כסף וצרכנות

הרימון הטעים בישראל: זה הזן שכבש את המומחים

שבוע וחצי לראש השנה, ובזמן שאתם תוהים לעצמכם אם נפלתם על רימון חמוץ או מתוק, תחרות הרימונים המסורתית מכתירה את הזן הטעים ביותר לשולחן החג
שירה יום טוב | 
רימון (צילום shutterstock, freepik)
פחות משבועיים לפני ראש השנה ובתחרות ייחודי, בה הכריע הרכב של ארבעה שופטים, הוכתר הרימון הטעים בארץ. הרכב השופטים בחן שישה זנים שונים במהלך תערוכת החקלאות "אגרומשוב", והגיע להחלטה מי מהם הוא הזן הטעים ביותר.
תחרות הרימונים המסורתית נערכה היום (רביעי) במסגרת תערוכת 'אגרומשוב', במהלכה בחנו ארבעה השופטים שישה זני רימון. הבעלים של חברת "נוי השדה" נוי הדס, מנכ"ל ארגון מגדלי הפירות ירון בלחסן, מנהלת שירות ההדרכה והמקצוע באגף החקלאות חגי שניר וסמנכ"ל למימון השקעות במשרד החקלאות צביקה כהן דירגו את כל הרימונים על פי מספר קריטריונים: צבר הפרי, גודל, צובע הגרעינים, טעם, רמת פציחות, מתיקות, חמיצות ועוד.

לבסוף הוכרזה זכייתו של זן "עמק" כרימון הישראלי המשובח והאיכותי ביותר. מדובר בזן ישראלי המבשיל מוקדם יותר. קליפתו אדומה וגרגיריו מתוקים מאוד. יש לו הרבה מיץ וגרעינים רכים והוא פיתוח של המכון הוולקני הישראלי.
התחרות היא יוזמה מיוחדת של תערוכת החקלאות המרכזית של ישראל - אגרומשוב. בן כהן ממושב אביגדור, אחד המגדלים הגדולים בישראל בתחום הרימון, סיפק את זני הרימונים היפים והמשובחים. בשנה שעברה, אגב, זכה בתחרות מטעם תערוכת "אגרומשוב" זן 'עכו', שגבר על שישה זנים אחרים ומשתתף גם הפעם בתחרות.
יש לציין כי יבול הרימון בישראל יגדל השנה ויעמוד על כ-45 אלף טון רימונים. במהלך חגי תשרי אזרחי ישראל צורכים 7,000 טון רימון ולאורך השנה כ-14 אלף טון רימונים. ייתרת היבול משמשת לייצור משקאות רימונים וליצוא. ברחבי המדינה יש כ-100 חקלאים מגדלים רימונים, כאשר הזן הנפוץ ביותר בישראל הוא וונדרפול. עיקר שטחי הגידול הם בצפון, בשומרון ובדרום הארץ.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה