מדדים ומחקרים

אלו החברות שהמשקיעים שלהן הרוויחו בענק בחודשיים וחצי האחרונים

ענקיות הטכנולוגיה הסיניות, שבשנים האחרונות נמחקו משוויין לא פחות מ-2 טריליון דולר, חזרו לזנק בבורסות, בזמן ששאר העולם מדשדש. הסיבה לכך אינה רק סופה של מדיניות ה"אפס קורונה" בסין
יאיר מור | 
מניות (צילום pexels)
בזמן שכל שוק ההון מדשדש במקרה הטוב או צונח במקרה הרע, יש קבוצה אחת של חברות שרושמות בחודשים האחרונים עליות חדות ויציבות: ענקיות האינטרנט הסיניות.
חברת האינטרנט הגדולה במדינה, טנסנט, שמלבד רשת חברתית ושירותי הזרמת וידאו ומוסיקה מושקעת כמעט בכל משחק פופולארי בעולם, רשמה מאז סוף אוקטובר זינוק של כ-82%, משווי שוק של 252 מיליארד דולר ל-458 מיליארד דולר. רק בשבועיים האחרונים, מאז תחילת 2023, היא עלתה ב-13%.
עליבבא, ענקית הקניות ברשת ושירותי הענן המקומיים בסין, זינקה אפילו יותר – מ-167 מיליארד דולר בסוף אוקטובר ל-311 מיליארד כעת, עלייה של כ-76%, כאשר רק בשבועיים האחרונים נסקה ב-33%.
ענקית נוספת מתחום המסחר המקוון, פינדואודואו, זינקה ב-84%, מ-67 ל-123 מיליארד דולר, ומתחילת ינואר ב-19%; באידו, המפעילה את מנוע החיפוש המרכזי בסין, לצד שירותי אינטרנט בולטים נוספים, זינקה ב-78%, מ-27 ל-48 מיליארד דולר, ומתחילת השנה ב-21.5%; ודידי גלובל, מפעילת שירות הזמנת המוניות דידי צ'ושינג, רשמה עליות דרמטיות במיוחד – מ-10 מיליארד דולר בסוף אוקטובר ל-22 מיליארד דולר כעת, זינוק של 120% בחודשיים וחצי, כאשר רק בשבועיים האחרונים היא עלתה ב-45%.
הסיבות לעליות הללו, לפי דיווח בבלומברג, משלבות שני גורמים עיקריים: מצד אחד, ההקלה במדיניות הקורונה המחמירה של סין החל מסוף אוקטובר, שהביאה לפתיחה הדרגתית של המדינה וחזרה לשגרה חלקית לפחות ולפעילות כלכלית כמעט מלאה; ומצד שני, סימנים הולכים וגוברים לכך שהממשל סיים לעשות שרירים על חברות הטכנולוגיה הגדולות במדינה ומאפשר להן לחזור לפעילות. כך, לדוגמא, המשטר אישר משחקים חדשים, לראשונה זה יותר משנה – מה שהקפיץ כמובן את טנסנט; קבוצת ANT, חברת האחות של עליבבא לשירותי בנקאות וכספים, קיבלה אישור לגייס מיליארד וחצי דולר, שנתיים וחצי לאחר ביטול ההנפקה המתוכננת שלה בבורסה; ודידי קיבלה אישור לחזור לחנויות האפליקציות ולאפשר הרשמה של משתמשים חדשים, לראשונה מאז הוסרה מהחנויות בסוף 2021 בעקבות הפרת פרטיות, לכאורה.
כל זה מחזיר את ההייטק הסיני למסלול שבו היה לפני המשבר הכלכלי שנגרם משילוב הסנקציות הקשות של הממשל על החברות בתחום בשנים האחרונות, יחד עם השלכות הקורונה וכשלונו ארוך-הטווח של הממשל בהתמודדות איתה.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה