דיגיטל וטק

פגישה חשובה לשילוב הסטודנדטים בהייטק: אלו החברות שלקחו חלק

ראשי מרכזי הקריירה של המוסדות האקדמיים בדרום פגשו מפתחים מחברות ההיי-טק המובילות. הם דנו על האופן שבו תוכניות התמחות משותפות, סדנאות הכנה לסטודנטים לקראת ההשתלבות בהייטק, ימי ראיונות מרוכזים לסטודנטים ובוגרי המוסדות האקדמיים במרכז לאודר ואמצעים נוספים, יוכלו לסייע בהרחבת הזדמנויות התעסוקה באזור.
מערכת ice | 
הייטק-אילוסטרציה (צילום freepik)
פורום התעסוקה האקדמי בדרום, בהובלת מרכז לאודר לקידום תעסוקה בנגב, התכנס השבוע בפארק ההיי-טק גב-ים נגב למפגש עם מפתחים מהחברות המובילות בתעשייה. בפורום חברים מרכזי הקריירה של המוסדות האקדמיים באזור – SCE המכללה האקדמית להנדסה ע״ש סמי שמעון, מכללת ספיר, מכללת עתיד, המכללה הטכנולוגית באר שבע, מכללת אחוה, האוניברסיטה הפתוחה, מכללת אשקלון ומוסדות אקדמיים נוספים. מרכזי הקריירה משתפים פעולה במסגרת הפורום על מנת לשפר את קשרי המעסיקים ותוכניות פיתוח הקריירה שלהם. 
במפגש האקדמיה ותעשיית ההיי-טק לקחו חלק החברות: רזיליון, מורפיסק וסייברארק. ראשי מרכזי הקריירה של המוסדות האקדמיים ונציגי החברות שיתפו ידע על הזדמנויות התעסוקה בהיי-טק בדרום. הם דנו על האופן שבו תוכניות התמחות משותפות, סדנאות הכנה לסטודנטים לקראת ההשתלבות בהייטק, ימי ראיונות מרוכזים לסטודנטים ובוגרי המוסדות האקדמיים במרכז לאודר ואמצעים נוספים, יוכלו לסייע בהרחבת הזדמנויות התעסוקה באזור.

בראש פורום התעסוקה האקדמי בדרום עומדת קרן כהן, מנהלת מרכז לאודר והפורום מסייע למוסדות האקדמיים לרקום רשת קשרים עם מעסיקים, שתאפשר את קידומן של תוכניות מנטורינג ופיתוח קריירה. הפורום עוסק במעקב וקידום תעסוקת בוגרי המוסדות האקדמאים בחברות בדרום ויצירת אופק תעסוקתי באזור. כמו כן, פועל הפורום לרכישת והטמעת כלים חדשניים בתחום פיתוח הקריירה במוסדות האקדמיים. המשתתפים רוכשים ידע בשימוש בכלי בינה מלאכותית לפיתוח קריירה, פיתוח יזמות בעידן ה-slashism בו רבים מהעובדים עוסקים במספר מקצועות שונים וכן כלים לפיתוח תוכניות מנטורינג בתוך המוסדות האקדמיים. 
קרן כהן, מנהלת מרכז לאודר לקידום תעסוקה בנגב, מסרה: "הג'וניורים בענפי התעשייה השונים מצויים בצומת מרגש אך מורכב, הם עושים את צעדיהם הראשונים בקריירה ואין להם עדיין את הניסיון הנדרש למרבית המשרות. ככל שהמוסדות האקדמיים ישכללו את תוכניות החונכות ופיתוח הקריירה שלהם, בעזרת פורום התעסוקה האקדמי של מרכז לאודר, הם יוכלו להפוך את מעבר הבוגרים מהאקדמיה לתעשייה לחלק יותר. הבנת אופי התפקידים והצרכים של המעסיקים המובילים בדרום היא היסוד לגיבוש תוכניות קידום תעסוקה מוצלחות".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה