כסף וצרכנות

יוחננוף, ויקטורי ורמי לוי בצרות? מוכרות בהפסד וגורמות לקריסה

?חנויות החשמל הפרטיות בסערה נגד ענקיות הקמעונאות: תלונה נגד רשתות המזון על "מכירות הפסד טורפניות"
מערכת ice | 
ויקטורי, רמי לוי, יוחננוף (צילום shutterstock, באדיבות המצולם, ויקיפדיה/ניר ודל, גבע טלמור, פלאש 90/ יוסי אלוני)
בעקבות פרסומים על חדירת רשתות המזון הגדולות לענף מוצרי החשמל במחירים אגרסיביים במיוחד, הגיש בעל חנות ''כל אלקטריק'' ברחובות, תלונה דחופה לרשות התחרות. בעל העסק המפעיל את עסקו למעלה מחמישה עשורים, טוען שרשתות כמו שופרסל, אושר עד, ויקטורי ויוחננוף מוכרות טלוויזיות, מקררים, מכונות כביסה ומוצרים נוספים במחירי הפסד מובהקים שלא נועדו להפקת רווח, אלא משמשים ככלי משיכה שיווקי.
על פי כלכליסט הוא טוען כי מדובר בניצול לא ראוי של הכוח הכלכלי שנצבר בענף המזון כדי לחדור לשוק אחר ולפגוע בתחרות החופשית, בניגוד לעקרונות חוק התחרות. המטרה, כך הוא חושש, היא חיסול העסקים הקטנים והעצמאיים שאינם יכולים להתמודד עם מכירות הפסד ממושכות, ולאחר מכן העלאת המחירים - בדיוק כפי שקרה בענף המכולות והקמעונאות.

בעל העסק המדובר חושש שלאחר הדחקת השחקנים הקטנים מענף החשמל, המחירים יזנקו, המבחר יצומצם והציבור ישא בנזק. למרות חומרת הטענות, רשות התחרות צפויה שלא להתערב מומחי הגבלים עסקיים מציינים שבשוק שאינו מונופוליסטי, הורדת מחירים נחשבת לדבר חיובי גם אם היא פוגעת במתחרים, ואף לא אחת מרשתות המזון מוגדרת כמונופול. מרשות התחרות נמסר רק כי התלונה התקבלה ותיבחן, אך הסיכויים להתערבות פעילה נמוכים.
כזכור רק לאחרונה הוצת קרב האייפונים בין הענקיות וגם מוצרים כמו טלוויזיות ושואבי אבק נמכרו במחירים שוברי שוק, כשאפשר לומר כי ויקטורי ורמי לוי עמדו בחזית. אושר עד לדוגמא מכרה גם לא מעט מוצרי אופנה ובכלל השוק מתלקח בתקופה האחרונה בקרב המבצעים.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה