דיגיטל וטק

קים קרדשיאן כמשל: אתיקה בעבודה עם משפיעני רשת

כל מה שרציתם לדעת על הרווחים של משפיעני הרשת מפרסום ברשתות החברתיות השונות ולא ידעתם את מי לשאול: קים קרדשיאן כמשל על האתיקה בעבודת הפרסום עם משפיעני הרשת
ליאב רפאל חן | 
ליאב רפאל חן (צילום יח"צ)
אותנטיות היא המעיין הנובע בעולם משפיעני הרשת. זו הדרך עבור המשפיענים לייצר קהל נאמן ופעיל ברשתות השונות כמו גם הדרך עבור מותגים למצוא את המשפיענים הטובים ביותר לעבוד איתם - כדי לקבל את החזר ההשקעה הגבוה ביותר.
למעשה, האותנטיות בונה את האמון הדרוש בין הצדדים, משפיען, עוקב ומותג כדי להצליח במטרות הפעילויות השונות. גילוי נאות הוא חלק אינטגרלי מיצירת האמון הזו, התעלמות ממנו - לרוב מהווה את תחילת כל הבעיות.
גילוי נאות עבור הקהל: מוקדם יותר החודש, אחת המשפיעניות המוכרות יותר בעולם קים קרדשיאן הסתבכה עם ה-US Securities Exchange Commission SEC מכיוון שלא עשתה מספיק על מנת ליידע את הקהל שלה ברשת החברתית (עשרות מליוני עוקבים) שפוסט שהעלתה נועד לקדם כפרסומת את אחד המטבעות (קריפטו) הקיימים בשוק. כתוצאה, הבת המפורסמת ביותר לשושלת קרדשיאן שילמה 1.26 מיליון דולר קנס ל-SEC. ולא זה לא שווה - כיוון שזה יותר ממיליון דולר לעומת מה שקיבלה על הפרסומת.
קרוב יותר הביתה, גם אביחי מנדלבליט כיועץ משפטי לממשלה קבע כי יש לציין את מהות הפרסום בכל מהלך שיווקי. משפיעני הרשת מאמצים בקלות את חוקים אלו ומצאו דרכים אותנטיות לשלב אותן בכל הפרסומים.
אז, איפה יש להשתפר? גילוי נאות עבור המותגים, עבור איש השיווק, משימת המשפיענים היא לא פשוטה בכלל. ברור שיש לעבוד איתם וברור שהם מייצרים ערך, אבל עדיין שומעים בשוק המקומי את חוסר הבטחון, הפחד וכוויות העבר מהצד המשלם במשוואה. הסיבה היא פשוטה, לצד הזה - אין מנדלביט.

הטכנולוגיה בתחום כבר שמה את השקיפות כדרישה בסיסית, את ניהול המשפיענים ליעיל ופשוט יותר, אך מה עושים כשאין טכנולוגיה שיכולה לשקף את מסלול הכסף מחשבון הבנק של המותג ועד לחשבון הבנק של המשפיען? גופי ייצוג המשפיענים נמצאים בקונפליקט תמידי. המשפיע באופן שלילי על מטרות הקמפיין. מצד אחד מחתימים את המשפיענים הטובים ויש "להאכיל" אותם בעבודה באופן קבוע. ומצד שני, עובדים עם מותגים בעלי צרכים מגוונים הדורשים משפיענים שונים -  קהלים שונים ותוכן שונה. במציאות כזו, לא ניתן לעולם לספק את הROI האופטימלי על ידי בחירה מהיצע מוגבל של מיוצגים.
בארה"ב כמובן ישנם פתרונות לסוגיה, החל ממודל אפיליאציה מבוסס תוצאות ועד למעבר לעבודה ישירה של מותג מול משפיענים באמצעות מערכות חכמות. לסיכום, בישראל מעל 30 אלף משפיעני רשת. הם לא ילכו לשום מקום - אם כבר, נתרגל לעוד רשתות חברתיות, ועוד כישרונות חדשים. כמנהלי שיווק ומותגים חשוב לאמץ גישה הפועלת לטובת הקמפיין, ומתחילה בבחירת משפיענים רלוונטית ומוקפדת, המתחילה מהיצע שאינו מוגבל בשום צורה. 
הכותב הינו מנכ"ל ומייסד שותף Humanz.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה