נדל"ן ותשתיות
עולם העבודה משנה חיים
החינוך וההשכלה הפונקציונלית יכולים להוות את עתיד עולם העבודה בישראל לציבורים המודרים ממנו
ענף הבניין עתיר בכוח אדם זר והמחסור החמור של אלפי תפקידים שמחכים לעובדים ישראלים במנעד רחב זועק לשמיים. החל מעובדי המקצועות הרטובים ועד למנהלי פרויקטים ומנהלי עבודה הנמצאים בצמרת ניהול אתר הבנייה בישראל.
ענף הבניין הוא הקטר של המשק הישראלי ופעולה אינטנסיבית של הכשרה ותעסוקה בקצה יכולה להוות מגדלור וזרז לעולם ההכשרה המקצועית-פונקציונלית בכלל.
מותג "האקדמיה למקצועות הבנייה" מייסוד הקרן לעידוד ופיתוח ענף הבנייה, מהווה מותג ציבורי מרכזי שכבר עושה זאת בהצלחה בעשרות עובדים, שיחד עם המדינה יהפכו בקרוב לאלפי עובדים שיביאו לפרנסה מכובדת הביתה כבר בשנים הקרובות.
את החזון הזה מתווים בראייה רחבה, ראול סרוגו נשיא התאחדות בוני הארץ, יצחק מויאל יו"ר הסתדרות עובדי הבניין, ערן סיב יו"ר התאחדות קבלני השיפוצים ומפעילי הקרן לעידוד ופיתוח ענף הבנייה בהנהגת דוד יהלומי המנכ"ל המסור.
עקרונות העבודה באקדמיה מתבססות על שילוב מימד הבטיחות בכל אחד ממערכי השיעורים, מעורבות המעסיק כבר בהתנסות ובשלב החומר הנלמד והעיקר השמה בקצה ומוביליות בענף במעלה הדרך, הן כעובדים והן כעצמאים. למעשה כל תלמיד באקדמיה מקבל בקצה השמה ומשתלב הלכה למעשה בעולם העבודה.
עשרות אזרחים ישראלים כבר הוכשרו ושולבו בעבודה: כולל חרדים, חיילים משוחררים, אוכלוסיות רווחה, נוער וצעירים בסיכון, כמו גם בני מיעוטים.
הברית של ארגוני מעסיקים יחד עם ארגון עובדים מאפשרת לדאוג לתנאים טובים לעובד לצד יכולת התאמת המערך הנלמד לצורכי המעסיק.
לאחרונה בישר שר הבינוי והשיכון יצחק גולדקנוף, כי המשרד בהנהגתו יצטרף למהלך – ובמקביל, נעשית גם עבודת מטה מקיפה מול זרוע העבודה בהנחיית ניצן ממריד, ממונה ההכשרות בזרוע למיצוי תקציבים לצד התאמת קורסים חדשניים שישלבו סוגי בנייה מתקדמת לצד פיתוחים טכנולוגיים.
לאחרונה בישר שר הבינוי והשיכון יצחק גולדקנוף, כי המשרד בהנהגתו יצטרף למהלך – ובמקביל, נעשית גם עבודת מטה מקיפה מול זרוע העבודה בהנחיית ניצן ממריד, ממונה ההכשרות בזרוע למיצוי תקציבים לצד התאמת קורסים חדשניים שישלבו סוגי בנייה מתקדמת לצד פיתוחים טכנולוגיים.
ראשי ענף הבניין בישראל מהווים חלוצים לתפיסת עבודה שתוכל לגרור את עולם העבודה כולו כמו גם את מערכי החינוך כדי שיאפשרו פרנסה בכבוד לציבורים שהודרו עד היום מעולם העבודה.
הכשרה במסגרת האקדמיה (צילום באדיבות האקדמיה למקצועות הבנייה)
די להאזין לבוגרי ההכשרות שכבר הושמו בעולם העבודה ולהבין שפרנסה בכבוד היא ייסוד ראשון לקיום בחיים נאותים, וככל שיושלם עולם זה נדרש לבצע שילוביות עוד בעולם החינוך.
באירופה עשרות אחוזים מבוגרי התיכון מסיימים כבעלי תעודה פונקציונלית שתסייע להם להשתלב בעולם העבודה והמשך הם משלימים גם השכלה אקדמית שתיתן להם מעוף לכישורים שכבר רכשו.
אחת המעלות העליונות שתיאר הרמב"ם היא סיוע במציאת פרנסה זהו לא רק ציווי הגיוני אלא גם בבחינת חזון שמגיע גם מארון הספרים היהודי.
המצוקה בענף הבניין כולו נובעת משורה של גורמים בניהם חוסר מדיניות קוהרנטית עת התחלפו ממשלות ישראל באופן תדיר, שימוש מושכל בקרקע ומחסור בכח אדם. למרכיב האחרון בהחלט מסתמן פתרון שכבר מוכיח את עצמו בשטח. עכשיו צריכים עוד ועוד ענפים פונקציונאלים במשק הישראלי ללכת בעקבות ראשי ענף הבניין ולאפשר יותר ויותר פרנס בכבוד.
כמו שסיכם אחד הצעירים בסיכון שסיים את ההכשרה ונמצא בהשמה: "זה שמקבלים אותי לעבוד ואני יכול להביא פרנסה הביתה משנה את המשך של סיפור חיי".
עוד ב-
הכותב: חגי רזניק, הוא מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון לשעבר ומכהן כיועץ לאקדמיה למקצועות הבנייה מייסוד הקרן לעידוד ענף הבנייה בישראל
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה