות. בטוויטר מסירים כ-34% מהפוסטים שמכחישים שואה בשפה האנגלית, לעומת 8% בלבד בערבית. בפייסבוק היחס עומד על 11% הסרה של פוסטים באנגלית לעומת 4% בערבית.

באמצעות הדיווחים של ארגון CyberWell, שיעורי הסרת התוכן האנטישמי ברשת עלה מאז תחילת פעילותם ב-2022 ועומד היום על 23.8% על פי כל הפלטפורמות בממוצע. לפי רשתות: אינסטגרם 13%, פייסבוק 17%, טיקטוק 22%, טוויטר 26% ויוטיוב 31%.
הבדל נוסף בין הרשתות מתבטא במידה שבה תוכן אנטישמי ניתן לחיפוש, ישנתן רשתות שמגבילות חיפוש של ביטויים מסוימים שקשורים לאנטישמיות. בפייסבוק למשל, משתמש שינסה לחפש ביטוי הקשור להכחשת שואה, יתקל בסירוב ואף יקבל הודעה שממליצה לו לעשות בדיקת עובדות היסטורית. לעומת זאת, טוויטר לא מגבילה חיפושים של ביטויים אנטישמיים בשום צורה.
יוטיוב גם היא לא מגבילה את החיפש של מירב הביטויים, אבל מאחר ומתבצעת אכיפה מרובה בפלטפורמה, בעת חיפוש של ביטויים שכאלו כמעט ולא יתקבלו תוצאות, וגם אלו שיתקבלו אינן קשורות לתוכן אנטישמי או הכחשת שואה. טיקטוק זו הפלטפורמה היחידה שגם לא מאפשרת את חיפוש ביטוי הכחשת שואה וגם מציגה הודעה הממליצה לבדוק עובדות היסטוריות גם בשפה הערבית.
ומה עם קצת סטריאוטיפים? באנגלית הסטריאוטיפ הנפוץ על פי כל הפלטפורמות הוא שיהודים הם חמדנים (19%), לעומת ערבית בה רוב הפוסטים עוסקים בהיותם של היהודים אויבים (25%) או שולטים בעולם (22%). במהלך המונדיאל בקטאר, חשפה CyberWell פוסטים שנכתבו והופצו על ידי קבוצות איסלמיות במסגרת קמפיין, בטענה שיהודים וציונים יזמו את תחרויות הספורט כדי להסיח את דעתו של העולם ולבצע השתלטות.
מנכ"לית הארגון, טל אור מונטמאיור, מסרה: "התקופה האחרונה אופיינה בביטויים אנטישמיים של סלבס ברשתות החברתיות ונהלי תוכן מקלים שהביאה איתה ההנהלה החדשה של טוויטר. התוצאה של הנורמליזציה הממושכת לשנאת יהודים אינה מפתיעה: עליה בתקריות האנטישמיות בחיים 'האמיתיים', אלו שמחוץ לרשת, ושינוי שלילי בתפיסה של יהודים בקרב הציבור העולמי".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה