נדל"ן ותשתיות
דיור ציבורי בישראל: 24,160 משפחות ממתינות לסיוע הממשלתי
לפי נתוני משרד העלייה והקליטה קיימים בישראל 24,160 משפחות שממתינות לסיוע בקבלת דיור ציבורי, מתוכן כ-6,000 משפחות וכ-18,000 קשישים
ועדת המשנה של ועדת העלייה, הקליטה והתפוצות לסיוע בדיור ודיור ציבורי לעולים התכנסה היום (א') בראשות ח"כ זאב אלקין (המחנה הממלכתי) לדיון ראשון בנושא התור לדיור הציבורי של משרד העלייה והקליטה. לפי נתוני משרד העלייה והקליטה קיימים בישראל 24,160 משפחות שממתינות לסיוע בקבלת דיור ציבורי, מתוכן כ-6,000 משפחות וכ-18,000 קשישים. יאיר סמוליאנוב, מנהל תחום קליטה ועלייה בלובי המיליון: "המטרה שלנו היא שלא יהיו קיימים אנשים בתור בהמתנה לדיור ציבורי. אנחנו צריכים לספק פתרונות".
ח"כ זאב אלקין, יו"ר ועדת המשנה לסיוע בדיור ודיור ציבורי לעולים: "פותחים את עבודתה של ועדת המשנה, הזדמנות להודות ליו"ר הוועדה ח"כ עודד פורר שהקים את הוועדה הזאת במטרה לסייע בדיור ציבורי לעולים חדשים בישראל, אחד הנושאים הקריטיים בתהליך קליטת העלייה. נעסוק בכל ההיבטים של תהליך הקליטה של עולים בישראל: הקליטה הראשונית, סיוע בדיור ציבורי ונעסוק גם בפערי הדיור הציבורי על כל גווניו ועל כל האוכלוסיות שבו. צריך לשקול קידום יותר משמעותי של שורדי שואה בתור לקבלת דיור ציבורי. לוקח הרבה זמן עד שהדיור הציבורי מוקם אבל כשזה קורה זה נותן פירות מאוד משמעותיים לעולים החדשים".
לפי נתוני משרד העלייה והקליטה, כ-11,000 משפחות ממתינות בתור לקבלת דיור ציבורי ב-7 ערים מרכזיות: חיפה, נתניה, בת ים, פ"ת, ראשל"צ, חולון ות"א. לדברי אולגה דדון, סמנכ״לית דיור במשרד העלייה והקליטה: "בעיר חיפה יש את הכמות הכי גדולה של ממתינים שם נמצאים 2,625 משפחות בתור לדיור ציבורי״. בהקשר זה ציין ח״כ אלקין, יו״ר ועדת המשנה כי ״לאור הנתונים האלו מצער מאוד שראש העיר חיפה עדיין מעכבת בניגוד להתחייבויות קודמות פרויקט גדול של חברת עמיגור לדיור ציבורי לקשישים״.
ח"כ יבגני סובה (ישראל ביתנו): "שיקולי הקשישים בבחירת אזור למגורים בדיור הציבורי מושפעים בעיקר מהסביבה הטבעית שבה הם נמצאים ומיקום המשפחות שלהם ברחבי הארץ. הנושא של דיור ציבורי לעולים צריך לאחד את כלל מפלגות הכנסת. כשמדברים על דיור ציבורי לעולים יש תחושה של נפילה בין הכיסאות. בשנה האחרונה נעשו פעולות משמעותיות כלפי העולים לישראל ע"י הממשלה הקודמת. אני מאוד מקווה שנצליח לגבש המלצות אופרטיביות לממשלה הנוכחית, נעשה הכל כדי להביא לפתרונות מהירים ויעילים".
ח"כ טטיאנה מזרסקי (יש עתיד): "קיימים שני תורים לדיור ציבורי, תור אחד של משרד העלייה והקליטה ותור אחר של משרד השיכון. במידה ורוצים להטיב עם העולים, מדוע סטטוס "עולה" נשאר עם האזרחים הותיקים לתמיד בהמתנתם בתור וכך הם נאלצים להמתין בתור של משרד הקליטה, הארוך יותר מאשר משרד השיכון".
במשרד העלייה והקליטה אומרים כי גודל הדירה, כמות החדרים ומיקום הקומה משפיעים מאוד על הביקוש לדירה, ניתנת עדיפות למשפחות עם מספר נפשות גדול יותר בתור לקבלת דיור ציבורי. התור משתנה בכל יום בהתאם לעדיפות שהזכאים מקבלים. אולגה דדון: "כיום אפשר להירשם לדיור ציבורי רק מהחודש השמיני לקליטה בישראל. בעדכון הקרוב ניתן יהיה להגיש בקשה לדיור ציבורי החל מהחודש השביעי לעלייה לישראל".
עוד ב-
ארז שני, מנכ"ל חברת עמיגור: "המספרים מראים שיש מגמת ירידה במספר ניצולי השואה שמחכים לדיור ציבורי וזה נובע בגלל תמותה טבעית שלהם. אנחנו עושים הכל כדי לספק להם דיור ציבורי כמה שיותר מהר. ביטחון של קורת גג לעולים חדשים הוא קריטי מאוד להצלחת הקליטה בישראל ואת זה הדיור הציבורי מספק בצורה הטובה ביותר. בשנתיים האחרונות הושלם תהליך בנייה של 1,160 יחידיות דיור לקשישים באזורי ביקוש. אני שמח לבשר שעד סוף 2023 נאכלס עוד 714 יחידות דיור, רובן יהיו בנתניה, בעיר ת"א נאכלס עוד 90 יחידות דיור. בחודשים הקרובים נתחיל בבנייה ברחובות ובעוד ערים נוספות ברחבי ישראל. חברת עמיגור מתחילה כעת בקידום של עוד 3,000 יחידות דיור ציבור לקשישים, במסגרת יישום ההסכם שנחתם לאחרונה בין הסוכנות היהודית לבין משרד הבינוי והשיכון בזמן כהונתו של ח״כ אלקין כשר הבינוי והשיכון״.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה